V roce 2013 mě zvolili nejoblíbenějším fotbalistou okresu, prozradil Lukáš Seifert

Aby se Lukáš pořádně rozehrál, nastoupil ve dvou posledních zápasech za velimskou rezervu v okresním přeboru. Že je to nadstandardní hráč pro okres je nabíledni, přišly dvě nominace do sestavy kola a teď i absolutní vrchol - titul hráče kola. Nejspíš se zase zapojila půlka Velimi jako kdysi před léty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, co říkáte na toto ocenění?
Přiznám se, že okresní přebor na fotbalunas.cz nesleduji. Minulý týden kluci na skupinu posílali, že jsem byl v sestavě kola po zápase s Libodřicemi, teď nikdo nic neposlal, tak jsem to ani nevěděl. Ale je to příjemné, nepříjemné bude, až budu dávat příspěvek pokladníkovi do kasy. Obávám se, že mi to sečtou jak v B, tak v A :)).
Vyhrál jste někdy podobné ocenění?
Někdy v roce 2013 jsem vyhrál anketu kolínského deníku pro nejoblíbenějšího fotbalistu okresu. To se ještě hlasovalo korespondenčně a zapojila se do toho snad půlka Velimi :). Nejlepší na fotbale ale je atmosféra v kabině po vítězném zápase.
Jaké byly vaše fotbalové začátky?
Začínal jsem ve Velimi. Od začátku to byl jen fotbal, hřiště kousek od domova, prakticky nebyla jiná varianta.
Působil jste dlouho v AFK Kolín. Jak na tento klub vzpomínáte?
V AFK jsem byl od posledního roku ve starších žácích až do konce dorosteneckého věku. Vzhledem k tomu, že tam byla jen mládež, byla to taková rodinná atmosféra a vzpomínám na to moc rád. Konec byl takový zvláštní až nedůstojný, pomalu se klub rozpadal, bylo málo lidí, hrálo se mimo Kolín, protože shořely kabiny.
Patříte do kádru Áčka, teď jste byl dvakrát za B tým. Jak jste si to užil?
V Libodřicích jsem byl za B poprvé. Poslední tři roky mám problémy s různými zraněními, covid pauza to ještě prohloubila. Pomoct jsem šel rád, prakticky po roce jsem hrál zápas, znám se dobře s trenérem, s některými hráči jsem hrál ještě v áčku. Když budu moct, určitě rád pomůžu i v dalších zápasech. Rozdíl oproti kraji je poměrně velký, hlavně co se týče fyzické náročnosti, ale i po taktické a fotbalové stránce.
Ve dvou zápasech okresu jste jako defenzivně založený hráč dal pět gólů. Takhle si to trenér představoval?
Velká spokojenost, já jsem povoláním obránce, celou kariéru v dospělých hraji beka, stopera, nebo defenzivního záložníka. Trenér Jirka Ptáček vymyslel, že mě dá na hrot, myslím, že to byl povedený tah :)). Těžší to bylo v Libodřicích, domácí začali velmi dobře, byl to těžký první poločas.
Na který z vašich dosavadních gĺů rád vzpomínáte?
Jak jsem odpovídal výše, jsem původně obránce, góly moc nedávám, v dospělé kategorii jsem dal tak dvacet branek maximálně. Nejlepší trefa byla asi za Kolín proti Chrudimi ještě v ČFL, kdy jsem z pozice pravého beka přešel přes 3 hráče a obstřelil brankáře, to už ani není pravda :)). Většinu z toho zbytku bych asi zařadil spíše mezi ty šmudly.
Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Osobní fotbalové cíle už nemám žádné, to, na co jsem měl, jsem si zahrál, a to na co nemám, už nedoženu :). Chtěl bych, aby velimské áčko letos vyhrálo krajský přebor a béčko ten okresní. Pokud to pracovní vytížení a zdraví dovolí, chci hrát, co nejdéle to půjde a na takové úrovni, abych pomohl týmu, byl platný hráč, a hlavně mě to pořád bavilo.
Máte čas ještě na jiné koníčky?
Určitě cestování a spánek.
Co byste dělal, kdybyste měl celý volný týden?
Až budu mít volný týden, pojedu na dovolenou a budu týden jen ležet na pláži :).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.