Pokud budeme mít většinu svých opor, určitě dokážeme být pro Černovice rovnocenným soupeřem, říká hráč 10. kola Šimon Tůma

V 10. kole OP Pelhřimov přivítal Ústrašín na svém hřišti Obrataň, která se nachází na v druhé polovině tabulky. Domácí potvrdili roli favorita a zvítězili 3:0. Velkou mírou k tomuto výsledku pomohl obránce Šimon Tůma, jenž podal spolehlivý a přesvědčivý výkon. Ten byl odměněn nominací v sestavě kola a v následném hlasování dostal Šimona na první příčku této ankety. Po právu se tak tento rychlonohý obránce stal hráčem 10. kola a vy si nyní můžete přečíst rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Šimone, gratuluji k vítězství v anketě a zároveň k domácímu výhře nad Obrataní. Za svůj výkon si zaslouženě ve fanouškovském hlasování zvítězil. Jak zpětně hodnotíš svůj výkon?
Ahoj, děkuji. Svůj výkon hodnotím uspokojivě. Nebyl jsem s ním na 100% spokojen, ale svou roli jsem splnil. Největší radost mám z toho, že jsme společně pomohli Davidovi k čistému kontu a soupeře nepustili do žádné gólové šance.
Jak hodnotíš samotné utkání proti Obrataní, která nevstřelila branku a vy jste, řekl bych snadno dokázali uhrát tři body?
Zápas byl plný nepřesností a zbytečných ztrát míče i bez tlaku soupeře, což nás dost mrzelo. Snadné body to nebyly, museli jsme hrát zodpovědně v obraně a doufat, že se náš útok prosadí co nejdřív.
Po Davidu Rohovcovi jsi druhým hráčem kola z Ústrašína. Jak toto hodnotíš? Po dlouhé době si hrál v základní sestavě a ještě do toho si vyhrál tuto fanouškovskou anketu. Vypadá to, že máš mnoho příznivců a jsi tedy oblíbencem.
Svědčí to o tom, že máme v týmu kvalitní hráče a jako tým dokážeme podávat opravdu dobré výkony. Vypadá to, že mám více kamarádů a příznivců, než jsem si myslel. Potěšilo mě to, zároveň mám i větší motivaci do příštího zápasu.
V dalším kole vás čeká utkání na půdě lídra tabulky z Černovic, který v minulém kole prohrál s rezervou Pelhřimova. V jakém naladění pojede Ústrašín do Černovic? A co si od samotného zápasu slibuješ?
Naladění pojedeme určitě dobře, otázkou bude v jakém složení dorazíme do Černovic. Pokud budeme mít většinu svých opor, určitě dokážeme být rovnocenným soupeřem, ne-li lepším a zvítězit. Ale bude to boj.
Jako v každém rozhovoru, tak i tebe se zeptám. Kdo tě přivedl k fotbalu? A jaký je tvůj fotbalový vzor, nebo hráč, se kterým nejvíce sympatizuješ?
Samozřejmě taťka. Fotbal byl sportem který jsem sledoval od malička v televizi a kopat do věcí mi šlo opravdu dobře, takže to byla správná volba.
To mě přivádí k další otázce, která se týká fanouškovství. Máš oblíbený fotbalový klub?
Mým vzorem se stal Tomáš Řepka. Na hřišti se nebál ničeho, nikdy nic nevypustil a soupeři z něj měli respekt. Za mě to je nejlepší obránce, který kdy v naší lize hrál a jako hráče si ho velice cením. Můj oblíbený klub odjakživa byl, je a bude - Sparta!
Jak hodnotíš potom největší zápas v české lize, tedy derby, které letos po dlouhém půstu vyhrála Sparta?
Z vítězství Sparty mám radost. Zápasů, které Sparta proti Slavii nedokázala vyhrát bylo hodně. Věřím, že se karta obrátila a Sparta si dojde pro titul.
Jaký úspěch ve své kariéře řadíš na přední příčku a proč?
Určitě to bylo 3. místo v republice, kterého jsme dosáhli s okresním výběrem. Měli jsme skvělý tým, který jsem vedl jako kapitán. Byl jsem druhým nejlepším hráčem výběrů a celkově to ve mně zanechalo samé pozitivní vzpomínky.
Poslední otázka. Kde vidíš Ústrašín na konci této sezóny?
Nejhůř bychom měli být 4., ale věřím v to, že se dokážeme dostat minimálně na 3. místo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.