Vítězné série si vážíme, říká bystřický gólman Veselý

Zdeněk Veselý po příchodu do Bystřice jen vítězí. Co na to říká? Dozvíte se i to, jak se na Vysočinu dostal a co čeká od víkendového zápasu s Velkou Bíteší.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdeňku, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Děkuji. Nějaký ten příspěvek do kasy mě jistě nemine, položku „hráč kola“ máme dokonce i v pokutovníku.
Sledoval jsi hlasování? Kdo tě podpořil v tom, že jsi vyhrál?
Občas jsem se podíval, jaký je stav hlasování, právě kvůli zmíněnému příspěvku do kasy. Prsty v tom jistě mají moji spoluhráči, za což jim “děkuji“ (smích). Sestavy kola jsou zajímavým zpestřením, nicméně nepřikládám svému zařazení žádný velký význam.
O víkendu jste vyhráli ve Ždírci. Jak bys zápas popsal?
Pro nás to byl zápas dvou odlišných poločasů. V prvním poločase jsme kontrolovali hru a Ždírec jsme prakticky do ničeho nepustili. Ve druhé půli jsme se dlouho nemohli dostat do hry, z čehož pramenil kontaktní gól soupeře. I přes to jsme si dokázali vytvořit dvě velké šance na rozhodnutí, ale bohužel jsme nepřidali pojišťující branku. Naštěstí se nám povedlo vítězství uhájit a připsali si další důležité tři body.
Při které šanci domácích ti bylo v závěru nejhůře?
Nejvíce mi asi zatrnulo zhruba deset minut před koncem, kdy domácí hráč z hranice malého vápna poslal míč, naštěstí pro nás, těsně mimo.
O víkendu hrajete doma s Velkou Bíteší. Co od zápasu čekáš?
Bíteš má výbornou defenzivu, spolu s Hodonínem obdrželi nejméně branek v celé soutěži. Očekávám tedy další obtížné utkání, které podle mě může rozhodnout jediný gól.
Do Bystřice jsi přišel v průběhu podzimu. Jak k tomu došlo?
Koncem srpna jsem byl osloven vedením klubu, měl jsem asi 3 dny na rozmyšlenou. Sešel jsem se s trenérem, domluvili jsme se, že se na mě podívá na tréninku a řekneme si, jestli to má pro tým smysl nebo ne. Jsem rád, že to vyšlo a že mohu být součástí kvalitního týmu.
Odchytal jsi pět zápasů a zatím jste neztratili ani bod. Co na to říkáš?
Je to něco neuvěřitelného. Opravdu jsem nečekal takto snový začátek, všichni si této série vážíme. Snad se nám podaří sérii zápasů ještě natáhnout, ale nečeká nás nic snadného.
Jak bys zatím popsal atmosféru v Bystřici?
Všichni spoluhráči včetně realizačního týmu jsou fajn, atmosféra je tedy výborná. Je zde výborné zázemí, dvě kvalitní travnatá hřiště, jedno dokonce i s umělým osvětlením, nedaleko umělka. Líbí se mi tady a nemám důvod si na nic stěžovat.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Pocházím z Blanska, kde jsem i fotbalově vyrůstal, fandím tedy našemu blanenskému FK. Ve světě je mým oblíbeným týmem FC Chelsea.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal v 8 letech v Blansku. Přivedl mě k němu táta, který byl zároveň mým prvním trenérem a později mě vedl i v dorostu. Hlavně díky němu jsem tam, kde jsem.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Na pozici brankáře, moc jiných možností není.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Fotbalunas.cz znám již dlouho a je skvělé, že zde pro hráče a fanoušky zejména nižších soutěží něco takového existuje.
VÝBĚR ZDEŇKA VESELÉHO:
Největší kliďas týmu:
Martin Malý
Největší srdcař týmu:
Luboš Zbytovský
Největší bavič týmu:
Radek Sklenář
Nejrychlejší hráč týmu:
: Filip Adamec
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Marek Svoboda a Miloš Prášil
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.