Při pohledu na ročníky narození mých spoluhráčů i hráčů soupeře jsem si říkal, co tam budeš dělat dědku? Říká hráč kola Václav Maxa.

Přinášíme Vám rozhovor s hráčem 7. kola Okresního přeboru Václavem Maxou, útočníkem Jankova ,,B", který na konci roku 2016 ukončil aktivní kariéru, ale z důvodu nedostatku lidí naskočil proti Římovu. Ve svém druhém zápase po jeho konci dokázal vstřelit dva góly proti Rudolfovu ,,B" a jednoznačně je hvězdou kola. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k hráči kola! Jak jste byl spokojený se svým výkonem a výkonem celého mužstva proti Rudolfovu ,,B“?
Vzhledem tomu, že jsem dal dva góly a byl na hřišti platnou posilou, jsem spokojen. Mnohem více mě potěšil výkon našich mladíků ( Strády, Vokůrky, Pšeničky, Píši ). Jsou to kluci dorosteneckého věku a přeji jim ať chuť do fotbalu jim vydrží. Vidím v nich budoucnost pro Jankovský fotbal. Opravdu mě velice potěšili a rád jim dám nějaké rady a možná ještě někdy i na hřišti něco ukážu. :-)
K fotbalu jste se vrátil skoro po 5 letech. Chybělo Vám aktivní hraní fotbalu a plánujete pokračovat nebo se jednalo pouze o výpomoc v nouzi?
Šlo spíše jen o výpomoc z důvodu nedostatku hráčů. Hraní mi samozřejmě chybí, ale věk se nedá zastavit, takže se musím spokojit s fanděním a koukáním na fotbal. Možná, že ještě nějaký zápas za béčko dám. Při pohledu na ročníky narození mých spoluhráčů i hráčů soupeře jsem si říkal co tam budeš dělat dědku? A náš správce Nehoda si nezapomněl do mě rýpnout, zda mi není nějak malý dres. :-)
Bude Vás návrat a hráč kola něco stát? Už Vám to bylo sděleno?
To nevím, ale jak znám kluky, určitě se o něco přihlásí. :-)
Jankov je nejlepším týmem mezi béčky v soutěži a drží se na 5. místě, jak jste zatím spokojení a jaké jsou ambice týmu?
Je určitě skvělé, že se držíme v první polovině tabulky. Rád bych, aby se nám v béčku rozehrávali naši mladíci a dorostenci, aby se mohli co nejdříve zapojit a prosadit v A týmu.
Držet partu lidí pohromadě v béčku není snadné. Někdy se na zápas sejde skoro 20 lidí a na další jen 9, jednou se vyhraje s prvním a následně prohraje s posledním. Vy ovšem podáváte stabilní výkony, jak se Vám to daří?
U vesnických amatérských klubů je to s béčkem vždy složité. U nás největší zásluhu na chodu B týmu mají Zdenek a Tomáš Burgerové, kteří se o béčko starají. Jsem rád, že se zapojují kluci z dorostu a samozřejmě když jdou pomoc pendlové z áčka.
V zápase s Rudolfovem nastoupil také Ondra a Petr Maxa, jaké jsou mezi vámi rodinné vazby? Jak se ti s nimi hraje?
Jsme rodina, Petr je bratr a Ondra bratranec. Už v minulosti jsme spolu společně hráli, takže myslím že spolupráce funguje dobře.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový tým v Česku a popřípadě zahraničí?
Už od dětství jsem slávista, takže v Česku fandím Slávii a rád navštěvuji její zápasy třeba i v zahraničí. Jinak SK Jankov je srdcovka, to je taková má rodina prostě.
Vzpomenete si na nejlepší fotbalový moment své kariéry? Jaký to byl?
Prakticky celou svou kariéru jsem odehrál v Jankově a zažil mnoho zážitků. Začínal jsem za muže v 16-17 letech v Okresním přeboru a prošel všechny soutěže až do divize. Vyhrál nejlepšího střelce krajského přeboru, dal jsem historicky první divizní gól Jankova … no určitě spoustu krásných chvil jsem za svou fotbalovou kariéru zažil.
Chceš něco vzkázat do Jankova? Poslat nějaký vzkaz?
SK Jankov bych chtěl vzkázat ať spolu všichni stále dobře vycházíme, ať společně děláme fotbal co nejlépe a s radostí. Začátek soutěže v KP se nám moc nepovedl, ale věřím, že už jsme to zlomili a po dvou výhrách se nastartovali k posunu tabulkou směrem vzhůru. Je o mě známo, že v případě vítězství KP bych se nebál postupu do divize. Zázemí v Jankově na to jistě máme, teď je to pouze o hráčích na hřišti jak se s tím poperou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.