Nechtělo se mi běhat, tak jsem si stoupl do brány, říká hráč kola Miroslav Jirkal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak by jste zhodnotil zápas na půdě Loučovic?
Výsledek vypadá jednoznačně, ale průběh takový nebyl. Byl to vyrovnaný zápas, spíše svázaný taktikou, který rozhodly dvě nádherné trefy Šimona Štiftera, který připravil i třetí branku pro střídajícího Vencu Latnera.
Váš tým se drží na špici společně s týmem Hrdějovic, je zatím s průběhem sezony spokojenost?
Před začátkem sezóny jsme si řekli, že chceme hrát v tabulce nahoře, což se nám zatím daří. Mužstvo má potenciál růst a postupně se víc a víc sehrává.
Další kolo jedete opět ven. Tentokrát na hřiště Boršova nad Vltavou. Jaký zápas očekáváte?
V Boršově očekávám těžký zápas. Domácí několik kol nevyhráli a určitě se budou chtít chytit právě na nás. Já však věřím, že prokážeme vlastní fotbalovou kvalitu a odvezeme si 3 body.
Před sezonou jste posílil Dolní Dvořiště z Olešníka. Co vás k tomuto kroku vedlo a jak probíhal první kontakt ze strany Dolního Dvoříště až po realizaci přestupu?
Můj přestup se rýsoval téměř rok. Minulý rok jsem nastoupil do práce v Kaplici ve společnosti Engel a seznámil jsem se tam s trenérem Bršťákem. Prakticky ihned jsem věděl, že dlouhodobě dojíždět po práci do Olešníku nebude možné a tak jsem se dohodl na přestupu do Dolního Dvořiště, které je od Kaplice 10 minut autem. Už jsem měl v plánu odejít v zimě, ale sezóna se nerozběhla, tak se přestup realizoval až v létě. V Olešníku jsem zažil krásný časy a skvělou partu. Ale můžu říct, že to samé zatím zažívám i v Dolním Dvořišti. Fotbal je o lidech a dělá se pro radost. A tu pořád k fotbalu cítím.
Jaká je vaše dosavadní kariéra?
Mládež jsem strávil až po B-mužstvo v Dynamu ČB, kde jsem okusil i ČFL. Poté jsem putoval po hostováních v Č. Krumlově a Roudném, kde jsem chytal divizi a také v Prachaticích. Poté mě koupilo FC Táborsko, kde jsem chytal juniorskou ligu i divizi za B tým, kterou jsme tehdy vyhráli a postoupili do ČFL. Bohužel právě tehdy jsem měl vleklé problémy s ramenem a věděl jsem, že na profesionální fotbal s minimálně 7 tréninky týdně už to není. Od té doby jsem působil v Olešníku, kde jsem působil 6 let.
Máte nějaký zápas z vaší kariéry, na který rád vzpomínáte?
Vybaví se mi zápas s B týmem Sparty Praha, která přijela do Olešníku na přípravný zápas. Tehdy byly asi nějaké erupce na slunci, protože ten zápas sem chytil úplně všechno, dokonce i penaltu. Chytal jsem pouze poločas, ale gól jsem nedostal.
Koho tipujete, že se bude rvát o postup a kdo naopak bude hrát o sestup?
Myslím si, že o postup může usilovat několik mužstev. Kromě nás a Hrdějovic je na špici i Roudné B a Zlatá Koruna. I boj o sestup může být vyrovnaný. Týmy na chvostu tabulky od sebe dělí jen skóre a každý bod je může posunout o několik příček dopředu.
Jaký je váš oblíbený hráč, klub, soutěž?
Vždy jsem byl fanoušek Gigiho Buffona. Už je dávno na konci své bohaté kariéry, ale ve své největší formě to byl nejkomplexnější brankář své doby a nutno podotknout, že na nejvyšší úrovni vydržel více jak 20 let, z toho minimálně 10 let patřil mezi 3 nejlepší brankáře světa. Paradoxem je, že jsem vždy fandil AC Milán. Konečně poslední dobou zase jdou nahoru. A co se týče soutěže, tam jsem fanoušek Premier league.
Vybavujete si, co vás vedlo k tomu postavit se do brány?
Tak to vím naprosto přesně. Nechtělo se mi běhat. Navíc po tátovi, který chytal za Dynamo a Tábor druhou ligu, jsem i něco málo podědil, tak jsem si asi ve 12 letech stoupl do brány a zůstal tam.
Dal jste někdy jako brankář branku?
Bylo jich několik, hlavně v přípravných zápasech, kdy občas i my brankáři dostaneme šanci taky něco na hřišti předvést. Ale soutěžní jsem dal pouze jeden. Bylo to v okresním přeboru za B tým Olešníku proti Žabovřeskám před 2 lety.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.