Petr Gabriel: Na penaltu mi nevěřil asi jen Karbič, kdybych jí nedal, tak bych to s nim nevydržel

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Petr Gabriel ze Slavie KV! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máš za sebou derby, který proběhlo v parádní atmosféře, jak sis ho užil?
Derby… no co dodat, prostě paráda. Kotel, super výkony, vysoká výhra. Užil jsem si ho jak první půli z lavice, tak i ze hřiště. Proti Lokádě se mi vždycky hraje dobře a jsem vždy dobře náladěnej a tak to zůstalo i po zápase. Skoro až nepopsatelnej pocit, vrátit se zase po takové době!
Ve Slavii jsi již šestým rokem, na šanci v A týmu zatím stále čekáš. Je to tvůj cíl? Nebo máš nějaký jiný?
Co se týká A-týmu, snad už 4x nebo 5x jsem byl s klukama na přípravě, s klukama se známe a chtěl bych patřit k nim do party, bohužel vždy jsem se vrátil do dorostu, nebo do béčka, kvůli dlouhodobým zraněním, nebo nepřesvědčivým výkonům.
S bráchou jste ze Sedlece přicházeli spolu, měli jste období rivality, nebo celou dobu táhnete za jeden provaz?
S bráchou držíme celej život při sobě a tak to i zůstane, sem tam se předháníme v něčem,ale vždy v přátelském duchu. (smích) Jsem rád, že spolu můžeme sdílet šatnu.
Užíváš si to teď, když můžeš nastupovat s bráchou na hřišti?
Určitě užívám, hraje velmi dobře poslední zápasy, vždy na hřišti nejvíc odběhá a dává do toho všechno, je skvělý byt s nim na place.
V zápase s Lokádou jsi se ujal exekuce penalty. Předpokládám, že jsi nebyl první určený, nebo? Jak došlo k tomu, žes ji zahrával ty?
Vrátil jsem se po zajímavý nemoci do tréninku po 2 měsících a potřebuju se zase rychle dostat do tempa hry. Penaltu jsem si vybojoval, tudíž jsem se ani nikoho neptal, od hvizdu rozhodčího už jsem se soustředil jen na penaltu, ta naštěstí pro mě dopadla dobře a to se mi hodně ulevilo. Karbič (hlavní trenér Martin Karbula, pozn. red.) mi snad jako jedinej z týmu nevěřil, ještě že jsem proměnil, jinak bych to s nim nevydržel už vůbec. (smích)
5) Co tvé zájmy mimo fotbal?
Mimo fotbal se věnuji chození s detektorem kovu už nějakých 6-7 let, ,,poklad” sem tam najdu! (smích) Potom mám doma 3 akvárka s rybičkami, takže nějaká ta akvaristika. Taky mě baví večery s přítelkyní nebo sem tam pomáhání rodičům na zahradě. A samozřejmě kamarádi, ty nemůžu vynechat.
Zažil jsi už zápasy v takovéhle atmosféře?
Pár takových zápasů už jsem zažil, ale moc jich nebylo. Možná v Poříčí ještě za dorost o první místo, nebo určitě každé derby právě s Lokádou, ať se hraje na Lokádě, nebo na Slavii, vždycky je super atmosféra, kotel a plno fakoušků.
Čeká vás těžké utkání ve Vintířově, jste na něj dobře naladěný?
Ve Vintířově hrajeme vždy vyrovnaně a někdy i pořádně vyhroceně, soupeř má kvalitu a výhodu domácího prostředí, kde není tak velké hřiště jako u nás doma. Bude to boj, ale věřím v body pro nás!
Vyjde tě "hráč kola" draho?
Od doby, co odešlo několik hráčů ze starý party, se u nás nic za hráče kola neplatí, teda aspoň v Béčku. (smích) Nevím, jak to mají mladší, ale my naštěstí ne, nechával bych tam půl výplaty za prohraný minihry na tréninku! (smích)
Kdo je v týmu: Největší kliďas, největší srdcař, nejrychlejší a nejpomalejší?
Nevětší kliďas bude na 100% Štefan Chyla, vypadá, jak kdyby mu bylo všechno jedno, ale výkony má, takže si nikdo nestěžuje. (smích) Kdo je největší srdcař a kdo je nejrychlejší, těžko říct… počítám že na tom jsou kluci srdíčkem i rychlostně všichni podobně. Nejpomalejší jsem samozřejmě já, ale snad to tak dlouho nezůstane! (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.