Poslední dobou derby zas tak neprožívám, říká hráč kola Roman Poborský

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Romane, gratuluji k vítězství v anketě o hráče 7. kola, ale především blahopřeji k druhému vítězství v tomto ročníku. Jaký byl zápas se Slavonicemi?
Děkuju za blahopřání a poslané hlasy. Co se týče zápasu se Slavonicemi, čekal jsem, že nás Slavonice sfouknou jako svíčku, protože pro mě jsou jasným favoritem na postup. V první půli hráči Slavonic kralovali, do té doby než se jim zranil jejich nejlepší hráč Bodlák, který musel odstoupit a jejich hra přestala fungovat. V tu chvíli jsme převzali otěže a nakonec se nám podařilo otočit zápas z 0:2 na 3:2, z čehož jsme měli všichni velkou radost.
Utkání vyvolalo vášnivou debatu, chtěl by jste se k tomu nějak vyjádřit?
Nevím, co divného zápas přinesl ve smyslu, ve kterém se vyjadřoval jejich trenér Skoumal. Když jsem mluvil po zápase s klukama ze Slavonic, tak se vyjadřovali pochvalně za dobrý a bojovný výkon a říkali, že jsme si vítězství jasně zasloužili. Takže Skoumalovy řeči jsem nepochopil. Evidentně neunesl prohru.
Se Slavonicemi jste vstřelil dvě branky. Popíšete nám je?
První branku jsem vstřelil z přímého kopu, bylo to asi 25m, ale myslím si, že kdyby chytal brankář a ne kamarád trenéra, hráč z pole, tak by to chytil. A na druhý gól jsem běžel z postu stopera přes naše celé dlouhé hřiště, což už je u mě docela nadlidský výkon, doběhl jsem až do malého vápna, kde mi Pepa Mazanců dobře nastřelil a po této jeho výborné individuální akci z to byl gól.
Nyní vás čeká zápas ve Stráži. Co od zápasu očekáváte?
Toto utkání je derby, takže je to vždy vyhrocené. My na zápas opět pojedeme v 11 lidech, protože máme 6 hráčů dlouhodobě zraněných, takže se bojím, jak to dopadne.
Jak probíhá vaše příprava den před zápasem?
V pátek čekám, jestli konečně ustoupí bolesti nohou z minulého zápasu, kvůli kterým si dělám celý týden zábaly z Alpy a různých mastí, kdy tak ještě ve čtvrtek nemůžu vyjít ani 10 schodů u nás doma.
Koho tipujete jako nejžhavějšího kandidáta na sestup z OP?
Doufám, že Popelín, protože jezdit tam hrát je utrpení. Taky se mi stalo, že tam na mě kromě nechutného urážení i plivali.
Kdo myslíte, že bude nejlepším střelcem FORTUNA:LIGY?
Ivan Schranz.
Jak se těšíte na nedělní derby?
Poslední dobou to zas tak neprožívám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.