Ambice mám takové, že chci vyhrát každý následující zápas, říká hráč 9. kola David Rohovec

V 9. kole se TJ FC Ústrašín představil na hřišti Kamenice nad Lipou "B". Hosté dokázali soupeře potrápit a zvítězili 2:0. Velký podíl na tomto výsledku měl především brankář a kapitán Ústrašína David Rohovec, který se tak zaslouženě stal hráčem kola. Nyní si s ním můžete přecčíst rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Davide, gratuluji k vítězství v anketě a především k úspěšnému utkání na půdě Kamenice nad Lipou B. Jak si vážíš úspěchu v této anketě a samotného vítězství v utkání?
Ahoj, zdravím všechny fanynky a fanoušky fotbalu. Děkuji Ti a všem, co se rozhodli pro mě hlasovat samozřejmě taky. Je to fajn, že se někomu líbí, jak tam sebou mrskám (smích). Jinak vítězství nad Kamenicí je vždycky fajn, protože to je pokaždé vyrovnané utkání a samozřejmě 3 body do tabulky se také vždy hodí.
Jak zpětně toto utkání v Kamenici hodnotíš?
Z týmového hlediska super, vyhráli jsme na hřišti dobře hrajícího soupeře a z osobního jsem to zvládnul snad taky, pár nadstandardních zákroků se povedlo a nula k tomu, ta vždycky potěší. Jinak v utkání jsme od začátku byli lehce pod tlakem, který jsme dokázali přečkat a postupem času hru začali vylepšovat a po poločase jsme byli zase my o trošku lepším týmem. Na rozdíl od Kamenice jsme ale dokázali náš tlak proměnit v góly, k tomu pomohlo, že jsme měli na lavičce kam sáhnout a po vystřídání jsme neztratili kvalitu. Zasloužená výhra.
Dvakrát se v zápase prosadil Honza Vonásek. Jaký má podle tebe vliv Honza na mužstvo? Proběhlo mezi vámi v kabině nějaké hecování a popichování v souvislosti s anketou?
Tak každý, kdo ví, jakou má Honza za sebou fotbalovou minulost, tak není překvapený. Je to hráč, který si umí najít místo ve vápně, a má velmi dobrou kopací techniku, takže i přes zdravotní problémy si umí poradit. Stačí se podívat, kolikrát nastoupil a kolik gólů dal. Výborná bilance a pro mě osobně radost s ním fotbal hrát anebo o něm u piva debatovat. Jo tak my se popichujeme i bez ankety, ale trošku jsme se dohadovali komu bude tým posílat hlasy…. On tu pokutu taky platit nechtěl (smích).
Vím, že v kabinách bývá určitý sazebník pokut, takže otázka je jasná. Kdo v Ústrašíně drží kasu a kolik tě to bude stát?
I v Ústrašíně je sazebník no. Trošku teď lituji, že jsem se podílel na jeho výrobě. Pokuty uděluji s Pavlem Nápravníkem a ten mě pravděpodobně i „zkásne“. A výše pokuty, tak na Homecredit to není, ale něco to stát bude.
Když jsme u té kabiny… Kdo je podle tebe největším bavičem týmu? A kdo je ten největší tahoun, který za to umí vzít? A jak by si celkově zhodnotil rozložení mužstva?
Největší zábava je, když se sejdeme ve větším počtu, to je pak ta atmosféra, jaká má v kabině být. Jinak Vony je asi takový „noční jezdec“, ale při dokopné mu zdatně sekunduje většina týmu. Největší problém je asi sejít se, když se nám to povede, tak máme, troufnu si říct velmi dobrou kostru týmu a snažíme se prezentovat kombinačním fotbalem, což je doufám poznat. Když je někdy potřeba, tak za toho „nepříjemného pána“, co občas řve, jsem já, ale bez toho se to neobejde. Jinak kluci vždycky v zápase dělají, co se dá. Nasazení se nedá nic vytknout.
U hodně týmů se situace změnila zásahem Covidu. Jak je to u vás?
U nás dá se říct, že chodí pořád ti samí hráči, co chodili i před tím svinstvem. Ale tím tedy nechci říct, že by nás nebylo málo, nedostatek hráčů řešíme prakticky pořád nezávisle na Covidu.
V dalším kole čeká Ústrašín domácí zápas proti Obratani. Ta v minulém kole prohrála s rezervou Pelhřimova, takže bude chtít tento výsledek odčinit. Jak se na tento zápas připravujete a co lze podle tebe od soupeře očekávat?
Připravujeme se jako na každého a vzhledem k tomu, že jsem Obrataň ještě neviděl letos hrát, tak nevím, ale chci vyhrát, jako každý zápas.
Nyní bych se rád zeptal na tvoje dětství. Chtěl jsi být vždycky brankářem, nebo se to vyjasnilo až v průběhu?
Co si tak pamatuji, tak jsem v bráně byl, kdy jsem nato přišel, že mi to půjde, tak to už tedy nevím. Ale pravděpodobně mě k tomu trošku předurčila i výška.
Kdo byl tím, který tě k fotbalu přivedl? A máš i nějaký vzor, ke kterému si vždycky vzhlížel?
Tuším, že poprvé mě na fotbal dovedl táta, ale myslím si, že mě to k fotbalu táhlo odjakživa a kamarádi ve školce hrávali fotbal, tak jsem tak nějak asi chtěl taky. Já mám sport rád obecně, ale fotbal tomu se nic nevyrovná. Vyloženě se mi líbilo, jak chytával Joe Hart, tak to byl takový menší vzor, jinak jsem k nikomu vyloženě nevzhlížel.
Taková klasická otázka, na kterou se ptám skoro každého jsou úspěchy. Jaký úspěch ve své kariéře řadíš na nejvyšší příčku a proč?
Tak nějaký turnaj se určitě vyhrál, hlavně když jsem byl menší, ale vyloženě nějaký velký úspěch nemám. V dorostu jsme hráli stabilně divizi okolo druhého, třetího místa, tak to se třeba dá považovat za úspěch a s Ústrašínem si teď vzpomínám na turnaj v Černovicích, který jsme vyhráli.
Když se podíváš na aktuální sezónu, tak se momentálně nacházíte na 6. pozici. Jaké máte ambice a kde vidíš Ústrašín na konci sezóny?
Ambice mám takové, že chci vyhrát každý následující zápas, ne vždycky se to podaří a výsledkem je 6. příčka. Z mého pohledu záleží na docházce a vzhledem k tomu, že jsme na dostřel 3. místu, tak zkusit se ještě posunout nahoru.
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí v dalším kole.
Já děkuji. Ještě jednou bych chtěl všem poděkovat a děkuji zejména spoluhráčům, bez kterých to nejde. Měj se.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.