Rozhovor s hráčem kola. Zbyněk Smolík varoval před bývalým spoluhráčem, tohle v týmu opravdu nechcete!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Zbyněk Smolík, krajní záložník Sokola Mochtín. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pověz nám něco o tvé přezdívce... Jak vznikla, proč se chytila a co na ní říkáš?
Určitě se nějaký dobrák zmínil, že to je Hobbit... Poslední roky ještě ke všemu docela letěl ten film a jelikož jsme s hlavní postavou asi stejně vysoký, tak jednoho mého spoluhráče nenapadlo nic jiného, než mi tak začít říkat. Naneštěstí se ta přezdívka i chytla, a tak mi nezbývalo nic jiného než to přejít. Ale už jsem si na ni zvykl, přece jenom, beru to jako poklonu, protože na Hobbitovi celé ty filmy stojí.
Poslední dvě penalty jsi neproměnil a prý "spoluhráč" Spas Spasov ti to dal sežrat... V Žákavé vás navíc stála bod navíc. Máš k tomu něco?
Bohužel je to tak.. Asi po třech letech se mi povedlo nedat hned dvě penalty po sobě a bohužel v Žákavé to možná stálo ten jeden bodík navíc. Jinak, tenhle nepovedený člověk už naštěstí mým spoluhráčem delší dobu není a jsme za to moc rádi! Konečně tam někdo běhá a dělají se nějaké body. Jinak, potom co s námi hrál skoro 3 roky, a pak okradl a lhal několika lidem od nás z týmu, tak pro nás skončil. Tímto bych chtěl upozornit ostatní týmy, kdyby náhodou někdy u vás chtěl hrát, tak aby jste si na něj dali pozor! Je to někdo, koho v týmu opravdu nechcete... Okrade vás a ze dne na den zmizí. S odstupem času si uvědomujeme, že za ty jeho výkony tahle bulharská akvizice nestála. A ty jeho komety po tom všem mi přijdou spíše úsměvné.
Jak se připravuješ na zápas? Máš nějaký rituál?
Tak žádný extra rituál asi nemám.. Akorát před zápasem moc nejím a někdy zkouknu pár videí Lionela Messiho na YouTube pro "inspiraci", což nevím jestli brát jako rituál. Beztak to asi ani nepomáhá (smích).
A jak je to po zápase? Rozutečete se všichni domů nebo se zapíjí, ať je výsledek jakýkoliv?
Poslední dobou musím říct, že se to zlepšilo. Máme v týmu ale dost lidí, kteří dojíždí do Prahy a nebo do Budějovic, ať už kvůli škole nebo práci, takže v neděli tam moc dlouho nevydrží, bohužel. Navíc máme ještě v týmu většinou lidi, kteří moc nepijí, ale když už ano, tak to opravdu stojí za to... Ale jak už jsem řekl, poslední dobou se to dost zlepšilo oproti předchozím rokům a já jsem za to moc rád, že spolu posedíme a pokecáme, i když se prohraje. Je tu teď hodně dobrá parta, takže pak se na ten fotbal i jinak těšíte!
Prý máš nějaké čmáranice na rukou. Mají nějaký význam nebo je máš proto, aby sis připadal drsně?
Když už si něco nechám vytetovat, tak chci, aby to mělo pro mě nějaký význam. Většinou to jsou motivy toho, co mám rád a nebo vzpomínka na někoho. Ale je pravda, že když už se někam jde a já si nemůžu vyskakovat výškou, tak snad alespoň tohle pár lidí odradí (smích).
Od nedávna vás mohou fanoušci najít i na sociálních sítích, kde jsi vytvořil klubové stránky na Facebooku. Chystáš ještě nějaký projekt pro zviditelnění klubu?
Pravda je, že už jsme o tom přemýšleli dlouho, ale až nedávno jsem byl já osobně popostrčen, abych to udělal, a tak jsem se do toho pustil. No a teď už přidáváme články ze zápasu a postupně se snažíme nasbírat sledující. Zatím pracujeme na zdokonalení vzhledu stránky a takových věcí kolem... A pak za nějaký čas možná o něčem popřemýšlíme, ale momentálně nic extra nechystáme.
Za Honzou Žiakem zaostáváš o 2 branky. Co takhle nějaký hec, kdo jich nastřílí do konce sezóny více?
Je pravda, že do sebe rejpeme snad každý den. Určitě bude souhlasit, že ten kdo nakonec prohraje, donese nějakou tu dražší láhev nebo dobrotu na dokopnou. Tím pádem asi budu muset domluvit s trenérem změnu střelce penalt v zápase, aby to neměl zas tak lehký. Ale i když vyhraje, tak se zlobit nebudu, přeji mu to! A důležité je, aby naše góly přinesly vždy nějaké ty body pro tým!
Další zápas je s Tachovem. Jak podle tebe skončí?
Všichni víme, že nás čeká velmi těžký zápas. Tachov je pro mě s Petřínem největší adept na postup a jejich výsledky tomu zatím odpovídají. Hrával jsem proti nim za dorost a už tehdy hráli pohledný fotbal. Pak jsem je sledoval v ČFL a i přesto, že jim odešla většina hráčů, nějaká kvalita tam určitě zůstala. Přesto věřím, že se doma před našimi fanoušky předvedeme a uhrajeme tu nějaké body. Určitě jim nenecháme nic zadarmo!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.