Jan Janáček: Dokud mě budou chtít v Sousedovicích, tak budu tam

Přinášíme rozhovor s nejlepším hráčem šestého kola 1. B třídy skupiny B. Tím se stal Jan Janáček ze Sousedovic, který ovládl hlasování díky vítězné brance, kterou vstřelil na půdě Cehnic při otočce skóre z 1:0 na konečných 1:3 pro jeho tým.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste ohodnotil svůj výkon v zápase proti Cehnicím?
Jelikož jsme hráli v Cehnicích, kde bydlím, tak jsem chtěl předvést samozřejmě co nejlepší výkon, ale jak moc se to povedlo musí posoudit hlavně trenér. Já osobně moc spokojený nebyl, jelikož jsem se první půlku nějak nemohl chytit. Druhý poločas už byl lepší. V 54. minutě jsem za útočný faul dostal žlutou kartu a po třech minutách jsem se pomstil gólem po skvělé nahrávce Ondry Rataje.
A jak byste zhodnotil toto utkání z pohledu týmu?
V prvním poločase to byla jen taková nakopávaná a zápas z naší strany začal být lepší až v druhé půlce utkání. Hned na začátku druhého poločasu nás nastartoval gól, který dal Milan Glazunov. Utkání se vyvíjelo velice dobře až do 75. minuty, kdy náš brankář inkasoval červenou kartu. Obránce Ondra Brynda ale vlezl do branky a zachytal jako zkušený brankář, což dokázal i tím, že nedostal gól z penalty, a podržel tak celý tým.
Jaký post v sestavě vám nejvíce vyhovuje a co považujete za své přednosti?
V mužích teď hraju jako podhrotový útočník, což mi celkem vyhovuje, protože když je přede mnou v útoku kapitán Jan Hrach, tak si víc věřím a i mi pomůže v hlavičkových soubojích, což je má velká slabina. A mezi mé přednosti se mi těžko něco hledá, protože můj brácha stejně vždycky řekne, že to byla bída (smích).
Sousedovice vstoupily do ročníku třemi porážkami, ale teď už máte dvě výhry v řadě. Jaké jsou tedy ambice týmu v sezóně?
Začátek sezóny se bohužel nepovedl podle našich představ. Od zápasu v Dražejově se nám ale začalo víc dařit, tak snad tahle šňůra bude ještě nějakou dobu pokračovat a tabulkou budeme stoupat výš a výš.
Jste velice mladý, v dorosteneckém věku. Nastupujete již pouze za A tým?
Doufám, že si tenhle rozhovor nepřečte trenér A týmu, protože k zápasu A týmu jsem si přidal i další 2 zápasy, za dorost a béčko, což se trenérovi moc nelíbí. Tohle kolo jsem šel i přes jeho zákaz a vlastně nevím, jestli to už ví (smích). V sobotu jsem se před zápasem v Cehnicích rozstřílel v dorostu 6 góly proti Bavorovu a v neděli jsem šel i s béčkem, za které jsem dal 2 góly. 6. kolo se povedlo skvěle. Získali jsme 9 bodů a já si dal 9 gólů.
Jaké máte plány a cíle v dalších fotbalových letech?
Plány žádné nemám. Přes týden jsem v Praze a na fotbal není vůbec čas. Takže dokud mě budou chtít v Sousedovicích, tak budu tam, pak asi ukončím kariéru (smích).
V příštím kole vás doma čeká Husinec, jaký očekáváte zápas?
Bude to těžké utkání. Husinec je na 3. místě tabulky a oba týmy budou chtít brát body. Teď záleží, který tým bude chtít víc.
V mládeži jste působil i ve Strakonicích nebo Vodňanech. Proč jste si vybral právě Sousedovice?
Tenkrát jsem se přemýšlel o Dražejovu, tam mi ale řekli, že vlastně fotbal neumím. Tak jsem šel do Sousedovic, kde mě trénoval pan Blatský a pan Pacák a ti byli spokojeni a já vlastně taky. Dražejov jsme pak s dorostem samozřejmě porazili a já věděl, že jsem si vybral dobře.
Objevoval jste se v různých televizních pořadech. Je herectví obor, kterým byste se chtěl v profesním životě zabývat?
Studuji herectví na konzervatoři, takže k tomu herectví tak nějak směřuji, ale já nevím, co budu dělat zítra, natož čím se budu jednou živit.
Máte ještě nějaké další záliby?
Se spolužáky chodím rád na kulečník, šipky a bowling. Rád si zahraju ale i florbal nebo hokej. No a když jsem unavený, tak odpočívám a hraju s kamarádem Vojtou na Playstationu. Jediné, co je blbé, je to, že on to vůbec neumí (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.