Martin Fojtík: Na hřišti nechávám vše, branky posílám tátovi

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým je Martin Fojtík! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zhodnoť nejdřív utkání s Dolním Žandovem, prosím.
Tak jak už popsal trenér, hráli jsme skvěle na balónu a dali brzo branku, k tomu jsme si vytvořili další brankové příležitosti, které poslední utkání zahazujeme. Dlouho byl výsledek 2:1 a díky tomu Žandov cejtil sílu srovnat a stalo se. Musím pochválit všechny kluky, že i hned po gólu si uvědomili, že ztratit další body nemůžeme a v závěru jsme zbylé branky dali po pěkných akcích, které diváci potleskem ohodnotili.
Přispěl jsi dvěma brankami, jak mimo to hodnotíš svůj výkon?
Já se nerad hodnotím, ale po tom, co jsem se vrátil z Německa pomoct béčku Baníku postupovat výš a výš, tak na hřišti nechávám vše co můžu, i ty kila co mám nahoře. (smích) Branky dávám rád a posílám je nejlepšímu tátovi kterého jsem měl, který už tu bohužel mezi námi není, takže když to padá, jsem rád, stejně jako celý tým.
Nakoukl jsi už do sokolovského áčka?
Nenakoukl, kluci kteří tam hrají, tak skoro všechny znám, jak už ti mladí, tak i ti starší. Vzali to zodpovědně a makaj na sobě. Já jsem poslední roky jen nějak letmo odtrénoval v Německých týmech a jen hrál zápasy. Zatím to zůstává u slov od trenérů nebo i od vyšších lidí na Baníku. Pár kilo bych potřeboval dát dolu a mám dveře otevřené, takže uvidíme co bude a nebude.
Je to tvou ambicí, nebo to považuješ za nereálné?
Asi bych si ČFL za Baník zahrál rád, je to ale takový, že to je liga, kde musíte chodit do práce a z práce přepnout na fotbal a hlavně na to mít čas. Nejlepší, co si myslím, že je, je když si takhle hrajete nízkou soutěž pro takovou zábavu a že vás to baví a nikam se nehoníte, dáte po zapase se všema řeč, pivo, limonádu. Nebo hrát to nejvyšší co jde a bejt za to placený zlatem.
Baník se netají cílem dostat se co nejdříve do 1.A třídy. Máte za cíl i KP? Vnímali byste nepostup do 1.A jako neúspěch?
Ano cíl je stoprocentní, aby se postoupilo. Sám jsem přišel s tím, že postoupíme. Další rok bych opět B třídu hrát nechtěl. A nepostup by byl jasný neúspěch.
Vzpomeneš si ještě na vaše zatím dvě jediné ztráty bodů - s Lipovou a Bukovany? Mohl bys ty utkání stručně popsat, kde jste dělali chyby a jakto, že jste nevyhráli?
Na zápas v Bukovanech nechci ani pomyslet, spálili jsme obrovský šance a k tomu měli velikánskou smůlu. Plus musím zmínit to, že z 90 minut jsme odehráli, tak 60 minut čistého času.
Jaká v kabině panuje atmosféra, tvoříte dobrou partu?
Kabina je skvělá. Doplňujeme se mladý a starší(zkušenější). Panuje tu optimální atmosféra.
Příští víkend vás čeká utkání v Plesné, kde bývají zápasy také velmi náročné. Bude to za tři body?
Kdykoliv jedeme ven, tak tam jedu poprvé a to nejsem sám. Ty týmy neznám. Věřím, že předešlé dvě remízová zaváhání prolomíme teď v Plesné a odvezeme si všechny tři body.
Co tvé zájmy mimo fotbal?
Mé zájmy jsou jednoduché, každý den v práci, aby známí a kamarádi měli hedvabně hebké vlasy a vousy! (smích) Jinak to je přítelkyně s rodinou a k tomu výlety.
Jak vidíš situaci kolem áčka, podaří se jim s návratem hlavního sponzora udržet ČFL?
Áčko to jednoduché mít nebude, ale můj názor je, že se udrží.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.