Na Vysočinu jsem se dostal díky přítelkyni, vypráví Drapák z Přibyslavic

Lukáš Drapák mluví svém angažmá v hradeckých klubech i v Německu. Dozvíte se, kolik branek by chtěl vsítit a proč se zatím Přibyslavicím nedaří venku. Poodhaluje i to, že jeho tým bojuje o nové dresy pro jarní část!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Budeš muset vložit něco do kasy?
Myslím si, že určitě ano, protože u nás se platí snad i za to, že člověk přijde na trénink.
O víkendu jste porazili Bohdalov. Jak bys zápas popsal?
Asi jako většinu našich zápasů doma, začali jsme aktivně, soupeře jsme moc k ničemu nepouštěli, ale jako každý zápas jsme si neodpustili pár chyb, které soupeř potrestal, a proto byl poločasový výsledek 2:2. Díky bohu nám vyšel nástup do druhý půlky, kde jsme dali dva rychlý góly a zápas jsme v klidu dohráli.
Vstřelil jsi hattrick. Která tvá branka byla nejhezčí? Můžeš nám ji popsat?
Za mě to byla asi ta první, když jsme předvedli pěknou kombinaci, náš věkem skoro dorostenec Matěj (Martin Matějek) dostal balón na pravou stranu, kde ho zatáhl podél vápna a nahrál mi po zemi do druhé vlny na vápno. Pak už bylo jen na mě abych míč uklidil z první k tyči a neposlal ho naproti do fabriky. Což se naštěstí povedlo a mohli jsme jít slavit.
Byl to zápas dvou poločasů. Co pro vás rozhodlo po přestávce?
Jednoznačně dva rychlý góly, ze kterých se soupeř už dokonce zápasu nedokázal vzpamatovat a my si mohli v klidu utkání dohrát.
V příštím kole hostíte jedete do Jaroměřic. Co od zápasu čekáš?
Upřímně, moc nevím, co od nich čekat, s většinou týmů se potkávám poprvé za život a neviděl jsem je hrát na vlastní oči. Každopádně od nás čekám, že budeme hrát aktivně, tak jako na domácím hřišti a odvezeme si tři body.
Venku jste ještě letos nebodovali. Co za tím stojí?
To je otázka, na kterou bych taky rád znal odpověď, i když na druhou stranu, venku jsme narazili na dva kvalitní mančafty, kde hlavně v Třebíči jsme si dokázali, že i s takovým týmem zvládneme držet krok, jen škoda, že pouze šedesát minut. No, a o utkání ve Stonařově se raději nebudu rozepisovat, protože každý přítomný musel vidět, jak to utkání probíhalo a že tam bylo těžké vyhrát. Věřím, že v sobotu tuhle špatnou sérii venku zlomíme a budou tři body.
Letos už jsi vstřelil šest branek. Cílíš na nějakou metu?
Takovou metu sem si úplně nestanovil, ale když o tom tak přemýšlím, byl bych spokojený, kdyby se mi to dokonce podzimu povedlo alespoň zdvojnásobit. Nejdůležitější je hlavně náš cíl, který jsme si dali v kabině a pokud ho splníme, uvidíte Přibyslavice na jaře v nových dresech. Snad vedení nezapomene. (Smích)
Dlouho jsi hrál v různých klubech v Hradci Králové. Kde se ti dařilo nejvíce?
Určitě nejkrásnější období jsem zažil v Sokolu Třebeš, kde jsem strávil dlouhou dobu a s klukama jsme si zahráli druhou ligu dorostu a poté v kategorii mužů postoupili do krajského přeboru, který se tam hraje stále.
Pak jsi odešel do Německa. Jak vzpomínáš na zdejší fotbalové prostředí?
No do Německa jsme přišli v době, kdy klub bojoval o záchranu a nebyla tam úplně ideální situace. Sezónu se nám bohužel zachránit nepodařilo a tým sestoupil, proto na toto období nevzpomínám úplně v dobrém.
Co tě nakonec zaválo na Vysočinu do Přibyslavic?
Na Vysočinu jsem se dostal díky přítelkyni, která pochází z Brtnice a její bratr hrál a ještě doufám hrát bude právě tady v Přibyslavicích.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Můj oblíbený tým u nás je od mala Sparta Praha a v zahraničí potom Arsenal s Realem Madrid.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal někdy před nástupem do první třídy v FC Hradec Králové a přivedl mě k němu táta, který také hrál fotbal.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Nejraději nastupuji v útoku, protože bránění není úplně moje oblíbená činnost.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Dlouhou dobu byl pro mě fotbal vším, ale s věkem se samozřejmě priority trochu mění, každopádně furt je fotbal hodně vysoko .
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Za mě je to super projekt, jen je škoda, že není tolik lidí, aby byly pokryty všechny soutěže.
VÝBĚR LUKÁŠE DRAPÁKA:
Největší kliďas týmu:
Tomáš Kuthan
Největší srdcař týmu:
Martin Matějek
Největší bavič týmu:
Luboš Lopatář
Nejrychlejší hráč týmu:
Jan Skrobikowski
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Milan Picmaus (dokopne až naproti do fabriky)
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.