Plánský obránce Ondřej Hotový: Jsme nejlépe se oblékající klub v celé I.A třídě

Ondřej Hotový se prosadil v sezóně zatím jedním gólem, a hned to byla branka vítězná. Byl zvolen hráčem 5. kola. Jak hodnotí dosavadní průběh sezóny?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Svým gólem jste porazil Čkyni. Teď za sebou máte o poznání klidnější zápas, byl Velešín opravdu tak snadným soustem?
I když se to může díky výsledku zdát, v prvním poločase tomu tak rozhodně nebylo. Pomohl nám sice rychlý gól ze 2. minuty, ale namísto toho, abychom přidali víc branek, naše hra připomínala druhý poločas ve Čkyni, kde to s fotbalem nemělo moc společnýho (úsměv). Naštěstí jsme se koncem první půle zvedli, přidali další góly, a to se pak hraje lépe.
Váš útočník Petr Šteyer si připsal v zápase bilanci 4+3, soupeřům dělá problém jeho rychlost. Jak byste si s ním ve sprinterském souboji poradil vy?
Petr Šteyer je jasně nejrychlejší hráč celé soutěže. Takže asi takhle bych odpověděl (smích). Naštěstí to však nemusím řešit. Kdyby se ale běželo na delší vzdálenost, třeba 400 metrů, možná bych ho trochu potrápil.
V sezóně jste zatím vstřelil jeden gól, ale už jste v minulých letech prokázal, že to není žádná náhoda, že se do zakončení dostáváte. Z jakých pozic nejčastěji?
Nejčastěji se dostávám do zakončení při standardních situacích, ale snažím se zapojovat do útočení i během hry. V některých zápasech je moje hra dopředu lepší, v jiných horší. Do konce podzimu bych rád ještě několik gólů přidal a ideálně i nějaké ty asistence. Tam je to zatím horší. Samozřejmě jsou ale na prvním místě vždy tři body, před mými individuálními úspěchy.
S bráchou Jakubem už jste v Plané, po přechodu z dorostu, nějaký ten pátek. Utíká to?
Je to pravda. Když jsem zjistil, že od posledního rozhovoru na fotbalunas utekly už čtyři roky, nechtělo se mi tomu věřit. Z mojí strany, a myslím že i od bráchy, však i po těch letech panuje s působením v klubu naprostá spokojenost.
Mimochodem, brácha má i podle trenéra velkou formu, zatím patří k nejužitečnějším hráčům sezóny. Souhlasíte s tím?
Hodně zlepšil hru nohama, což je dnes už takový už trend, kdy je od gólmanů vyžadováno, aby vlastně plnily roli třetího stopera. Tím, že to velice dobře splňuje, pomáhá obranné čtyřce a umí i zrychlit hru směrem dopředu, a tím například založit rychlý protiútok, jak už v některých zápasech ukázal. Rozehrávku má teď možná lepší než já (smích). Tak snad nás podrží i v sobotu v Roudném.
Po šesti kolech máte na kontě 11 bodů, spokojenost?
Větší spokojenost by byla s body třinácti, a tím pádem s prvním místem v tabulce (úsměv) . Pravdou je, že minulou sezonu jsme po šesti kolech měli bodů více. Letos je však tabulka vyrovnanější, a z toho důvodu je také naše ztráta na první místo menší. Teď máme dvě výhry v řadě, tak chceme tuto sérii vítězství co možná nejvíce natáhnout.
Teď hrajete v Roudném, kde jste v posledních sezónách dokázali uspět. Víte, jak na ně?
V sobotu nás čeká důležitý zápas, který když zvládneme vyhrát, posuneme se v tabulce zase výš, což je to, co chceme. Viděl jsem je v jednom zápase ve Strunkovících (2:1), mají hodně mladý tým, z něhož hodně hráčů prošlo různými mládežnickými kategoriemi Dynama a podobně. Myslím, že jsou však hratelnější než v sezóně loňské, tudíž si myslím, že vyhrajeme (úsměv).
Kapitánem týmu, pokud nastoupí v základní sestavě, je Tomáš Pintér, šéf krajského fotbalu. Jaké komentáře si na to v kabině vyslechl?
Komentáře k této významné funkci byly samozřejmě vesměs formou nejrůznějších gratulací. V kabině pak pochopitelně padají na toto téma nejrůznější vtipy a fráze dodnes, ale to bych asi radši nechtěl více komunikovat (smích).
V plánské kabině jste s bráchou známi jako velcí znalci módy. Kdo by podle vás měl v tomto ohledu na svém oblékání a doplňcích v Plané zapracovat?
To je spíš otázka na bráchu. Já už se v tomhle směru moc neprojevuju. Módní oblečení je totiž jak známo drahá záležitost. Za mě ale můžu říct, že si myslím, že jsme nejlépe se oblékající klub v celé I.A třídě (úsměv).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.