ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 7.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz!

Vítězem Vašeho hlasování se stal věřňovický Jakub Kubiš. Jakub nám exkluzivně poskytl zajímavý rozhovor, kde mimo jiné zmiňuje i ambice Sokola Věřňovice v aktuální sezóně. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, vyhrál jste anketu o nejlepšího hráče uplynulého kola v rámci 1.B třídy sk. C, co na to říkáte? A věděl jste o tom, že jste v nominaci?
O nominaci jsem věděl, váš web sleduji. Nevím, jestli je to zasloužené. V zápase, s výjimkou standardek, se mi vůbec nedařilo. Hlavní je, že jsme získali tři body.
Bude Vás vítězství v anketě něco stát do kabiny?
Nevím úplně přesně, ale pan pokladník Swačos (Jakub Swaczyna) určitě něco vymyslí (smích).
Hrálo se s Vendryní o první místo, jak jste ten zápas viděl.
Byl to velice těžký zápas. První poločas byl soupeř lepší, my jsme nebyli vůbec nebezpeční. Nepamatuji si, že bychom v prvním poločase vystřelili na bránu. Ve druhém poločase jsme na soupeře vletěli a byli jsme lepším týmem. Nějaké šance jsme neproměnili, ale pak jsme dali gól po rohu. Jenže za pár minut jsme si bohužel nepohlídali jednu standardku my a inkasovali. Už už to vypadalo, že se rozejdeme smírně, ale v závěru jsme byli hladovější a nakonec jsme v poslední minutě dali gól z další standardky v poslední akci zápasu.
Mají Věřňovice jako klub ambice na to, hrát v budoucnu 1.A třídu?
Určitě ano, už asi čtyři nebo pět sezón máme ambice hrát o postup. V předešlých sezónách se nám to vlastně docela i dařilo, ale kýžený postup nám nevyšel. Když si vzpomenu, jak jsme v sezóně 18/19 promrhali čtyři kola před koncem tříbodový náskok, tak mě to štve dodnes. Každopádně si myslím, že máme tým na to, abychom minimálně střed tabulky v 1.A třídě hráli. Myslím, že by to pro náš klub byla optimální soutěž.
Ve Věřňovicích jste Vy, bratr a Váš otec, takže takový rodinný klan. Jste v klubu spokojený a vy sám ve Věřňovicích žijete?
Ve Věřňovicích nežije ani jeden z nás. V klubu jsem velmi spokojený, začínám zde už vlastně sedmou sezónu. Měl jsem i nějaké nabídky z vyšších soutěží, ale hlavně kvůli skvělé party, kterou tu máme každou sezónu, o přestupu jinam neuvažuju a myslím, že to tak bude i v budoucnu.
Máte nějaké reálné fotbalové cíle?
Být zdravý a hrát co nejvíce a nejdéle. Mým aktuálním cílem je postup s Věřňovicemi.
Máte v kabině nějakou přezdívku?
Ne, říká se mi normálně Kuba (Smích)
Kdo je podle Vás největším adeptem na postup a sestup z 1.B sk.C?
Největšími adepty na postup jsou podle mě Raškovice a samozřejmě Věřňovice (smích). Na špici budou podle mě hrát i Inter Petrovice, Vendryně a Horní Suchá. Naopak na spodku tabulky vidím Mosty, Bašku a podle aktuálního postavení i Loko Petrovice B, i když to je pro mě překvapení.
Řeší Váš otec Vaše výkony i mimo hřiště? Bavíte se o zápasech doma mimo kabinu?
Když se mimo kabinu vidíme, tak fotbal řešíme téměř vždy, přece jen je to náš největší koníček. Mé výkony jinak zvlášť nerozebíráme.
Oblíbený stadion?
V minulosti býval můj nejoblíbenější stadion na Lučině, kvůli parádnímu trávníku. Že by se mi někde obzvlášť dařilo si nevzpomínám. Letos se těším do Staříče, protože podle fotek a komentářů to vypadá, že mají taky velmi kvalitní trávník. Kdybych to měl vzít z pohledu diváka, tak mým nejoblíbenějším stadionem bývaly Bazaly.
Oblíbený soupeř?
Když jsme ještě hrávali s Tošanovicemi, tak se mi proti nim vždy dařilo. Musím zmínit i Dolní Lutyni a Záblatí, protože kdo nemá rád vyhrocené derby (Smích)
Vaše civilní zaměstnání?
Obchodní zástupce ve velkoobchodě s elektromateriálem – Argos elektro.
Oblíbený alkoholický nápoj?
Zažil jsem už hodně těžkých kocovin, takže asi žádný. Ale když musím odpovědět, tak rum (Smích).
Cokoli co bys chtěl říci nebo vzkazat skrze náš web
Držte nám všem amatérským fotbalistům palce, aby se letošní sezóna dohrála!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.