Fanoušci nám hodně pomáhají, těší louckého Tumu

Kapitán Luk nad Jihlavou Lukáš Tuma hodnotí debakl, který jeho tým uštědřil Blatnici. Dozvíte se i to, za co Luka vděčí povedenému startu do soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Budeš muset vložit něco do kasy?
Mockrát díky, vážím si toho. Příspěvku se asi nevyhnu.
O víkendu jste rozebrali Blatnici. Jak bys zápas popsal?
Při vší úctě k soupeři, nemohli jsme si nevšimnout jejich posledních výsledků, takže byť jsme rozhodně zápas nechtěli podcenit, jistého dojmu o tom, že u nich musíme bodovat, jsme se zbavit nemohli. Naštěstí se nám povedl vstup do zápasu, kdy jsme už ve 4. minutě vedli o dvě branky, což nám přidalo obrovský klid na kopačky a nemuseli jsme hrát pod nějakým tlakem. Největším rozdílem oproti našim předchozím zápasům bylo, že jsme konečně proměnili šance, které jsme si vytvořili. S tím máme poslední dobou hrozný problém.
Vstřelil jsi hattrick. Která tvá branka byla nejhezčí? Můžeš nám ji popsat?
První dvě byly po krásných týmových akcích, kde já jsem byl jenom tím, kdo to uklízel. Ve druhém případě vyloženě do prázdné branky po krásném průniku našeho hrajícího trenéra, který mi branku v podstatě daroval – takže až přijde pokladník, přepošlu ho za ním. Z té třetí ze závěru zápasu mám největší radost. Šlo o rychlý brejk do otevřené obrany, kde mě z pravé strany poslal Víťa do samostatného úniku a mně se z první podařilo přehodit brankáře.
V jaké chvíli zápasu tě napadlo, že dojde k takové demolici?
Na tohle člověk v tu chvíli asi nemyslí. My jsme si zápas moc užili, vytvořili jsme si spoustu pohledných akcí a jak říkám, konečně jsme větší část z nich zužitkovali tak, jak bychom chtěli a měli.
Nebylo ti ke konci soupeře líto?
Určitě ano, ale protihráči to brali až překvapivě sportovně a bojovali do poslední minuty. Taky že nás zhruba prvních dvacet minut druhého poločasu značně přimáčkli a my jsme měli co dělat, abychom se z toho dostali. Jsem si jistý, že s podobnou bojovností se jim příští zápasy podaří lépe.
V příštím kole hostíte lídra z Třebíče, který vyhrává jak na běžícím páse. Jak FŠ Třebíč zastavit?
Na zápas se těším, bude to zase něco trochu jiného a i kdyby se to nemělo výsledkově či herně povést, určitě nás to zase posune o kousek dál. Z posledního vzájemného zápasu víme, v čem jsou silní a na co si u nich budeme muset dát pozor. Na druhou stranu, Hamry mají až na remízu s námi totožnou bilanci a po předvedeném výkonu jsme je u nás měli porazit. Podobný průběh klidně může mít i zápas s Třebíčí.
Letos se vám docela daří a máte na dostřel přední místa tabulky. Čemu to přičítáš?
Rád bych řekl, že náročné přípravě, ale kecal bych (smích). Paradoxně nás ještě dost trápí marodka, chybí starší zkušení kluci, kteří by to bezesporu ještě zvedli. Na druhou stranu se zase povedlo přivést jiné kluky, někdo se nám vrátil, zapojují se dorostenci, vypadá to, že si to celkem sedlo. Jako největší změnu vnímám to, že hrajeme psychicky v klidu, konečně se umíme trošku podpořit namísto výčitek a pokřikování po sobě, což dříve pokulhávalo. V neposlední řadě je to určitě neskutečná zásluha našich fanoušků. Není zápas, kde bychom je neměli a to ať se jede kamkoliv. Kolikrát vnímáme, že na venkovních zápasech je těch našich mnohem víc, než domácích. Neuvěřitelně nás to žene dopředu a patří jim za to obrovský dík.
Jaké máte cíle?
Nic konkrétního. Asi jako všichni chceme hrát tak, abychom z toho měli sami radost a vždycky si po zápase mohli říct, že jsme na hřišti nechali všechno.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Arsenal a Atlético Madrid.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Soutěžně kolem 11 let za mladší žáky v Kamenici a Koutech. K fotbalu mě přivedl starší brácha, se kterým jsem chodil na hřiště a měl možnost hrát proti v té době mnohem starším klukům.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Střední záloha.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Nechci říct vším, ale nemá to od toho daleko. Je to mnohem víc než jen koníček.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Super projekt, sledujeme pravidelně.
VÝBĚR LUKÁŠE TUMY:
Největší kliďas týmu:
Danek Horáček.
Největší srdcař týmu:
Marťas Kubeš.
Největší bavič týmu:
Těžko vybírat, asi Petr Číhal a Luba Vařejka.
Nejrychlejší hráč týmu:
Filip Bulant.
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Ondra Petr, Petr Ondra.
Děkuji za rozhovor.
Děkuji za rozhovor a všem za podporu a hlasy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.