V áčku jsem skončil kvůli neshodám s Jaroslavem Drobným, od kterého jsem se měl učit, říká hráč 6. kola Martin Janáček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Martin Janáček z Dynama České Budějovice B. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Soběslavi jste chytil penaltu a tím zachránil tři body. Jak svůj zákrok hodnotíte?
Penaltu hodnotím tak, že jsem ji musel za každou cenu chytit, protože jsem ji sám udělal. A nechtěl jsem, abychom kvůli té penaltě přišli o body. Naštěstí se to povedlo a pak už jsme to ubránili.
V béčku Dynama je mnoho mladých hráčů a mezi nimi zkušený Jiří Kladrubský. Jak do týmu zapadá?
Kláda do týmu zapadl úplně bez problémů. Je to super člověk, který se každému snaží pomoct a na nic si nehraje, i když toho spoustu dokázal. Je to tahoun kabiny, jako byl v áčku.
Působil jste i ve Spartě Praha. Co chybělo k tomu, abyste tam zůstal?
Ve Spartě jsem měl poslední půlrok smlouvy, ale už léto předtím můj agent byl v kontaktu s Dynamem, které mělo zájem. Pak jsem dostal od Sparty smlouvu na další dva roky, ale už jsme se dohodli s agentem, že půjdu do Budějovic, které měly zájem. Vypadalo to jako super varianta, kde jsem se měl učit od Drobného, ale to jsem ještě nevěděl, jaký to je bohužel člověk. Ale i tak toho nelituji, protože věřím, že všechno má nějaký smysl a i tohle mě posunulo.
Přišel návrat do Dynama. Pokukujete po jisté pozici v áčku?
V áčku jsem byl rok a půl skoro, pak kvůli neshodám právě s Drobným jsem byl přesunut do béčka. A jestli se podívám zpátky do áčka, tak to sám nevím. Není to vždy jen o výkonnosti, což už jsem poznal sám, ale já se nevzdávám a půjdu si dál za svým cílem.
Jaký je Váš mimofotbalový život? Jaké máte koníčky?
Můj život mimo fotbal se stále točí okolo fotbalu. Rád zajdu do posilovny, nebo s kamarády dáme tenis, nohejbal nebo si dáme turnaj na Playstationu.
V jakém týmu byste si nejraději zachytal?
Asi nemám ani vyloženě tým, ve kterém bych chtěl chytat, ale můj sen je Anglie a tam Premier League. Protože ta soutěž je neskutečná.
Táhlo Vás to odmalička do brány nebo jste to zkoušel i v poli?
Když jsem byl malý, tak jsem začínal v poli, ale táhlo mě to do branky ještě u nás na vesnici v Cehnicích. Ale moje mamka nechtěla, abych chytal. Nakonec mamka povolila a už jsem se z brány nedostal, naštěstí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.