Brankář Strunkovic Zdeněk Vojtíšek: Nesmíme usnout na vavřínech

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Gólman Strunkovic Zdeněk Vojtíšek předvedl bezchybný výkon a pro fotbalunas.cz tak poskytl rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Je vám dvacet let, ve Strunkovicích jste od září loňského roku. Ale prošel jste už poměrně dost klubů, tak na které mládežnické angažmá vzpomínáte nejraději?
Rozhodně nejraději vzpomínám na angažmá v Dynamu, kde byla výborná parta. Vždy když na to vzpomínám, vrátil bych to hned zpět. Dále také rád vzpomínám na moji štaci v Písku, kde jsem mohl v 16 letech nakouknout do áčka.
S fotbalem jste začal ve Čkyni, nebylo teď na pořadu dne, že byste se tam vrátil?
V tuto chvíli určitě ne, Strunkovice pro mě byla jasná volba.
Čkyně je nově vaším soupeřem ve skupině, jaká to pro vás budou utkání?
Zápasy pro mě budou určitě specifické, o tom žádná, ale taky nás určitě nečeká nic lehkého. Znám celý kádr, takže vím, na koho si musíme dát při zápase pozor.
V minulém kole jste porazili Roudné. Jak ten zápas zpětně hodnotíte?
Kladně. Otočili jsme zápas proti velice kvalitnímu soupeři ze stavu 0:1 na 2:1 gólem v poslední minutě utkání před domácím publikem. Pro takové momenty se ten fotbal hraje.
Rozhodli jste v 92. minutě. Jaké byly oslavy výhry?
Tak euforie byla samozřejmě obrovská. Pořádně jsme si v kabině zařvali. A poseděli s fanoušky, kterým bych chtěl poděkovat za výbornou diváckou kulisu.
Zajímavostí je, že jste v zápase ani jednou nestřídali. Čím to? Máte úzký kádr?
Kluci mají naběháno a jsou ve výborné kondici. Náš trenér nám dává při trénincích pořádně do těla a my z toho v takových zápasech težíme. Bohužel nás také v posledních dnech trápí marodka.
Prý jste předvedl opravdu výjimečný výkon. Myslíte si to také?
To musí posoudit opravdu někdo jiný. Já Jsem v brance od toho, abych něco chytil a pomohl klukům.
Je vám dvacet let, gólmansky se ještě můžete hodně učit. Máte ve Strunkovicích někoho, kdo by vám předával rady?
Ve Strunkovicích nikdo takový není. Spolehám sám na sebe.
Víte tak vy sám, co byste třeba ještě chtěl ve své hře zlepšit?
Tak rozhodně je vždy co zlepšovat. Člověk se musí zlepšovat pořád a to ve všech směrech. Pro mě ve hře je priorita práce nohou, hrát vysoko a pomoci stoperům při centrech a dlouhých balonech. Doba jde dopředu. Brankář by měl simulovat dalšího stopera.
Úvod sezóny se vám vydařil. S čím pojedete na půdu mirovického nováčka, kterého také začátek v I.A chytil ve velké formě?
Začátek se vcelku povedl, ale nesmíme usnout na vavřínech a být pořád na sebe nároční. Do Mirovic pojedeme jako na každý zápas a to vyhrát.
V loňské zkrácené sezóně jste si připsal červenou kartu při venkovním utkání ve Vimperku. Jak na to vzpomínáte?
Rád na to rozhodně nevzpomínám. Utkání bylo vyrovnané. Bohužel se nerozhodovalo úplně na hřišti fotbalovými dovednostmi. Ale do toho bych po roční odmlce rozhodně nechtěl zasahovat. Já jsem oslabil tým svojí blbostí a taky díky tomu Vimperk zvítězil. O to víc mě teď těší naše výhra v této sezóně. Kdy jsme Vimperk jednoznačně přejeli.
Nově plníte roli vedoucího mužstva B týmu Dynama. V čem vaše funkce spočívá?
Starám se chod týmu. Zápisy o utkání, zařizuju testování před utkáním, při venkovních zápasech zařizuji autobus nebo případné ubytování. A tak dále.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.