Matěj Kostka: Ono hodit pověstné "sáně" je v dnešní době docela umění... Musí to být čistý a soupeře bolet!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal defenzivní univerzál Sokola Lhoty, Matěj Kostka. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do Lhoty jsi přišel v zimě. Jak jsi se zabydlel a co tě sem vedlo?
Ano přišel jsem letos v zimě, ale s klukama ve Lhotě jsem už předtím trénoval zhruba rok a půl, takže adaptace nebyla žádný problém.
Hrával jsi za Junior Strakonice, ale mám informace, že jsi se do základu moc nedostával a přeci jen, Junior patří dlouhodobě spíš do druhé poloviny tabulky. To je mezi Plzeňským a Jihočeským krajem takový rozdíl?
První sezónu v krajském přeboru jsem odehrál vše, ale loni v létě jsem šel na operaci žlučníku a potýkal jsem se pak na podzim s formou, jelikož jsem doháněl zhruba 15 kg, co jsem zhubnul. Navíc zde ve Lhotě jsou trenéři, oproti Junioru, o level výš, jak v chápání fotbalu, tak hlavně v osobním přístupu a v komunikaci s hráči, čehož si cením. K tomu srovnání přeborů bych řekl asi to, že jihočeský je možná o něco víc vyrovnanější a trochu bojovnější, jinak nevidím výraznější rozdíl v kvalitě horních polovin obou tabulek.
Se Záhrobským a Šroubkem si prý pravidelně posíláte videa brutálních zákroků ve fotbale, že prý to je lepší než koukat na góly. To berete jako součást tréninku?
Tak ono hodit pověstné "sáně" je v dnešní době docela umění a bez analýzy u videa to prostě nejde. Neřekl bych, že koukáme úplně na brutální zákroky, to do fotbalu nepatří. Musí to být čistý a soupeře bolet!
Na tréninky a zápasy si prý vozíš různé fyzio pomůcky. Pomáhají ti k lepším výkonům na hřišti? A jak na to koukají ostatní?
Tak to opravdu nevím, jak na tohle kluci přišli, nic extra to není. Základ je válec (poválet záda, nohy), ale nejvíc si dávám záležet na protažení zad, začínám většinou už doma tak 2 hodiny před zápasem.
Nevadí ti, že s tebou trenér na hřišti rotuje? Kde myslíš, že máš největší přednosti?
Upřímně ani trochu, sice jsem odkojený na stoperu a cítím se tam dobře, ale střed zálohy mi ani trochu nevadí, plním tam podobné úkoly, jelikož hraji na pozici šestky.
Je pro tebe složité skloubit práci, školu, přítelkyni a fotbal dohromady? Jak na to kouká zejména tvá drahá polovička?
Tak samozřejmě, přítelkyně je v tomto výběru hned na čtvrtým místě. Co se týče fotbalu, tak občas jsou menší diskuze, ale vždy si to prosadím, jinak bych byl pro trenéra mrtvý muž. Popravdě jí moc děkuji, že je tak tolerantní a chápe to, jiní spoluhráči někdy nemají takové štěstí (smích).
Jsi srozuměn, co obnáší pro klubovou kasu tvá nominace a výhra v sestavě kola, a také tento rozhovor?
Pokaždé, když je s někým od nás rozhovor, tak se zmiňují ty enormní (jakože hodně velké) pokuty. Ale ruku na srdce, viděl někdo ten Kaliho notýsek?! Vždyť on si tam jenom kreslí (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.