Doufám, že se v soutěži popereme o přední pozice, říká Jiří Matějka

Ve čtvrtém kole porazil rynholecký Baník doma o dvě branky Pustověty. Zápas s čistým kontem se pro domácí nevyvíjel snadno a velmi důležitým momentem byla vedoucí branka dobře hrajícího Jiřího Matějky, který si vysloužil nominaci do sestavy kola a tu následně ovládl. S hráčem kola a zároveň velkým fanouškem pražské Sparty nyní přinášíme slibovaný rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon ve čtvrtém kole ses dostal do top jedenáctky, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Vůbec ne, divil jsem se, že jsem se do sestavy dostal, ale zatím dávám góly, tak možná proto. Každopádně díky spoluhráčům za nominaci a hlasy.
Po pěti kolech jste měli nejméně inkasovaných branek. Věnujete se defenzivní činnosti nějak speciálně nebo je to jen sehranou obranou a velezkušeným brankářem?
Chtěli jsme změnit přístup v naší hře. Řekli jsme si, že základem úspěchu je nedostat gól a hrát odzadu na jistotu, plnit si hlavně defenzivní práci, až pak útočit. Ze šesti zápasů jsme dostali čtyři góly, z toho tři hned v prvním zápase. Od té doby je vidět, že jsme se poučili a jsou z toho i body.
Na druhou stranu máte spolu s Městečkem po pěti zápasech jako druhý tým nejméně vstřelených branek. Tlačí vás v ofenzivě bota nebo to tam prostě nepadá?
Občas máme problém s proměňováním šancí, ale vždycky se nakonec nějakým způsobem prosadíme. A když je z toho výhra, tak moc nezáleží, jestli to skončí 1:0 nebo 5:0.
Připravoval ses během vynucené pauzy na start soutěže individuálně nebo šel fotbal úplně stranou?
Abych byl upřímný, tak fotbal šel mimo mě. Nějaký pohyb jsem sice vykonával, ale zdaleka ho nebylo dost na tak dlouhou pauzu (smích).
Jak se v Rynholci po zápase slaví vítězství?
Asi jako všude jinde, po zápase se zůstane na pivko. Tradicí je, že když jedeme na venkovní zápas, tak zpravidla ten, na koho je zrovna řada, tak bere basu piv (do které se pustíme až na cestě zpátky samozřejmě).
Po Marku Kedroňovi jsi druhým hráčem, který ovládl sestavu kola. Bude tě to stát něco do kabiny?
Do kabiny nejspíš ne, ale myslím, že je na mě zrovna řada s tou basou piv.
Koho tipuješ jako aspiranta na zisk prvenství v soutěži?
Už se dá poznat, kdo zřejmě bude nahoře a doufám, že se o přední pozice v soutěži popereme i my.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Nejvíce času trávím se svojí přítelkyní a s naším synem. Dále kromě sledování fotbalu jsem velkým fanouškem F1.
V evropských soutěžích máme aktuálně tři zástupce. Kdo myslíš, že to dotáhne nejdál?
Určitě Sparta.
Jakému klubu fandíš v naši nejvyšší soutěži a jakému evropskému?
V naší lize existuje jedině Sparta Praha. Nikdo nebude nikdy víc než ona. V zahraničí fandím Realu Madrid.
Tvůj fotbalový vzor?
Cristiano Ronaldo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.