ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 6.kolo Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Vítězem se stal Jiří Cienciala z TJ Oldřichovice. Jiří byl ochotný a poskytl nám obsáhlý rozhovor, ve kterém nám například prozradil jaký lahodný mok si dopřeje po utkání.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jiří, vyhrál jste anketu o nelepšího hráče uplynulého kola v rámci 1.B třídy sk.C, co na to říkáte? A věděl jste o tom, že jste v nominaci?
Určitě mě to těší, v sestavě kola jsem se objevil již jednou a spoluhráči se mi smáli co tam dělám, že jsem zahrál průměr. Takže po tomhle zápase mi říkali,že si tam své místo zasloužím po hattricku. (smích) Samozřejmě vyhrát celou tuto anketu je ještě něco navíc.
Hráli jste na půdě posledních Mostů, kterým jste dali sedm branek. Jaký to byl zápas z Vašeho pohledu?
Rozhodně jsme soupeře nechtěli podcenit podle jejich předchozích výsledcích. Věděli jsme že na půdě Mostů to je vždy spíš o bojovnosti, nasazení, než o velkých kombinací a věděli jsme že nám soupeř nedá nic zadarmo. Naštěstí jsme velmi dobře zvládli první poločas ve kterém se prakticky rozhodlo o výsledku.
Jak došlo k tomu, že Vás dal kouč Koloničný na hrot? Už jste tam někdy hrával?
Už jsme se o tom bavili dříve, trochu jsem ho přemlouval, ale moc se mu to nelíbilo. (smích) Jelikož jsem minulé utkání nehrál kvůli problému s tříslem, nebylo jasné zda budu k dispozici na toto utkání. S trenérem jsme si den před zápasem volali a já mu sdělil že budu připraven, to že ale nastoupím na hrotu jsem se dozvěděl až na přípravě v kabině. Snad sem ho díky svému výkonu přesvědčil, že tento post mi není cizí (smích).
Před několika lety hrávaly Oldřichovice okresní soutěže a zázemí měly z "UNIMO" buněk. Nyní máte zázemí, za které by se nestyděly ani týmy v Divizi. Jaké jsou ambice klubu? Je 1.B třída tou optimální soutěží nebo myslíte i výš?
Ano zázemí máme opravdu skvělé a jsme za něj velice rádi. Součástí nové budovy je i hala, takže v případě nepříznivého počasí nebo zimní přípravy můžeme trénovat zde. Nedá se říct že se vyloženě cílí na titul ale rozhodně chceme hrát špičku tabulky.
Kde se cítíte na hřišti nejlépe? Hrot nebo obránce?
Zajímavá otázka (smích) vystřídal jsem spoustu postů od stopera před levého obránce, záložníka, středního záložníka, ale na hrotu jsem hrál pouze dvakrát, jednou kdy jsme hráli poslední kolo v okresním přeboru postupové sezony. Nastoupil jsem tam ve druhém poločase a shodou náhod jsem také dal hattrick. Podruhé teď na Mostech. Myslel jsem si že budu mít trochu problém a budu se stahovat do míst kde nemám, ale měl jsem pořád v hlavě slova trenéra a myslím si že jsem poziční hru zvládl dobře. Doufám že se tam v dalším kole znovu objevím.
Máte v kabině nějakou přezdívku?
Musím říct, že já spíš přezdívku nemám jsem prostě Jura. (smích)
Nějaká vtipná příhoda z kabiny, kterou jste v Oldřichovicích zažil?
Těch vtipných příhod je spousta (smích) jelikož máme s klukama skvělý kolektiv a nepamatuju si kdy bychom šli po zápase domů (smích) po každém zápase s klukama posedíme buď u nás v budově a později se přesuneme na Třinec, ale také naše výjezdy Bobíkem (autobusem) jsou velmi výživné (smích).
Kdo je podle Vás největším adeptem na postup a sestup z 1.B sk.C?
Netroufám si zatím říct favorita na postup myslím si, že je na to brzo a spoustu týmů jsem zatím neviděl hrát. Co se týká sestupu, Mosty to budou mít opravdu těžké a pokud se budou chtít zachránit budou muset něco změnit.
Oblíbený stadion?
To bych měl říct Mosty (smích) díky hattricku. Určitě soupeři, kde je kvalitní hřiště. V Lokomotivě Petrovicích bylo hezké hřiště a také v Nýdku, kde jsem se byl v neděli po našem zápase podívat, jelikož jejich hřiště prošlo rekonstrukcí. Další oblíbené stadiony doplním třeba někdy po další výhře v této anketě (smích).
Oblíbený soupeř?
Mezi oblíbené soupeře určitě řadím týmy z okolí a takové ty naše místní derby s Vendryní, Nýdkem, Hnojníkem a Mostama.
Bude Vás vítězství v anketě něco stát do kabiny?
Doufám že už mě to nic stát nebude (smích) Stálo mě to už docela dost po zápase a dnes vyšel článek v třineckém Hutníku, na který se mi už ozvali někteří spoluhráči co mám za to donést. (smích)
Největší parťák v kabině?
Asi nemůžu nikoho vypíchnout jsme opravdu skvělá parta a s klukama se vídáme i mimo fotbal a to často takže je to taková druhá rodina.
Oblíbený alkoholický nápoj?
Rád si dám určitě pivo a pokud něco tvrdšího tak nějaký lepší rum (smích). Samozřejmě za výkon a po zápase !
V civilním zaměstnání jste učitel. Máte nějakou historku ze zaměstnání?
Ano jsem učitel, ale zatím začínám prvním rokem takže toho mám opravdu hodně, v práci se mi však líbí a jsem spokojený, bohužel jsme vázáni mlčenlivostí.
vzkaz skrze náš web
Web je určitě super věc a myslím si, že by nebylo na škodu aby spolupracovali i ostatní samozřejmě každý máme své starosti, ale mohli bychom věnovat někdy chvíli na případné dotazy apod.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.