Svoboda ze Slavie B: Chtěl bych si určitě zahrát někde výš, asi jako každý z nás, ale musím tomu hodně obětovat

Nejlepším hráčem 4. kola Krajského přeboru jste zvolili Radka Svobodu ze Slavie KV! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Žluticím jsi vstřelil branku hned v 1. minutě utkání. Jak k ní došlo?
Hned po rozehrání soupeře jsme vyvinuli tlak a vybojovali jsme aut. Byl rozehrán a Yaya Touré mně našel nádherným míčem ve vápně. Já už jsem si jen míč zpravoval a kolem brankáře jsem ho uklidil do sítě.
Šli jste do utkání s vědomím, že musíte odčinit předchozí zaváhání? Mluvil k vám trenér v podobném duchu před utkáním?
Šli jsme do utkání s tím, že musíme vyhrát a taky se nám to povedlo. Hned od první minuty si myslím, že šlo vidět, kdo ty tři body chce. Minulý zápas jsme spíš řešili jen z toho důvodu, aby jsme si vzali ponaučení a vyvarovali se chyb, které jsme udělali.
Jak zatím hodnotíš dosavadní sezónu, co se týče týmových výkonů, ale i tvých osobních?
Pořád je co zlepšovat jak v týmovém, tak i mém výkonu. Když budeme furt tvrdě pracovat, jako do teď, tak budeme velmi nepříjemnými soupeři pro kohokoliv.
V mládeži jsi strávil pár let v plzeňské Viktorce, co ti to dalo? Jak na to vzpomínáš?
Dalo mi to hodně, naučil jsem se tam většinu z toho, co teď umím. Vzpomínky mám na to velice dobré a uvědomuju si, že nebýt tohohle angažmá, tak jsme dnes ve Slavii nemusel vůbec hrát.
Nechci tě zbytečně strašit, ale od tvého trenéra mi přišla zpráva "Jestli v mě v rozhovoru nepochválí, tak příště nehraje." (smích) Chtěl bys na to reagovat?
(smích) To je jasný, trenérovi musím poděkovat už jen za to, že mi dává šanci a prostor ukázat, co ve mně je. I přes to, že s týmem hraju teprve asi 4 měsíce.
Příští kolo vás čeká Hroznětín, který ale podle prvních zpráv přijede značně oslabený. Berete něco jiného, než tři body?
Hroznětín je dobrý tým, takže i když nepřijede v plné sestavě, tak nic nesmíme podceňovat a dáme do toho vše. Bude to zajímavý zapas, ale uděláme vše pro to, aby tři body byly naše.
Máš ve fotbale nějaké vyšší ambice? Chtěl by ses např. probojovat do A týmu?
Ano. Chtěl bych si určitě zahrát někde výš, asi jako každý z nás, ale musím tomu hodně obětovat a furt makat, abych dokázal, že si tu šanci zasloužím.
Máte v týmu někoho, kdo: nevypustí žádný souboj, ani na tréninku; trefí břevno odkudkoliv; nevkročí na trávník bez finální úpravy účesu?
Jelikož s klukama hraju krátce jak jsem říkal, tak zatím jsem nikoho takového nevypozoroval (smích), ale protože všichni chceme ukázat, že se chceme dostat třeba do A týmu, tak všichni nevypouští žádný souboje a to už na tréninku, nebo v utkání.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.