Michal Janech - Pokud bude tým potřebovat pomoc, tak samozřejmě se mnou můžou počítat, ať už v bráně, nebo v poli

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, co říkáte na svou výhru v anketě o hráče kola?
Dobrý den, určitě mě to překvapilo a hlavně potěšilo. Dozvěděl jsem se o tom až v úterý, že jsem v nominaci a všechno zařizoval Pan Hugyto (Marek Poštulka), za což mu děkuji.
Poslední zápas, vychytaná nula, a výhra, to budete mít setsakramentský drahé. Co přinesete do kabiny?
No kluci už moc nepijí, musí dodržovat životosprávu (smích), tak ještě musím vymyslet, co jim dám. Asi to bude velká dávka ovoce a energy nápojů před zápasem. (smích)
Zápas v Litultovicích skončil bezbrankovou remízou. Zkuste se ještě vrátit, a popsat nám jej.
Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a ještě k tomu derby, které bude hodně vyhrocené, a nesmíme to podcenit. Hrozba byla hlavně ze strany Šroma a Tesaříka, a na to jsem apeloval, aby se na ně zaměřilo. Taktika byla jasná, hrát na nulu vzadu a čekat na nějakou šanci, ale byly to Litultovice, které od začátku diktovaly tempo hry a taky měly první šanci Jakubem Šromem, kterou jsem naštěstí vyrazil nohou, a pak už se toho moc v prvním poločase nestalo. Druhý poločas opět začal v režii Litultovic a hrálo se docela ve vysokém tempu, ale šanci moc nebylo, až ke konci zápasu měly Litultky dvě velké šance, které jsem s velkým štěstím chytil, a na konci nám ještě nebyl uznán gól, který byl asi z ofsajdu, a zápas asi skončil na derby zaslouženou remízou, i když na šance byly jasně lepší Litultovice.
Několikrát jste musel čelit šancím domácích. Při které jste se nejvíce zapotil a který zákrok považujete za svůj nejvydařenější?
Po pravdě jsem se před zápasem moc dobře necítil, byl jsem celý tvrdý, nemohl jsem se rozhýbat, tak to přišlo až zákrokem proti Šromovi, a pak už jsem se cítil dobře. Ale největší zákrok byl na konci utkání opět proti Šromovi, kdy už dával asi ze dvou metrů do prázdné brány, a já pořádně ani nevím, jak jsem zakročil, a pak se ještě míč ode mě odrazil do brány a já ho ještě skokem na brankové čáře vyškrábl mimo branku.
Prý jste odchytal poslední zápas. Co vás k tomuto kroku vedlo?
Už před sezonou jsem pečlivě zvažoval, zda pokračovat a to hned z několika důvodů. Jeden z nich bylo, když mě už na turnaji před sezonou začalo zlobit už dvakrát operované koleno. Týden před sezónou se už nestihl sehnat brankář, tak jsem řekl, že ještě teda pomůžu, pokud mi to zdraví dovolí. První zápas v Melči to nebylo ono, ale od té doby koleno drží. Dnes mi volal náš předseda, že náš nový gólman, co měl už v sobotu chytat, ještě nenastoupí, tak budu muset znovu navléknout rukavice.
Opravdu už váš nemůže nic zviklat? Neuvidíme vás na pozici hráče v poli?
Pokud bude tým potřebovat pomoc, tak samozřejmě se mnou můžou počítat, ať už v bráně, nebo v poli.
Budete ještě nadále působit v jakartovickém klubu? Případně na jaké pozici?
Tím, že pocházím z Jakartovic, tak jakartovický klub je a bude moje srdeční záležitost. Budu se podílet i nadále na jakékoli pozici.
Když shrnete svou kariéru. Kde jste se cítil nejlépe?
Dlouhou část jsem prožil v SFC Opava, kde jsem zažil hodně zajímavého od žáku až po A mužstvo a zažil i postup do 2 ligy. Jinak nejlépe jsem se cítil doma v Jakartovicích, kde jsem pomohl týmu k postupům z 3. třídy až do Krajského přeboru, kde se nám dařilo a poráželi jsme i taková mužstva jako jsou Karviná B, Bohumín, Bruntál, Český Těšín, Dětmarovice a další. Na tohle asi nikdy nezapomenu.
Jaký byl podle vás životní zážitek spjatý s fotbalem?
Jak jsem psal v předchozí odpovědi je to asi postup do 2 ligy s Opavou, a pak postupy s Jakartovicemi.
Který svůj zápas považujete za nejpovedenější v kariéře?
Těch zápasů bylo tolik, že si nevybavím ten top, ale asi každý, který se vyhrál a mohl se pak oslavit s kluky. (smích)
Nemrzí vás zpětně, že jste se více neprosadil v SFC?
Tak mrzí, nemrzí asi jako každého kluka, co miluje fotbal tak i já jsem chtěl jednou hrát fotbal v televizi a být slavný. Já to štěstí neměl, i když jako mladý kluk jsem nabídky měl jak z Baníku, tak i z Ústí nad Labem ale pokaždé mě Opava nepustila, a v tomhle mě brzdila v dalším růstu. Ale vše se děje pro něco a asi to tak mělo být.
V listopadu vás čeká velká životní změna. Zkuste něco více prozradit našim čtenářům.
Ano, změna to bude veliká. Čekáme s přítelkyní přírůstek do rodiny, tak doufám, že vše proběhne v pořádku, hlavně ve zdraví a můj následník bude mít ty správné fotbalové geny. (smích)
V jaké fázi je dostavba vašeho domu?
Tím, že jsme dům koupili hned vedle fotbalového hřiště v Jakartovicích, tím víc u mě získává na atraktivitě, a je jasné, že mě bude fotbal doprovázet ve všech směrech. (smích) Jinak stále probíhá rekonstrukce, která jde podle plánu, a budeme se těšit, že jarní fotbalovou sezonu zahájíme a oslavíme zároveň s kolaudací nového bydlení.
Poslední speciální otázka. Jak se vám hraje s legendou okresního přeboru Markem Poštulkou? A jak je na jeho výkonech vidět jeho už neuvěřitelných 400 startů.
Legend je tady více, musím zmínit jako prvního Radima Holuba, který pro fotbal udělal strašně moc a teď se dal na dráhu asistenta trenéra. A nyní náš lamač dívčích srdci Huginho (Marek Poštulka), který i ve svém věku a vyšší váze nám na hřišti ukazuje, že jeho zkušenosti z okresu umí prodat, a svou rychlosti stačí i mladším hráčům a dokazuje tím, že je pro Jakartovice nepostradatelný článek. (smích) Velké díky samozřejmě patří také zbytku týmu a našemu vedení, bez kterého by to celé nešlo.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.