"Ten, kdo trefí břevínko jako poslední, je do konce tréninku nahý," rozpovídal se černický Jan Peterka, hráč 5. kola

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jan Peterka z Černic. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Z posledních zápasů je vidět, že máš celkem formu. Poznáš to na sobě sám? A co děláš proto, aby ti neuletěla?
Je pravda, že při posledních zápasech jsem se na hřišti cítil celkem dobře. Zatím jsme ale měli soupeře z dolních pater tabulky. Až proti silnějším soupeřům se ukáže. Co se týče udržení formy, řídím se rad Gaziho (Jan Petr) a zavírám na noc okna, aby mi forma neuletěla.
Zaslechl jsem, že na sobě dlouhodobě pracuješ v posilce. Kolik dáš na benchpress?
Dlouhodobě je silné slovo, do posilovny chodím pravidelně od dubna. Zatím zvedám lehké váhy a čekám na rady od zkušeného bombera Patrika Egera, který mi snad jednou prozradí tajemství svého pevného svalstva.
Jak bys popsal trenéra? Vyzval bys ho na nějaký souboj ve fotbalových dovednostech?
S trenérem Petrem Kuralem se znám více než dvacet let. Vedl mě už od mladších žáků. Při zápasech většinou neudrží své emoce na uzdě. Je to takový Diego Simeone krajského přeboru. Na souboj ve fotbalových dovednostech ho vyzývat nechci, protože vím, že bych ho ve všem porazil. Co bych mu ale chtěl jednou vrátit, je porážka ve finále pingpongového turnaje. Tuhle tíhu v sobě nosím už deset let.
Vsázíte se o něco na trénincích? A jak sázky dopadají?
Vsázíme se o spousty věcí. K nejzajímavějším disciplínám patří trefování břevínek z vápna, kdy ten, kdo trefí jako poslední, je do konce tréninku nahý. U některých spoluhráčů mám pocit, že břevno netrefují záměrně.
Ještě před lety jsi byl na Petříně (dříve ZČE) a na půl roku v Přešticích. Co tě přitáhlo do Černic?
Nabídka jít do Černic přišla právě od Petra Kurala, který si všiml, že v Přešticích leštím prkno. Díky němu jsem se dostal do téhle skvělé party pod vedením kapitána Petra Mlnaříka.
Kdo z kabiny má před zápasem nějaký zvyk/úchylku, bez které na hřiště nevstoupí?
Před zápasem nevím. Většinou si domlouváme dvě věci... Kam půjdeme oslavit výhru a kam přepít případnou prohru.
Kdo by má podle tebe nejvíce nevyrovnanou výkonnost?
Když čtu tuhle otázku, napadá mě jen Zelí (Kryštof Zielinski). Ten patří k nejlepším nebo k nejhorším hráčům na hřišti, a to jen podle toho, jakou má momentální náladu. Raději na něj při zápase moc nemluvíme, abychom mu ji nezkazili. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.