Dobré výsledky jsou odměnou za dobrý přístup hráčů za předsezónní docházku, říká Petr Matějovský

Za svůj výkon proti Městečku získal Petr Matějovský nominaci do top jedenáctky kola, kterou následně ovládl. My vám s hráčem kola přinášíme tradiční rozhovor, ve kterém se můžete například dozvědět, kde Petr s fotbalem začínal, jak hodnotí dosavadní výkony svého týmu a kdo je jeho fotbalovým vzorem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon ve třetím kole ses dostal do top jedenáctky, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Svou nominaci jsem po utkání neočekával a že bych mohl vyhrát, tak to už vůbec ne. Osobně si myslím, že mi utkání zrovna moc nevyšlo, ale ocenění mě těší.
Po třech kolech plný počet bodů. Kdy se pustovětský válec zastaví?
Řekl bych, že je to především odměna za dobrý přístup hráčů za předsezónní docházku. Ještě nás čeká spousta těžkých utkání, ale věřím, že je zvládneme a budeme si připisovat další body.
Jaké byly předsezónní cíle Sokola?
Vzhledem k minulé nedokončené, neúspěšné sezóně, bylo jedním z cílů předvádět lepší výkony a získávat body, což se zatím daří.
Jaký byl pohyb v kádru od vynuceného ukončení soutěže následkem celosvětové pandemie až do startu soutěže?
Tým máme již několik sezón bez větších změn. Před sezónou do týmu přišel Petr Holeček, který se pomalu vrací po zranění. Poslední posila je Martin Hranai, který se v prvních utkáních předvedl ve skvělém světle.
Připravoval ses během vynucené pauzy na start soutěže individuálně nebo šel fotbal úplně stranou?
Tady bych řekl, že fotbal šel stranou. Sešli jsme se jen párkrát, když to opatření dovolilo.
Jaká byla tvoje dosavadní kariéra a jak ses dostal zrovna do kádru Pustovět?
Když jsem s fotbalem začínal, tak na vesnici bylo běžné, že téměř všichni kluci (u nás i holky) hráli fotbal. Začínal jsem v 6 letech v Kolešovicích, kde jsem prošel žáky, dorostem a následně i A-týmem, a to až do doby, kdy jsem se s rodinou přestěhoval na Křivoklátsko, kde mi hodil laso kolega z práce (Dušan Šnobl). Mé úspěchy jsou postupy s Kolešovicemi a následně i Pustověty do okresního přeboru.
Jak se v Pustovětech slaví vítězství?
Snažíme se po zápase alespoň na chvilku společně si sednout u piva. Když se zadaří, tak se to občas i protáhne.
Koho tipuješ jako aspiranta na zisk prvenství v soutěži?
Po prvních kolech a téměř roční pauze se jen těžko tipuje, je ale vidět, že některé kluby covidová pauza zasáhla o něco více a mají problémy s nedostatkem hráčů. Mezi týmy, které se budou rvát o čelo bych zařadil Tatran, Hředle a samozřejmě nás (smích). Ale v soutěži jsou i další kvalitní celky jako Kněževes, Roztoky, Zavidov...
Proti jakému týmu se ti v soutěži hraje nejlépe a naopak?
Nemám konkrétní týmy, proti kterým se mi hraje lépe nebo hůře. Spíš bych řekl, že raději hraji proti týmům, které chtějí hrát fotbal.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Ze sportovního hlediska je to především fotbal a futsal, pak někde v povzdálí tenis a jízda na kole. V poslední době příležitostně předávám své zkušenosti mladším, když občas pomáhám při trénincích ml. žáků v Roztokách, kde hraje syn. Jinak čas samozřejmě trávím s rodinou.
V evropských soutěžích máme aktuálně tři zástupce. Kdo myslíš, že to dotáhne nejdál?
Jelikož jsem Sparťan, tak je jasné, že to bude právě tým z Letné, který minimálně postoupí ze skupiny. Po delší době se na hru Sparty můžu s chutí podívat. Slavia a Plzeň mě letos v pohárech zklamaly. Naopak Jablonec mě svým postupem překvapil.
Jakému klubu fandíš v naši nejvyšší soutěži a jakému evropskému?
Na první jsem již odpověděl a důvod asi ten, že před cca 30 lety mě strejda vzal na Letnou, kde jsem poprvé zažil velký fotbal. Jinak jsem fanoušek Liverpoolu, ke kterému žádný důvod nemám, přišlo to nějak samo.
Tvůj fotbalový vzor?
Fotbalový vzor je Pavel Nedvěd a parta kolem něj. Bohužel takové fotbalisty u nás už tolik nevidíme, což přisuzuji brzkému odchodu hráčů do zahraničí, kde pak vysedávají na lavici.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.