Útočník Marek Valach věří v umístění v první trojce tabulky: V Semicích makáme jeden za druhého

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz!  Redakce fotbalunas.cz vyzpovídala třiadvacetiletého útočníka MARKA VALACHA z týmu Semic. V posledním kole nasázel hattrick, celkem už má na kontě čtyři přesné zásahy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete popsat vaší fotbalovou cestu?
Začínal jsem v Kestřanech, poté jsem si prošel mládeží v Písku a nakonec jsem dohrával dorost na Hradišti. S dospělým fotbalem jsem se prvně setkal v Kestřanech, odkud jsem přestoupil právě na Hradiště. A nyní jsem hráčem Semic.
Do Semic jste přišel v roce 2020. Z Hradiště si vás vyhlídly, nebo jak jste se do týmu dostal?
Bylo to tak, že jsem sám chtěl změnu. Dalo by se říct, že jsem byl na výši, protože jsem byl v tu chvíli nejlepší střelec Hradiště v 1.B třídě a chtěl jsem využít toho, že mám formu, tak jsem se nabídl do Semic, hrající 1. A třídu a kluby se vzájemně dohodly na mém přestupu, za což jsem moc rád.
Vzhledem k tomu, že jste přišel do sezón zkrácených covidem, tak jste moc zápasů v Semicích ještě neodehrál. Ale na získání zkušeností z I.A třídy už to stačilo. Tak jak ji hodnotíte?
Myslím si, že 1.A třída je rychlejší a techničtější soutěž než je B. třída. Zároveň je na všechno méně času. Hodně se tu presuje a tudíž i běhá. Já se nejprve otrkával, ale myslím, že jsem se nyní úrovni dobře přizpůsobil.
Jak se podařilo v Semicích udržet tým pohromadě? Kde je silná stránka týmu?
Silná stránka je asi právě v tom, že se dokázal udržet tým pohromadě. Tou hlavní silnou stránkou bude týmovost. Všichni tu taháme za jeden provaz, makáme jeden za druhého. Je tu parta kluků, co spolu hrají dlouho, doplněných například o mě a nyní třeba o Káju Trantinu. A myslím si, že do téhle party zapadáme velice dobře.
Na jaké umístění si tuto sezónu věříte?
Určitě chceme hrát vysoko a nemít nějaké záchranářské starosti. Já osobně bych chtěl být v první trojce a nejlépe na prvním místě. Musíte mít nějaké cíle, za kterými si jdete.
Bylo po vynucené pauze znát při startu přípravy velké natěšení?
Já jsem se teda těšil. Bylo to vidět i na prvních trénincích. Poté nadšení opadlo a začali chodit jedni a ti samí hráči. Před začátkem sezony ale bylo znát, že už chtějí hrát všichni, takže účast na konci přípravy byla opět větší.
Sám máte na kontě čtyři góly po dvou zápasech. Berete tuhle bilanci?
Gólů jsem mohl mít více. Měl jsem na můj vkus dost šancí na vstřelení dalších. Například první zápas proti Netolicím jsem měl dvě tutovky, které jsem neproměnil. To hlavní pro mě je, že máme za první dva zápasy šest bodů.
Prachaticím B jste dal hattrick, už se vám to v mužích někdy povedlo? Bylo to drahé?
Povedlo se mi to už v B třídě za Hradiště. Ale tohle byl první hattrick za Semice, takže jsem rád, že to přišlo takhle relativně brzy. Drahé to bylo, protože se mi to sečetlo s prvním zápasem, kde jsem vstřelil první gól. Takže v sobotu po zápase proti Plané se bude pít na mě…
Myslíte, že rezerva Prachatic bude dostávat takový příděl častěji, nebo se to tentokrát jen sešlo?
Když si to vezmeme, tak za rezervu Prachatic hráli převážně mladí kluci, prakticky dorostenci doplněné o dva nebo tři zkušenější hráče. Myslím si, že začátek byl vyrovnaný, ale pak se projevila naše zkušenost a myslím si, že i lepší fyzická připravenost. Je to mladé mužstvo, takže pokud letos udrží A třídu, tak můžou v příští sezóně hrát s větším klidem.
Teď vás čeká Planá. Jaký zápas to bude?
Minule, když u nás hrála Planá tak jsme vyhráli 3:2, dostali jsme i červenou kartu, takže si myslím, že nebude chybět hodně bojovnosti a šancí na vstřelení branky. Ale uvidíme, každý zápas je jiný. Já jenom doufám, že zápas bude pro nás vítězný.
VÝBĚR MARKA VALACHA
Hráč s nejtvrdší ránou v týmu:
Luděk Zborník a zdárně mu sekunduje Pavel Keclík.
Hráč s největší fyzičkou v týmu:
Jednoznačně Pavel s Kubou Keclíků. Naši maratonci.
Největší kliďas týmu:
Peťa Hronek – bez debat.
Největší pruďas týmu:
Mě teda nejvíce prudí Jirka Sádlo, ale vracím mu to jak jen můžu.
Největší bavič týmu:
Myslím si, že vtipkuje celý tým mezi sebou, takže nedokážu říct jedno jméno.
Kdo toho po zápase nejvíc vypije:
David Šourek, ale adeptů je určitě více.
Tip na krále střelců sezóny:
Těžko říct, takhle po dvou zápasech. Zatím vyčnívá Petr Gutheis z Kaplice. Jestli si udrží tuhle fazonu, tak ho bude těžké dohánět, ale to neznamená, že se o to nepokusím!
Tip na mistra sezóny:
Přál bych si, abychom to byli my! Ale uvidíme, sezóna je teprve na jejím začátku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.