Francisc Labai: Tak skvělou partu, jako je v Trstěnicích, jsem nikde nezažil.

Nejlepším hráčem 2. kola 1.A třídy je Ferko Labai z Trstěnic. Obávaný útočník s rumunskými kořeny má za sebou angažmá jak v Česku, tak i v Německu, či Rumunsku. Čím vším si prošel, jaké jsou jeho osobní ambice a ambice Trstěnic?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Mariánkám jsi se parádně trefil z přímáku. Šel jsi k míči od začátku s tím, že budeš střílet?
Ano. Byli jsme tři u balónu a já řekl, že to vezmu na sebe. Říkal jsem si, že není, co vymýšlet, a zapadlo to tam hezky.
Trénuješ přímáky pravidelně na tréninku?
Občas ano, ale nejsem to jen já, na přímáky nás je v týmu šikovných víc a trénovat se musí pořád!
Pověz nám o tvé kariéře. Čím vším jsi si prošel?
Začínal jsem v Rumunsku jako žák za FC Bihor, pak v dorostu za CF Liberty Salonta, kde jsem byl nominován na lavičku už 16 letech na zápas 2. ligy. Pak jsem hrál 4. ligu. Poté jsem přijel do Čech a moje první angažmá zde bylo za Tři Sekery. To bylo asi necelý rok, pak jsem šel do FC Viktoria Mariánské Lázně. Potom jsem hrál i v Německu za SV Wolfesgrün, taky cca rok. Potom jsem se vrátil do Mariánek, po půl roce šel do FC Cheb a pak už do Trstěnic. Ve zkratce! (smích)
Co tě přimělo přimělo přijít do Čech?
Rozhodně ne fotbal! (smích) Nebyl jsem v Rumunsku spokojený a tak jsem se vydal do Čech primárně za prací. Mám tady příbuzné i příbuzné a tak jsem se tu rozhodl zůstat a následně tu i začal hrát fotbal.
Na co v kariéře nejraději vzpomínáš?
Když mi bylo 15, nebo 16 let, dostal jsem profesionální smlouvu v CF Liberty Salonta, to byly asi nejhezčí chvíle. A dostat se do A týmu... prostě skvělý pocit a do toho celkově ta radost z fotbalu. Mně stačí prostě bejt na hřišti a dostat balón, to mi dělá největší radost! (smích)
Trstěnice již léta aspirují na titul a postup do KP, v posledních letech to bohužel vždy narušilo ukončení soutěže. Letos vás od začátku trochu zužují zranění, ale i přesto - mířite za titulem?
K favoritům patříme i nadále! (smích) Ano, zranění nás zužují i teď, ale naštěstí máme docela velkej kádr, abychom je nahradili. Je začátek sezóny, ale určitě bychom byli rádi, aby nám ten postup do kraje letos už vyšel.
Jak hodnotíš utkání s Mariánkami? Hosté přijeli značně posíleni, i tak jste s nimi hráli vyrovnanou partii. Co jste si ze zápasu odnesli?
Byl to hodně hektický zápas, bohužel jsme nezvládli první půli, udělali pár chyb a Mariánky nás potrestali. Do druhého poločasu nebylo co ztratit a skoro se nám povedlo vyrovnat. Věřím, že ještě 5-10 minut a byla plichta, Mariánky už fyzicky nestačily. Nicméně to byl z naší strany skvělý výkon plný bojovnosti, všichni jsme bojovali až do konce a upřímně, že měly Mariánky nějaké posily z A týmu, to jsme ani nebrali v potaz.
Máte v kabině dobrou partu?
Prošel jsem si spoustou týmů a musím říct, že tak skvělou partu, jako je v Trstěnicích, jsem nikde nezažil.
Myslíš, že momentální složení týmu má kvalitu i na Krajský přebor?
Určitě ano, je to jen o trénincích a ti hráči, kteří teď v týmu jsou, do jednoho mají na to hrát Krajský přebor.
Loňský podzim jsi ovládl 1.A statistiky střelců. Měl jsi 13 vstřelených branek a na jednu jsi potřeboval v průměru jen neuvěřitelných 50,6 minut. Věděl jsi to vůbec? Cítíš se jako tahoun týmu?
To jsem upřímně nevěděl, teď to slyším poprvé. Každopádně jsem za to rád a nespokojím se s tím, chci být lepší a dávat víc gólů. U nás je každej svým způsobem tahoun. Každej má svou pozici a svou funkci. Každej ví, co musí dělat a že musí makat až do konce a nechat na hřišti vše. Moc dobře vím, že ty branky bych bez spoluhráčů nevstřelil a že "tým dělá dobrého fotbalistu". Za to jim musím poděkovat a především našemu trenérovi a vedení klubu. Na závěr jen přeji všem, ať se jim daří a ať postoupí, kdo si to zaslouží (TJ Rozvoj Trstěnice!!!) (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.