David Limberský je super posila na hřiště, do kabiny i do hospody říká Petr Mužík

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal kapitán Domažlic Petr Mužík. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Domažlice zažívají dobrý vstup do sezóny. Vedete soutěž, ale poslední dvě utkání jste remizovali. Chtěli jste ještě víc bodů?
Myslím si, že vstup do soutěže se nám povedl, měli jsme těžký los a těch 14 bodů co máme je asi odpovídající. Samozřejmě, kdyby jsme zvládli závěr s Admirou doma, tak by jsme byly ještě spokojenější a bod z Vltavínu bereme.
Mnozí váš tým vidí jako hlavního aspiranta na postup. Vy osobně byste si chtěl zahrát druhou ligu a co by se pro Vás změnilo v osobním i fotbalovém životě?
Ta soutěž bude ještě dlouhá a hrozně těžká, ale my máme tým na to, abycgom se pohybovali nahoře v tabulce. Rád bych si ještě zkusil zahrát vyšší soutěž. A co se týče osobního a profesního života, tak by se pro mě asi nic nezměnilo. Doma mám skvělou manželku a syna, kteří mě podporují a v práci mám fajn šéfa pana Košana, fotbalového nadšence, který mi vychází s fotbalem vstříc.
Odehrál jste pět zápasů a nasázel během nich osm branek. Zažil jste někdy takto povedený start do sezóny?
Tak takový vstup do soutěže jsem snad nikdy nezažil a jsem za to rád, snad to vydrží. Jsem zdravý, cítím se super a fotbal mě baví. Velkou zásluhu na tom má i trenér Vaigl, který mi nechává na hřišti volnost a to mě vyhovuje.
V Mol cupu jste utrpěli doma debakl 1:7 s Vlašimí a vy jste navíc byl v závěru vyloučen a přišel jste o jeden zápas ČFL. Co se v utkání stalo?
Tak ten zápas se nám hodně nepovedl, Vlašim nás přejela, hráli opravdu výborně a já jsem dostal na konci zápasu dvě žluté karty za fauly a šel pod sprchy. Byla to ode mě hloupost, ale rozhodčí to mohl také přehlédnout, když to bylo za stavu 1:7 a navíc v 90. minutě, ale on byl výkon pana rozhodčího celkově slabý.
V létě do Domažlic přišel David Limberský. Jaké to je, když v kabině máte nedávnou hvězdu ligy?
Pro všechny z nás je to zážitek být s takovým fotbalistou v jedné šatně. Je to obrovská posila jak na hřiště, do šatny, tak i do hospody :-)
Nebál jste se s příchodem Limberského o kapitánskou pásku?
Musím říct, že nebál. On není takový, že by si u nás něco chtěl dokazovat nebo se snad povyšovat. Miluje fotbal a dělá ho na sto procent i u nás. I když na druhou stranu dokázal vzít Davidu Brabcovi číslo 8, tak proč by nemohl vzít i mě pásku :-)
Patříte již ke zkušenějším hráčům. Jak byste tedy zhodnotil svou dosavadní kariéru a jak dlouho byste ještě chtěl hrát?
Velkou část svojí dosavadní kariéry jsem věnoval týmu Domažlic a vůbec ničeho nelituji, Město i klub mě přirostly k srdci, poznal jsem spoustu lidi a hodně toho zažil. Hrát bych chtěl, co mi bude držet zdraví a budu stíhat těm mladším.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.