Náš trenér nám před každou sezónou ve srandě dává za cíl, abychom se zachránili, říká hráč kola Martin Zítek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Vítězem hráče kola se stal Martin Zítek z FC Chýnov.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě hráč kola. Překvapila Vás nominace a následně vítězství?
Děkuji za gratulaci. Nominace mě popravdě překvapila velmi, protože jsem v sestavě kola byl vůbec prvně. Za vítězství jsem samozřejmě rád a moc bych chtěl všem poděkovat za hlasy.
Hned v úvodu sezóny jste hráli s favoritem této třídy Hlubokou, kterou jste na domácí půdě porazili. Jak se Vám hrálo po tak dlouhé nucené pauze a jak hodnotíte celkový průběh zápasu?
Od loňského října jsem hrál pouze dva přáteláky, protože jsem toho víc nestihl, takže jsem byl sám překvapen, že se mi hrálo dobře. Až ke konci zápasu mi už trochu docházely síly. Co se týče Hluboké, věděli jsme, že má velkou kvalitu a že to bude hodně těžký zápas, tak jsme se na zápas pořádně připravovali. Zápas byl nahoru dolu, ale ke konci nás hosté zatlačili a měli jsme i štěstí, když trefili během pár vteřin dvakrát brankovou konstrukci. Ale řekl bych, že i tak jsme zaslouženě vyhráli.
V sobotu vás čeká utkání s Ševětínem, který v prvním kole potrápil Lišov. Jaký zápas očekáváte?
Ševětín má ve svých řadách hodně mladé kluky a určitě nám doma nedají nic zadarmo. Ale věřím, že potvrdíme vítězství z prvního kola a odvezeme si tři body.
Jaké cíle má v této sezóně váš fotbalový klub?
Náš trenér nám před každou sezónou ve srandě dává za cíl, abychom se zachránili, přitom už se několik sezón za sebou pohybujeme v horních patrech tabulky. Letos nám sice nejlepší střelec odešel do Rakouska a dva důležití hráči odjeli na půl roku na zahraniční misi, ale určitě se budeme zase chtít rvát o čelo.
Máte jako tým nějaký rituál před zápasem?
Před každým zápasem v šatně kolují láhve s alpou a všichni si spolu plácneme. Já osobně si ještě lepím zápěstí tejpovací páskou.
V kolika letech a kde jste s fotbalem začínal?
Začínal jsem v 6 letech v Milevsku, kde jsem strávil 16 let. Během toho jsem si ještě na chvilku odskočil do Táborska a teď hraju pátým rokem v Chýnově.
Stal se Vám během fotbalové kariéry nějaký trapas, který byste nám prozradil?
Trapasů se mi stalo určitě hodně, protože já takové situace vyloženě přitahuji. Ale co si hned vybavím je, když jsem ještě v dorosteneckém věku zaspal na zápas, který se hrál v 5 odpoledne.
Máte oblíbený ať už český nebo zahraniční fotbalový klub a popřípadě jaký?
Určitě mám. Od mala fandím Spartě a ze zahraničních Realu Madrid.
Máte kromě fotbalu ještě nějaké koníčky?
Je pravda, že fotbalu se věnuji hodně. Když nehraju já, tak se aspoň jezdím dívat anebo sleduji fotbal v televizi. Jinak se občas jdu projít do přírody a rád si zajdu do hospody na pivo.
Doslechla jsem se, že máte takové netradiční zaměstnání. Pochlubíte se nám?
Já věděl, že tahle otázka přijde. Vždy o tom chce každý něco slyšet. Pracuji už pár let u hradní stráže. Každý si pod tím představí neustálé stání v boudě před hradem. Ale v reálu se do té boudy podívám naštěstí jen jednou za čas. Práce jinak zahrnuje i hlídku v zahradách nebo na zámku v Lánech. Nebo také různé reprezentační akce a pietní akty.
Loni jsem dělala rozhovor s vaším brankářem Jirkou Průšou a ptala se ho, jestli ho čeká tučný příspěvek do klubové kasy. Máte stále stejného pokladníka a nezvýšil vám taxu za rozhovory?
Na tréninku už mi kluci hlásili, že mi píšou pokutu. Ale díval jsem se do sazebníku a není to naštěstí nic hrozného.
Děkuji moc za rozhovor a přeji, ať se Vám daří jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Já také moc děkuji a přeji, ať se vám daří. A hlavně, ať už se nám dohraje kompletní sezona a jsme všichni zdraví.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.