Radim Horelica: Náš pokladník se nemůže dočkat, až mě bude moct obrat

Záložník TJ Sokol Olešnice, Radim Horelica, opanoval první sezónní hlasování o hráče kola. Hráč, který předvedl výborný výkon proti v utkání Neplachovu, nám odpověděl na několik otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste ohodnotil svůj výkon v prvním utkání po dlouhé přestávce?
Jsem hlavně rád, že fotbalová sezóna vůbec začala, a doufám, že ji celou také dokončíme. Zejména v první půli se mi hrálo dobře, dobře jsem se dostával přes obranu hostů, jen mě mrzí, že jsem některé své šance nedotáhnul do konce a nepomohl našemu týmu k prvním bodům. Chtěl bych ještě vyzdvihnout výkon nové posily, Patrika Lavičky, který v druhém poločase hru značně oživil.
Jak byste zhodnotil utkání s Neplachovem z pohledu týmu?
Myslím si, že pro nezaujatého diváka musel být zápas zajímavý. Nevěděli jsme, co od Neplachova čekat, a bylo vidět, že soupeř přijel značně namotivovaný. Nám se nepovedl vstup do utkání, ale šanci na otevření skóre měly oba týmy. Problém nám dělaly zejména rychlé protiútoky, které jsme jen těžko zachytávali. Soupeř si rychle vytvořil dvougólový náskok, na což jsme ještě do poločasu stihli zareagovat brankou Patrika Raaba. Začátek druhé půle byl především v naší režii, zejména prvních 15 minut jsme soupeře prakticky nepustili za půlku a zaslouženě jsme vsítili vyrovnávací branku zásluhou naší letní posily, Jakuba Borka. Poté následovalo pro mě nepochopitelné zatáhnutí našeho týmu do obrany, čehož soupeř využil a dvěma góly v rozmezí deseti minut rozhodl o tom, kdo získá první tři body. Nutno uznat, že si je hosté z Neplachova za svůj bojovný výkon zasloužili.
V jaké pozici na hřišti se cítíte nejlépe a jaké jsou Vaše přednosti?
Nejlépe se cítím na kraji zálohy, kde mohu využít svojí (asi pořád ještě) největší přednost, a tou je rychlost. I když to už také není takové, jako pár let zpátky (smích). Jinak také umím zahrát i v útoku, doufám. Jde o to, kde mě trenér zrovna potřebuje.
Jak jste se připravoval během covidu, když byl zákaz sdružování?
Snažil jsem se jít si alespoň dvakrát týdně zaběhat a v rámci možností se nějak udržovat v kondici.
Olešnice v loňské sezóně sestoupila do 1. B třídy. Jaké jsou nyní ambice klubu?
Ano, 1.A třída byla nad naše možnosti. Nyní se budeme snažit o co nejlepší umístění, zejména pak o udržení 1.B třídy i pro další sezóny.
Máte nějaké osobní cíle, které byste si chtěl ještě ve fotbale splnit?
Hlavně si přeji, aby se mně a celému našemu týmu vyhýbala vážnější zranění, jinak žádné osobní cíle nemám. Fotbal je pro mě odreagování a jsem rád, že můžu hrát s partou skvělých kamarádů tady u nás v Olešnici.
Budete muset za „hráče kola“ vložit něco do týmové kasy?
Samozřejmě (smích). Náš pokladník Ondra Husa už se jistě nemůže dočkat, až mě bude moct obrat o nějakou tu kačku.
Co očekáváte od příštího zápasu, který Váš tým sehraje v Českých Velenicích?
Ve Velenicích to bude boj od první do poslední minuty. Věřím, že se poučíme z předchozího zápasu a všechny body si odvezeme k nám do Olešnice.
Dříve jste hrával v Trhových Svinech, proč jste odtud odešel?
V Trhových Svinech jsem si fotbalově prošel všechny kategorie od přípravky až do A mužstva. Sbíral jsem zkušenosti od takových fotbalistů, jako jsou třeba Renda Janoušek nebo David Štojdl a další. Po letech v Trhových Svinech jsem se rozhodl pro změnu a šel jsem pomoct klukům k nám do Olešnice se záchranou 1.B třídy a zůstal až do teď.
Jaké jiné záliby a koníčky máte kromě hraní fotbalu?
Rád chodím na ryby nebo na procházky se psem. Také si občas zajdu zahrát nohejbal.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.