Fotbal mám jako doplňkový sport k hokeji, říká Filip Bulva

Hráčem úvodního kola se stal sýkořický Filip Bulva. Kdo mladého fotbalistu nezná, tak by měl vědět, že má fotbal jako sport číslo dvě. Jedničkou je hokej, Filip hraje za HC PZ Kladno. Po fyzické stránce tak rozhodně strádat nebude. S hráčem kola přinášíme slibovaný rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon v úvodním kole ses dostal do top jedenáctky, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Popravdě jsem ze začátku nečekal, že se dostanu hned do základní sestavy. Čekal jsem spíše, že začnu na střídačce a postupem času mě trenér nasadí do zápasu, ale už v přípravných zápasech jsem nastupoval v základu, takže jsem doufal, že v prvním mistráku to bude stejně tak poskládané. Jsem rád za to, jakým způsobem jsem odehrál zápas a že se povedlo vyhrát a nechat doma tři body.
Po dvou kolech má Sýkořice plný počet bodů. Jak jste se vstupem do soutěže spokojeni?
Jsem tu první sezónu. Co mi říkal můj spoluhráč Vojta Hříbal, tak v tuhle chvíli máme více bodů po dvou zápasech než za celou minulou sezónu, takže já myslím, že vstup do soutěže se povedl a budeme se snažit v těchto vítězství pokračovat.
Jaké byly předsezónní cíle Sokola?
V kádru jsem se na tohle neptal, ale podle toho, co jsem slyšel o minulé sezóně, tak ze začátku jsme nejspíše měli ambice neskončit poslední. Když to ale vidím teď, tak dokážu říct, že máme chuť a chceme postoupit o třídu výš.
Jaký byl pohyb v kádru od vynuceného ukončení soutěže následkem celosvětové pandemie až do startu soutěže?
Minulou sezónu jsem za Sýkořici nehrál a k týmu jsem se připojil dva měsíce před začátkem soutěže, kdy jsme se začali scházet a tak nějak postupně se dostávat do tréninku, takže nedokáži úplně přesně odpovědět.
Připravoval ses během vynucené pauzy na start soutěže individuálně nebo šel fotbal úplně stranou?
Od malička jsem hokejista a fotbal je pro mě doplňkový sport, tak ve fyzické přípravě jsem byl neustále. Hokejové tréninky jsme měli po celou dobu a co se týče fotbalu, tak s klukama z vesnice jsme si párkrát zašli kopnout, po nějakém čase nám začali fotbalové tréninky.
Jaká byla tvoje dosavadní kariéra a jak ses dostal zrovna do kádru Sýkořice?
Já jsem nikdy dříve fotbal za klub nehrál. Fotbal mě vždycky bavil, ale nebyl na něj čas, od mala hraji hokej a ani jsem nepřemýšlel, že bych někdy hrál fotbal za nějaký klub. Do Sýkořice mě přivedl můj hokejový i fotbalový spoluhráč Vojta Hříbal, který mě vzal na pár tréninků. V tu dobu mě to začalo bavit nejvíce a s trenérem a naším předsedou jsme se domluvili, že mi vytvoří registraci a budu hrát za Sýkořici. Do té doby jsem si chodil občas kopnout s klukama, kteří hrají za Pustověty.
Jaké jsou tvé volnočasové aktivity?
Moc volnočasových aktivit nemám. V týdnu máme každý den hokejové tréninky až na víkendy, kdy jezdíme na zápasy a jeden den v týdnu máme fotbalový zápas. Když už je nějaký ten volný čas, tak ho věnuji odpočinku nebo třeba hraní se spoluhráči na play stationu nebo počítači.
V evropských soutěžích máme hned čtyři zástupce. Kdo myslíš, že to dotáhne nejdál?
Tak já pořád věřím, že nejdál to dotáhne Sparta a tipuji tak osmifinále.
Jakému klubu fandíš v naši nejvyšší soutěži a jakému evropskému?
V naší nejvyšší soutěži fandím, jak už jsem řekl, Spartě. V Evropě fandím Realu Madrid.
Tvůj fotbalový vzor?
Můj fotbalový vzor je v tuhle chvíli můj spoluhráč ve věku zralého hráče - Martin Vančura.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.