Umístění do pátého místa by našemu mužstvu slušelo, říká Zdeněk Řepka

Hráčem prvního kola se stal Zdeněk Řepka, kapitán a brankář Lišan v jedné osobě. Proti Řevničovu byl klíčovou postavou, díky které brali domácí plusový bod po penaltách. Jelikož se blíží oslava Řepových 30. narozenin, nemohli jsme si odpustit otázku, zda je ještě vůbec co slavit. Odpověď na tuto a i jiné otázky si můžete přečíst ve slíbeném rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon v úvodním kole ses dostal do top jedenáctky, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Samozřejmě jsem nominaci neočekával a i kdyby ano, tak to nepřiznám (smích). Do sestavy mi pomohly nejspíše povedené penalty, kdy se mi povedlo dva ze tří pokusů chytit. Prvenství už vůbec ne, v kabině většinou anketu neřešíme, takže děkuji za každý hlas, kdo poslal.
Po dvou kolech mají Lišany pět bodů. Jak jste se vstupem do soutěže spokojeni?
Musím říci, že jsme spokojeni. Sice jsme mohli mít o ten jeden bod více k úplné spokojenosti, ale myslím, že začátek vzhledem k minulé sezóně je skvělý. Doufám, že budeme v nějakém pravidelném sbírání bodu pokračovat.
Jaké byly lišanské předsezónní cíle?
Úplně předsezónní cíle jsme si nedávali. Chceme hrát hru, která nás bude všechny bavit a jít na pozápasové pivo do hospody s úsměvem na tváři (k tomu občas nepotřebujeme ani výhru, smích). V kabině se samozřejmě bavíme, kam bychom chtěli na konci dojít a myslím, že zakončení sezóny do pátého místa by našemu mužstvu slušelo.
Jaký byl pohyb v kádru od vynuceného ukončení soutěže následkem celosvětové pandemie až do startu soutěže?
Jsem rád, že jsme do kolektivu mohli přivítat staré známé tváře, které již naším mužstvem prošli. Jedná se o kluky z Chrášťan - Lukáše Hanzla a Michala Šuteru. Jsem osobně rád, že jsme kluky nemuseli nijak přemlouvat a sami přišli s tím, že se jim po naší partě stýská a chtěji do ní opět patřit. Jiné změny u nás neproběhly, takže do nové sezóny jdeme se stejným kádrem.
Připravoval ses během vynucené pauzy na start soutěže individuálně nebo šel fotbal úplně stranou?
Lhal bych, kdybych řekl, že jsem se připravoval nějak ve větším měřítku. Občas jsem se byl proběhnout, ale čas jsem využil k věnování se rodině. Pořidili jsme si psího kamaráda, tak nebyla o program nouze.
Během vynucené pauzy sis prošel zraněním. Limituje tě ještě nyní nebo už jsi zcela zdráv a na sezónu připraven?
Bohužel ano. Sice jsem rád, že se mi nestalo nic s již operovaným kolenem, ale tentokrát to odnesl kotník, který se podvrkl velmi nepřijemným způsobem a skončil jsem na čtrnáct dní o berlích bez možnosti dojít do práce. Ve volných chvílích jezdíme s týmem Bruchos hrát Hanspaulskou ligu, kde samozřejmě chytám a při souboji ve vzduchu mě protihráč vykolejil a dopadl jsem celou svou váhou (která není zrovna malá, smích) na nesrovnanou podrážku. Stále mě zranění limituje při dlouhých nákopech, aby byly přesnější, protože kopu přes bolest.
Koho považuješ za favorita na zisk okresního titulu?
Vzhledem k dosavadním výsledkům bude okres tento rok hodně vyrovnaný. Před začátkem jsem měl ale jasného aspiranta, a to je tým Hředel. Mnoha týmům nevyhovuje jejich agresivnější způsob hry a každý zápas s nimi bolí. Jsem opravdu zvědavý, pokud se soutěž dohraje, kdo vystoupá na pomyslný vrchol.
V evropských soutěžích máme hned čtyři zástupce. Kdo myslíš, že to dotáhne nejdál? (rozhovor zveřejněn den po odehrání odvetných duelů)
Vzhledem k tomu, že fandím Slavii, tak doufám, že čtvrteční zápas s Legií zvládne a spolu se Spartou budou hrát základní skupinu Evropské ligy. Věřím, že oba postoupí ze skupiny a myslím, že konec by mohl být alespoň u jednoho z nich, ideálně pro Slavii, v osmifinále. V pohárech fandím každému českému týmu, proto doufám, že i svá odvetná utkání zvládne Plzeň i Jablonec a bude možnost sbírat nějaké body do koeficientu.
Jak jsi vnímal výkony slávistického brankáře Ondřeje Koláře v úvodu sezóny a kritiku ze strany veřejnosti?
Kolář se vzhledem ke svým minelám ani nemůže divit, že široká veřejnost by ho posadila a dala šanci nové akvizici Mandousovi. Ale z osobní zkušenosti vím, že i v takové situaci, kdy se pár zápasů nepovede, tak stačí pak jeden dobrý zákrok v zápase a najednou jako by žádný výpadek nebyl. Toto mohlo nastat teď v zápase s Ostravou, kdy vytáhl skvělý zákrok. Ono je i hodně znát, kdo před vámi stojí ve stoperské dvojici. S příchodem Kúdely přijdou zpět i lepší výkony Koláře. Osobně bych ho ještě nechal chytat a dal mu důvěru.
S jakými rukavicemi jsi šel do nové sezóny?
Do nové sezóny jdu s rukavicemi DeL gloves v celé černé variantě. Tyto rukavice jsem vyhrál v soutěži. A dle poznatků musím řici, že jsou velmi kvalitní. V poslední době jsem převážně chytal v rukavicích BU1 a jsou srovnatelné. Uvidíme, jak dlouho vydrží.
Za pár dní ti bude krásných třicet let. Plánuješ nějakou větší oslavu a je vůbec ještě co slavit?
Čekal jsem od tebe nějaké rýpnutí (smích). Ano, v sobotu slavím nebo se spíše dožívám třiceti let. Po zápase s Rynholcem, ve kterém doufám ve vítezství, se uskuteční taková menší oslava v naší klubovně. Pořád je co slavit. V tomto případě asi to, že jsem se jich dožil (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.