"Bez tejpu na levý ruce jsem poloviční!" Rozhovor s Nicem Tůmou, nejlepším hráčem 1. kola 1.B třídy

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nico, vstřelil jsi hattrick hned v prvním utkání. Jak hodnotíš svůj výkon? A výkon týmu?
Hattrick je sice pěkný, ale kdo mě zná, tak ví, že se celý tým nadře na to, abych to góly dával. Tudíž mi nezbývá nic jiného, než ty góly dávat, protože já toho moc jiného nabídnout nemůžu. (smích) Jinak týmově si myslím, že jsme až na slabší dvacetiminutovku na začátku druhého poločasu předvedli dobrý týmový výkon podpořený všemi hráči jak ze základu, tak z lavičky.
Hned po utkání jsi neskromně prohlásil, že kdybys nenahrával a hamounil, mohls dát branek mnohem víc! Považuješ se za týmového hráče, nebo ti spoluhráči občas vyčítají, že "skrbličíš"?
Ano, opět, kdo mě zná, tak ví, že chci, abychom dávali hodně branek a ne, že máme v zápase 12 stoprocentních šancí a dáme 5 branek. To by se nám totiž mohlo v zápasech, kde to bude o jednom gólu, vymstít a tomu se chceme vyvarovat. Tudíž jsem byl po zápase trochu moc otevřený. (smích) Jinak jsem týmový hráč. Samozřejmě, hraju útočníka, to znamená, že góly dávám rád, ale když dá branku můj spoluhráč, vždy mám stejnou radost. Nedej bože, když se ukopne někdo, kdo těch branek moc nedává!
Když jsme se spolu bavili po tom, co jsi byl oceněn jako nejlepší hráč podzimu, říkal jsi, že se do sezóny vrátíš o 10kg lehčí a že naopak o něco těžší přijde tvůj spoluhráč Pavel Dulovec. Jak to dopadlo?
Upřímně to dopadlo tak, že jsem, ani nevím jak, z mých 105kg shodil 5 a teď se držím na té stovce. (smích) Samozřejmě ale plánuji mých vysněných 90! Co se Pavla týče. "Duli" je samozřejmě těžší a těžší, ale prý to vynahrazuje tím, jaké má charisma. To ať posoudí jiní. (smích)
Máte ambice na postup?
Ano. Jdeme sice zápas od zápasu, ale chce samozřejmě všechny vyhrát a tudíž postoupit výše.
S Hazlovem jste si poradili poměrně snadno, teď vás ale čekají nevyzpytatelné Mariánky. Jdete si pro další výhru?
Jak snadný zápas bych to určitě nebral, každopádně snad se nikdo neurazí, když řeknu, že jsme na tom fotbalově byli o trošičku lépe, než soupeř. Hazlov ale kousal a myslím, že to na jejich hřišti žádný soupeř v dalších zápasech nebude mít lehké. Co se Mariánských Lázní týče, samozřejmě si jdeme pro další výhru. Viděl jsem je hrát v Aši a nepředvedli vůbec špatný výkon, ale jak jsem již zmiňoval - my chceme vyhrát všechny zápasy, tenhle není výjimkou.
Máš předzápasové rituály?
Samozřejmě, bez tejpu na levý ruce jsem poloviční! (smích) A nevím, jestli je to úplně rituál, ale na zápas vždy jezdím v autě se stejnými spoluhráči.
Máte v šatně komika, který udržuje dobrou atmosféru?
Myslím, že takových tam je víc, ne-li celá kabina. Dá se říci, že každý vždy přidá nějakou hlášku, nebo příběh. K největšim šoumenům ale určitě patří Pavel Dulovec, náš gólman Jirka "komentátor Karoch" Dašek a v neposlední řadě naše padesátiletá stálice Martin Hurtos. Ten totiž rád vtipkuje, že mě porazí v břevínkách, což je samozřejmě nereálné! (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.