V hlavách jsme měli nastavené, že si jdeme pro 3 body, říká hráč 2. kola, Filip Bačkovský

Máme pro vás rozhovor s hráčem 2. kola Krajského přeboru Vysočina Filipem Bačkovským z Přibyslavi. Filipovi se vstup do nové sezóny náramně povedl, nejenže byl u téměř všech gólů svého týmu, ale ten čtvrtý sám vstřelil a pomohl tak Přibyslavi k těsné výhře nad Třebíčí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Filipe, hrál se první soutěžní zápas po několikaměsíční vynucené pauze a hned jsi se stal hráčem kola. Co na to říkáš?
Jsem hrozně rád, že jsem mohl po tak dlouhé době opět hrát mistrovské utkání, hlavně před tolika lidmi a vůbec jsem nečekal, že bych se mohl stát hráčem kola. Popravdě už to, že jsme získali 3 body, je pro mě výhra, tohle už je jen takový doplněk.
Popiš nám prosím, jak padl ten tvůj gól v 90. minutě...
Začalo to na půli hřiště, když Třebíč ztratila míč a měla otevřenou obranu, za kterou jsem dostal míč do běhu. Vracel se se mnou třebíčský středopolař, se kterým jsem si ve vápně hravě poradil. Zbýval tedy jen brankář, na kterého jsem se podíval a našel jsem skulinku na přední tyči. Po gólů už to byla jen euforie, jak z tribuny, tak na hřišti. Skvělý pocit.
V utkání padlo hodně gólů. Pro diváky to muselo být atraktivní. Jak se zápas vyvíjel z tvého pohledu?
Do zápasu jsme nastoupili sebevědomě a v hlavách jsme měli nastavený, že jdeme pro 3 body. Zápas nám trošku zkomplikoval gól, který jsme obdrželi už na začátku zápasu, ale neřešili jsme to a hráli jsme si to svoje. Po standardní situaci se míč odrazil k mému spoluhráči, který to trefil úžasně. Po naší chybě na středu pole jsme opět obdrželi gól. Za 5 minut po mnou vybojované penaltě jsme zápas otočili. Do poločasu jsme měli dva zraněné hráče s tím, že jsem se v poločase posunul z kraje zálohy do středu, kde mi to vyhovovalo daleko více a od kluků jsem měl velkou podporu. To mě hnalo dopředu a díky skvělému výběru místa mého spoluhráče jsme zápas otočili. V 90. minutě mým gólem jsme se uklidnili. A v nastavení po podcenění situace soupeř ještě snížil, ale to už bylo po všem.
V dalším kole hrajete ve Velkém Meziříčí s tamní juniorkou. Co od tohoto zápasu očekáváš?
Očekávám opět bojovný výkon a 3 body, které si od nich odvezeme. Ztrátu bodů si nepřipouštím, i když jsou favorité toho zápasu.
A teď trochu z jiného soudku...máš nějaký fotbalový vzor nebo nějaký oblíbený ligový klub?
Já jsem ten typ člověka, který nesleduje téměř vůbec český fotbal. Sleduji především fotbal v zahraničí a mým vzorem je Kylian Mbappe. Jinak v týmu máme kluky, od kterých se mám stále co učit, takže jsou vzory i oni.
Na závěr nám prosím tě prozraď, kdo je v kabině největším bavičem a jaká hudba u vás momentálně "frčí"? Máš ty nebo někdo z tvých spoluhráčů předzápasový rituál?
Největšího baviče je těžké jmenovat. Každý má v kabině svoje místo a své fórky, takže bych musel říci všechny, nejde říct jen jednoho. Písničky nám v kabině nehrají, každý se soustředíme na svůj a týmový výkon a na písničky už není prostor. Rituály u svých spoluhráčů moc nesleduju, protože se spíš soustředím na sebe. Ale že by tam měl někdo něco extra, tak to bych neřekl.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.