Klub mého srdce je TJ Start Luby, říká hráč podzimu Tomáš Blohmann

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče z podzimní části a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Hráčem podzimu se stal Tomáš Blohmann! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hlasování poměrně jednoznačně. Řešili jste to hodně se spoluhráči?
Informace o anketě byla zveřejněná na týmovém facebooku. Že bychom to ale probírali v kabině, to se nestalo. Ona skoro ani nebyla možnost, když se nesmělo trénovat.
Budeš za vítězství platit do týmové kasy?
Oficiálně mě žádná taková "odměna" nečeká. Myslím si ale, že metr piv mě nemine.
Jak bys zhodnotil podzimní část sezony?
Co se týká B týmu, hodnotil bych podzim jako velmi úspěšný. Potýkáme se teď s nedostatkem hráčů, takže 4.místo se ztrátou 5 bodů je super. O dost horší je to pak s naším A týmem, tam musíme ještě zamakat.
Jste na čtvrtém místě, máte ambici postoupit?
Postoupit by bylo samozřejmě lákavé, ale v aktuální chvíli to pro nás v Lubech není tak žhavé téma. Hodně jsme omladili týmy a začala s námi hrát spousta dorostenců. Proto si myslím, že je pro nás aktuálně rozumnější zůstat v okresu.
Na domácím hřišti jste zatím neprohráli, navíc máte doma skvělé skóre 22:2. Naopak venku se vám moc nedaří. Jak si to vysvětluješ?
Bohužel tým, který odjíždí na venkovní zápasy, je většinou úplně jiný, než ten, co hraje doma. Je to smutné, ale ne každý je ochotný jet ven.
Na podzim jsi nastupoval jak za béčko, tak i za áčko v 1.A třídě. Cítíš se tedy více jako hráč áčka, nebo béčka?
Určitě béčka. S A týmem jsem nastoupil párkrát a jsem za to rád. Neznamená to ale, že bych byl hned hráč A týmu. Třeba jednou...
V čem vidíš největší rozdíl mezi okresním přeborem a 1.A třídou?
V okresním přeboru je často hra postavená na jednom nebo dvou dobrých hráčích a ostatní jim pomáhají k jejich hře. Co jsem zatím viděl v 1.A třídě, je to úplně jinak. Tam jsou ty kvality hráčů dost srovnané.
Letos hraješ pravidelně, v minulých letech jsi toho ale moc neodehrál.
V prvním zápase v roce 2019 jsem si přetrhl křížový vaz v koleni. Byl jsem tak donucen udělat pauzu na operaci a pak se znovu naučit chodit a běhat (smích). I kvůli tomu mám radost, že hned v první půlsezóně po zranění se mi dostalo tohoto ocenění.
Proti jakému soupeři se ti hraje nejhůře?
Jednoznačně Hradešice. Ne, že by se tam hrálo úplně špatně, ale osobně jsem na jejich hřišti asi nikdy nevyhrál.
Sportuješ i mimo sezonu, třeba teď v zimě?
Snažím se sportovat celoročně a myslím si, že to skoro jinak nejde. Kdybych po skončení sezóny přestal a přišel až na první trénink nebo zápas, strašně bych se trápil.
Máš nějaký klub tvého srdce?
Samozřejmě TJ START LUBY. Pokud se ale bavíme o české lize, tak by to byla Viktoria Plzeň. V zahraničí jsem dříve nejvíce sledoval Chelsea, protože tam hrál můj nejoblíbenější hráč John Terry. Od doby co tam není, nemám žádnou srdcovku. Zkrátka rád se kouknu na pěkný fotbal v jakékoli lize.
Co rád děláš ve volném čase kromě fotbalu?
Kromě fotbalu hraji také národní házenou za Vřeskovice, cestuji a pak už toho volného času tolik nezbývá. Pokud se ale najde chvilka na pivko s kamarády, je to vždycky super.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.