"Bývalý trenér řekl, že jestli vyhraji, oběhne nahý celou Hrádeckou Arénu", procedil s úsměvem Kapr ke své výhře v anketě o hráče podzimu

V 1.A třídě proběhl velmi zajímavý souboj o první místo, mezi Janem Vodrážkou a Václavem Rybou. Nakonec zvítězil starší z této dvojice, brankář TJ Svatoboru Hrádek, Václav "Kapr" Ryba. A nejenom, že zvítězil v anketě 1.A třídy, ale také se dostal do celorepublikového výběru, což mu vyneslo cenu od Pivovaru Lobkowicz

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Venco, gratuluji k ocenění nejlepšího hráče podzimní části 1.A třídy. Obdržel jsi nakonec úctyhodných 1190 hlasů. Už se k tobě dostalo, kdo všechno za tolika hlasy stojí?
Děkuji, velice si ocenění na stará kolena vážím. Za hlasy bych chtěl poděkovat spoluhráčům, kamarádům, rodině a hlavně mým dětem a jejich distanční výuce. Dcera posílala pravidelně a asi nejvíc hlasů.
Čtenářům prozradím, že jsi se dostal také mezi výherce Pivovary Lobkowicz SESTAV PODZIMU. Odměnou pro tebe byly 2 basy prémiového ležáku. Už sis výhru vyzvednul?
Jelikož jsem pivař, těšil jsem se na výhru a ochutnávku jiného piva, ale jsou s tím spojené takové malé logistické problémy. Výhru se mi snad do konce ledna podaří vyzvednout v nějakém příslušném pivovaru (v Protivíně nebo Hostivicích).
Jak bys sám ohodnotil své výkony v Hrádku na podzim? Umíš být sebekritický?
Jé, to se bude dobře číst Brabčákům (bývalému trenérovi a kapitánovi). Umím být sebekritický a dost, kolikrát si danou situaci, kterou jsem udělal špatně a mohl udělat jinak, probírám v hlavně až do prvního tréninku, kde to kolikrát ještě probírám s mým brankářským kolegou. Hodnotit mě by měl někdo jiný, já jsem tam od toho, abych něco chytil a pomohl mužstvu. Docela dobře se mi chytalo, mám své oblíbené a neoblíbené soupeře, proti Kralovicím a Mochtínu. Na druhou stranu ne zase ideálně mi vyšel první poločas v Kaznějově, kde jsem se podepsal pod nějaký gól, ale snad jsem se trochu vykoupil chycenou penaltou v rozstřelu.
Budě tě tento "úspěch" něco stát do klubové kasy?
Pokladník jsem já, takže asi nic (smích). Ne vážně, když jsem byl nominován do sestavy podzimu, nejmenovaný bývalý trenér řekl, že fotbal nemá logiku a jestli vyhraji, oběhne nahý "Hrádeckou Arénu". Tak jsem dal hned na naší skupinu, že když vyhraji, dávám sud, neboť za tu srandu mi to stojí.
V sestavě podzimu jsi byl jednoznačně nejstarší personou a u vás v týmu, pokud se nemýlím, jsi taktéž nejstarším kořenem. Co tě drží v takové formě a kdy hodláš do branky pustit mladší kluky?
Jo jsem takový fotbalový "stašek", aneb starý šedivý ko*ot. Moje motivace je hlavně v kabině, kde si ze mě utahují, že jsem dědek, ale já tam s nimi mládnu. Už možná 6 let říkám, že si kupuji poslední rukavice. Na to čeká náš kapitán, jak pořád říká. Musím ho zklamat, dostal jsem pod stromeček nový, tak doufám, že je na jaře použiji. (smích) Za to, že ještě hraji, musím poděkovat hlavně mé rodině a tolerantní manželce a musím zaklepat, že drží zdraví, to je to hlavní, i když kolikrát cítím v mém věku tělo ještě 2-3 dny po zápase. Udržuji se teď běháním, které jsem vždy nesnášel, ale v této době jsem mu nějak přišel na chuť. V zimě rád lyžuji, ale to teď není možné! A kdy někoho mladšího pustím do branky? Když někdo mladší bude, klidně hned, určitě bych ale ještě o místo zabojoval, ale mladí gólmani nejsou, prostě nedostatkový zboží. Jak říkají v klubu - musíš si vychovat nástupce.
Jaká je tvá vize na konečné umístění Hrádku v soutěži, pokud se soutěž podaří dohrát?
Chtěli bychom hrát v klidném středu tabulky nebo v její horní polovině, ale uvidíme, co bude. Já osobně si myslím, že podzimní kola, jak byla plánovaná, se asi nedohrají a doufám, že se pustí a dohraje aspoň jarní porce zápasů. Je to pro nás - amatérské hráče a pro diváky hrozná škoda, že se nehraje. Doufám a na starý kolena si přeji zahrát derby v Sušici na novém trávníku před pořádnou diváckou kulisou, snad nám to PES dovolí.
Zimní pauza byla hodně dlouhá, což mohlo nahrávat alespoň omezeným týmovým brigádám, jako tomu bylo na jaře. Mohou se fanoušci a soupeři těšit na nějaké novinky nebo změny na vašem stadionu?
Jak jsem psal před začátkem soutěže, že budeme mít nové branky, tak to je tak jediné, co se udělalo. Mimo takové to udržování a zkrášlování maličkostmi v okolí hřiště.
Na závěr mi pověz, jak probíhá vaše příprava na jaro, jehož start se zřejmě bude posouvat, vzhledem k aktuálním číslům?
Jelikož se mělo začínat koncem ledna, začali jsme trénovat koncem listopadu - běhání, posilování a páteční fotbálek na umělce. To trvalo cca 14 dní a pak nám to vládní nařízení zakázala. Momentálně nikdo neví, co bude, tak máme od trenéra individuální běhání, které snad kluci dodržují, neboť jestli se něco rozvolní, může se začít hrát během 14 dnů, a to se pak těžko něco dohoní. Jsem optimista, doufám a přeji si, aby se začalo hrát aspoň od března prvním jarním kolem a soutěž se dohrála.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.