''Zápal pro hru mám vždycky, ale řídím se pravidlem - běhá balon'', říká Nicolas Tůma, nejlepší hráč podzimní části 1.B třídy

Nico je hráčem Lipové a po podzimní části je s 12 góly na děleném druhém místě tabulky střelců. Sám si ovšem uvědomuje, že branek mohlo být více, a ani jeho výkony nebyly zdaleka perfektní. Počet hlasů Nicovi bohužel nestačil k získání odměny v podobě piva značky LOBKOWICZ, titul Nejlepšího hráče podzimu 2020 v Karlovarské 1.B třídě už mu však nikdo neodpáře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáš na výhru? Očekával jsi to alespoň trochu?
Upřímně jsem nečekal ani nominaci, protože polovina zápasů nebyla dle mých představ. Častokrát jsem byl za výkony i střídán, takže ideální to určitě nebylo. Každopádně si vážím toho, že jsem anketu ovládl. I když je dle mého názoru v soutěži několik lepších hráčů.
Jak bys tedy zhodnotil své výkony?
Myslím, že jsem schopný se na ně dívat soudně. Jak jsem již zmínil, zhruba polovina sezóny nebyla dle mých představ. Nedařilo se mi, jak bych sám od sebe očekával a častokrát mi byl vytýkán malý zápal pro hru.
Malý zápal pro hru?
Jojo, ale proti tomu se tedy musím ohradit, protože zápal pro hru mám vždycky, akorát ne vždy je to pohybem na hřišti vidět, řídím se heslem “běhá balon”. (smích)
Udržuješ se nějakým způsobem v kondici, nebo to necháváš až na restart soutěže?
Upřímně jsem to doteď nechával osudu, ale vsadil jsem se s kamarádem (a hlavně sám se sebou), že do konce února budu o 10kg lehčí. Každopádně už jen to, že jsem začal pít obyčejnou vodu, je pro mě extrém. (smích) Ale sázku samozřejmě vyhraju.
Momentálně jsi na děleném druhém místě v tabulce střelců (1. místo Jaroslav Nerad - pozn. redaktora). Věříš, že máš šanci i na nejlepšího střelce soutěže?
Po půlce sezóny cítím jen to, že jsem gólů mohl dát 20. Každý zápas se dostanu do 3-4 šancí a nejsem rád, když proměním dvě. Do gólovek se každý zápas dostanu, takže cíl pro druhou část sezóny je jasný a tím je zlepšit proměňování šancí. Chci pomoct týmu k lepším výsledkům. Když to bude stačit, abych předběhl Neryho, budu rád. Ale když ne, tak se nic neděje. Tabulka střelců je až ta druhá, na kterou koukám, po tabulce týmů. Ale góly se ode mě samozřejmě očekávají.
Udržuješ se nějakým způsobem v kontaktu se spoluhráči? Máš přehled, kdo na sobě maká a kdo se vrátí o pár kilo těžší?
Udržujeme se v kondici každý individuálně. Jelikož je ale počasí, jaké je, plus je doba, jaká je, tak spíš než fotbal řešíme zaměstnání a všechny věci okolo. To se ale samozřejmě netýká jen Lipové. Takže detailní info o tom, kdo se jak udržuje nemám, ale vím, že já budu mít na konci února o 10 kilo míň, a to je hlavní! (smích) Každopádně o pár kilo těžší se určitě vrátí náš robustní bek Pavel Dulovec, který o vánocích určitě nenechal mísu se salátem plnou a řízky snědl zajisté za 3 osoby. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.