Trenér kola Petr Pelikán chce zachránit V.Losenici ve III.třídě!

Šestačtyřicetiletý trenér Velké Losenice Petr Pelikán vystřídal u kormidla po 8. kole odstoupeného trenéra Miloše Němce. Hned V 10. kole se mohla radovat Losenice z první výhry v sezóně. Na III. třídu nejlépe kvalifikovaný trenér v této soutěži nám poodhalil plány, které se chystá uskutečnit se svým týmem. Uvidíme kam hodně náročný trenér dovede své ovečky v jarní části soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete se nám představit. Vaše fotbalové začátky jako hráč?
Začínal jsem s fotbalem před 40 lety ve ŽĎASU Žďár, pod vedením legendárního trenéra pana Kolníka, což byl také můj první trenérský vzor.
Kde všude jste nastupoval ve své hráčské kariéře?
Hrál jsem pouze ve Žďáře od přípravek po dorost. Potom několik let malou kopanou za Red Devils.
Vaše trenérská dráha začala kdy a kde jste trénoval?
Trénovat jsem začal před deseti lety ve Velké Losenici přípravku a pak jsem přešel do Žďáru, kde jsem trénoval přípravky a žáky.
V minulém kole jste přebral Velkou Losenici, kdo Vás přesvědčil k trénování?
Po rezignaci dlouholetého trenéra Miloše Němce se do toho v Losenici nikomu moc nechtělo. A tak to zbylo na mě a kolegovi Petrovi Pospíchalovi, kterému moc děkuji, že do toho šel se mnou.
Přebíral jste tým, který měl na svém kontě po osmém kole nula bodů, co Vás k tomuto kroku motivovalo?
Předseda klubu nám předložil nabídku, která prostě nešla odmítmout. Podmínky byly na 3. třídu naprosto nadstandardní, ale víc bych o tom nechtěl mluvit.
Jaké hráče jste přebral a v jakém stavu se tým nacházel?
V Losenici není vůbec špatný tým a těch nula bodů byla spíše souhra okolností. Máme velice mladý tým talentovaných hráčů a někdy chybělo trochu více zkušeností a takové fotbalové chytrosti.
Hned v úvodním zápase jste sahali po senzaci, když jste vedli v Hamrech ještě 15 minut před koncem 0:2. Proč jste zápas nedotáhli do bodového vyjádření?
Kdybych si měl vybrat za sezonu jeden zápas, který chci vyhrát, je to vždycky proti Hamerákům. Téměř s každým se tam známe a na zápasech bývá vynikající atmosféra, tak jak to k derby patří. Musím říct, že tenhle zápas jsme si ani vyhrát nezasloužili, protože Hamry byly prostě lepší. Ale byli jsme blízko a o to víc to bolelo. Rozhodlo, že Hamry nasadily několik kluků z Áčka a hlavně Pajka Novotný byl v závěru neuvěřitelnej.
To se Vám povedlo o týden později s Křižanovem. Zavládla po zápase v losenické šatně euforie?
Tenhle zápas jsme prostě museli vyhrát a klobouk dolů před klukama, jak to odedřeli. Trochu jsme zamíchali se sestavou a to nejlepší jsme dali dopředu s tím, že prostě těch gólů dáme víc než soupeř.
Jak se zápas vyvíjel? Věřil jste do poslední chvíle, že zápas zvládnete?
Myslím, že Křižanov nás trochu podcenil, zvláště když po dvou minutách vedl. Ale kluci tentokrát makali celý zápas a zaslouženě jsme pět minut před koncem dali vítězný gól. Já jsem samozřejmě věřil, že vyhrajeme, co jinýho mi taky zbývalo.
Co vůbec říkáte tomu, co se v této době děje v naší koronavirové zemi?
Radši nic.
Pokud se nezačne hrát, co čeká Velkou Losenici v zimní přípravě?
Máme naplánované tréninky 4x týdně, z toho ve středu dvoufázově. Potom zimní soustředění někde v teple. Ale to je spíše otázka na našeho předsedu, jaký bude mít rozpočet.
Proběhne i nějaké stmelování kolektivu, jaká je zde vůbec fotbalová parta?
Kdyby byla tabulka podle party, tak kopeme hodně nahoře. Stmelování probíhá tak nějak průběžně po každém tréninku.
Věříte, že i přes bodovou ztrátu se na jaře zachráníte?
S jinou variantou než se záchranou vůbec nepočítám. Představa, že by do Losenice přijela Polnička B s Jirkou Zacharou, Mildou Smejkalem a hohejkou Lukášem Pošvicem, je naprosto příšerná.
Rodina Vás podporuje v trénování, děti se vydali také ve Vašich sportovních stopách?
Bez podpory rodiny by to samozřejmě nešlo, ale mám výbornou manželku, která mi ve všem pomáhá. Starší kluk hraje fotbal za žďárskej dorost, dcera volejbal a ten nejmladší bude samozřejmě taky kopačka.
Vím o Vás, že jste musel dokonce jednou odpískat zápas, když nepřijel rozhodčí. Byl jste dokonce velice chválen a vyhlášen defakto rozhodčím kola za Váš fair play počin, kdy jste odvolal svému celku penaltu. Pískat by Vás nelákalo?
Nelákalo. Rozhodčí to vůbec nemají lehké a nechat na sebe řvát za pár korun by se mi ani nechtělo.
Napadne Vás nějaká zábavná fotbalová historka, kterou jste ve fotbale zažil?
Napadá mě jich spousta, ale ani jedna slušná.
Chtěl by jste něco vzkázat celému okresnímu fotbalovému hnutí?
Lidé bděte!
Čím je pro Vás vlastně fotbal?
Na fotbale jsem potkal většinu svých kamarádů, kteří mi zůstali až do teď. Takže už jenom kvůli tomu to stojí za to.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.