"Nikdo k nám nejezdí rád", uvedl mimo jiné v rozhovoru hráč 8. kola KPM, David Žák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal David Žák z Tlumačovského Startu. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Do sestavy tě zařadil Fanda Copák, se kterým pravidelně komunikuji. A byl jsi pro něj až druhý v pořadí, za Michaelem Džuganem. Byla jeho volba správná?
Hráče zápasu bych volil určitě stejně. Džugy hraje od začátku sezóny ve skvělé formě a v zápase se Stříbrem to jen potvrdil, kdy 2 góly sám dal a na třetí nahrál. Na obratu ve 2. poločase měl velkou zásluhu, a proto byl zvolen hráčem zápasu zcela zaslouženě.
Kdo má podle tebe největší zásluhu na hlasech v anketě?
Největší zásluhu mají určitě kamarádi a moje rodina, za co bych jim chtěl poděkovat.
Doma sbíráte body snadněji než venku, prohráli jste v Tlumačově pouze jednou. Proč stejná statistika není i venku?
Na domácích zápasech máme velkou podporu od fanoušků, kteří vytváří výbornou atmosféru a ženou nás k lepším výkonům. Každý hraje s maximálním nasazením a když k tomu přidám trochu specifické hřiště, které v Tlumačově máme no... Nikdo k nám nejezdí rád. Venkovní zápasy jsou pro nás zatím trochu smolné, první prohra přišla v Holýšově, kde jsme měli zápas skvěle rozehraný a do 75. minuty jsme vedli 1:2. A měli další šance vedení navýšit. Bohužel pro nás, brankář domácí podržel a ty následně v závěru otočili zápas na 3:2. Druhá prohra byla taky trochu zbytečná, když jsme první poločas ve Zruči úplně prospali a poločasové skóre bylo 2:0. Ve druhém poločase jsme zkusili utkání ještě zdramatizovat, bohužel to stačilo jen na konečných 5:3 pro domácí. Pokud se soutěž opět rozběhne, pevně věřím, že i na venkovních hřištích začneme podávat dobré výkony a sbírat body.
Byl jsi poměrně dlouho v Domažlicích a přes Koloveč jsi se před dvěma lety ocitl v Tlumačově. Co tě sem zavedlo?
V Domažlicích jsem s fotbalem začínal a prošel jsem zde všechny mládežnické kategorie. V dorosteneckých letech jsem občas zaskakoval za mužský B tým, bohužel jsem měl během dorosteneckých let trochu smůlu na zranění. Poslední rok v dorostu jsem měl vážně zranění kotníku, kdy jsem podstoupil řadu operací a nehrál jsem fotbal půl roku. Byl jsem přesvědčený, že už fotbal hrát nechci. V té době mi nejvíce pomohl můj bývalý trenér Olda Timura, se kterým jsem se domluvil, že dohraju sezónu za dorost a pak uvidím. Následně jsem nastoupil na přípravu s Domažlickou Benfikou a strávil zde rok, kde jsem vinou přípravy na maturitu a možná trochu i moji nechutí k fotbalu v té době, nedostával tolik času v sezóně, kolik bych si představoval. Následně jsem šel za mým kamarádem do Kolovče, kde už jsem chtěl jen hrát pro srandu bez nějakého většího trénování. Po necelém roce v Kolovči jsem dostal nabídku hrát v Tlumačově, který v té době postupoval z 1.A třídy, tak jsem to šel zkusit.
Jsi zde spokojený?
V Tlumačově jsem dostal opět velkou chuť do fotbalu. Je tu skvělá parta složená jak z těch starších zkušených hráčů, tak z mladých zobáků jako jsem já. V Tlumačově je takové rodinné prostředí a jsem opravdu rád, že tu můžu hrát.
Chtěl by ses ve fotbale ještě někam posunout, nebo je to koníček, kam si chodíš hlavně "odpočinout"?
Momentálně studuji na ZČU Tělesnou výchovu v Plzni a časová náročnost krajského přeboru při studiu mi momentálně vyhovuje. Po dokončení studia bych si rád vyzkoušel nějakou vyšší soutěž, jako je například divize, pokud by přišla nějaká nabídka.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.