Ondřej Malina: Zastavil nás až pan Prymula

Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci je vysoce pravděpodobné, že se o nejlepšího hráče kola hlasovalo v I. A třídě letos naposledy. Tradice ani teď nebyla porušena, protože nesilnější podporu získal fotbalista Jakubčovic nad Odrou. Tentokrát padla volba na zkušeného stopera Ondřeje Malinu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Slyšel jsem, že právě vy jste v jakubčovické kabině hlavním hecířem hlasování. Je to pravda? A jak jste si teď užíval výměnu rolí, kdy jste sháněl podporu od spoluhráčů?
Jsem jedním z mnoha hecířů. (úsměv) Máme bezvadnou partu a kabina šlape tak, jak má. Má výhra to jenom potvrdila. Já osobně si myslím, že tahle anketa o hráče kola, kterou váš web nabízí, je naprosto parádní a dalo by se říct to nejvíc, čeho my hráči z nižších soutěží můžeme dosáhnout – že s námi někdo udělá rozhovor, který si pak ostatní můžou přečíst…
Čím konkrétně se spoluhráčům odvděčíte?
Uvidíme, kdy se vůbec sejdeme. Ale od prvního kola stále čekáme, čím nás překvapí Zdeněk Pohlreich z Jakubčovic (zdravím Itala). Rád bych se ho pokusil trumfnout něčím dobrým ke kávě.
Nominaci jste získal za sobotní zápas se Štěpánkovicemi. Jak obtížné to bylo utkání? Nakonec rozhodla jediná branka…Čekali jste až takový odpor soupeře?
Obtížné jsme si ho udělali hlavně my sami. Kdybychom ve 30. minutě vedli 3:0, tak by byl klid. Ale jinak v téhle soutěži je každý zápas těžký, každý může překvapit každého a Štěpánkovice jsou velmi nepříjemný soupeř. Dozadu jsme to však uhráli zkušeně, kromě jedné šance neměl soupeř prakticky z čeho vyrovnat, takže nakonec jsme si to celkem v pohodě pohlídali.
Vítěznou sérii jste prodloužili na obdivuhodných devět zápasů. Co na to říkáte a jak moc vás mrzí přerušení soutěže?
Po každém zápase jsme si říkali, kdo nás zastaví a nakonec to dokázal až pan Prymula. Vyhrát devět zápasů v řadě je v jakékoliv soutěži neuvěřitelný počin a jsme za to strašně rádi. Navíc si myslím, že jsme všechny zápasy vyhráli naprosto zaslouženě a všem spoluhráčům za tento zážitek děkuji.
Bylo zastavení sezony nezbytně nutné? Co si o této pauze myslíte?
Situace v celé zemi není dobrá. Nemocnice jsou na hraně kolapsu, takže tady jde sport stranou. Na druhou stranu vina jde jednoznačně na vrub našemu neschopnému premiérovi a celé jeho vládě. Jsem si téměř jistý, že letos už se hrát nebude, což je škoda, protože já osobně věřím, že bychom vyhráli všechny zbývající zápasy.
Trénujete teď vůbec? A jaký to je vůbec pocit, když vám bude chybět vrchol týdne v podobě zápasu?
Momentálně netrénujeme, jelikož trénink ve skupinkách po šesti je pro nás amatéry „zbytečný“. To ať si jde raději každý sám zaběhat. Samozřejmě nám fotbal bude chybět, navíc když jsme byli v takovém laufu…
Myslíte si, že je reálné letos dohrát sezonu anebo jste spíše pesimista?
Jak jsem již zmínil, osobně se domnívám, že na podzim se už hrát nebude. Zbývající zápasy by se daly odehrát v zimě místo přátelských zápasů různě na umělkách, pokud nechceme hrát měsíc v kuse anglické týdny. S dohráním sezony jsem optimista, protože zrušit dvakrát po sobě celý ročník by pro spoustu klubů mohlo být likvidační.
Tabulce vévodíte s náskokem sedmi bodů na Ludgeřovice. Co vy a krajský přebor? Láká vás?
Chtěli bychom soutěž určitě vyhrát. Pokud bychom se poté přihlásili do vyšší soutěže, to je otázka spíše na vedení. Nicméně areál je na vyšší soutěž naprosto vyhovující, kádr máme také velmi kvalitní, avšak ne moc početný. Minimálně dva až tři hráči by určitě museli přijít…
Během vaší kariéry jste vystřídal několik klubů. Kde se vám nejvíce líbilo a proč? Na co nejraději vzpomínáte?
Každé angažmá mělo něco do sebe a na každé vzpomínám velmi rád. Ve Valmezu jsme šestkrát v řadě prohráli, abychom rok na to vedli celou divizi a nakonec skončili okolo pátého místa. V Novém Jičíně jsme měli neuvěřitelně kvalitní tým, chtěli jsme postoupit, ale dvakrát nám to těsně uteklo. V obou klubech mám stále spoustu přátel a pořád jejich výsledky sleduji. Nicméně v Jakubčovicích jsem s mužským fotbalem začínal a nejspíš zde i skončím, takže musím odpovědět, že nejvíce se mi vždy líbilo a líbí v Jakubčovicích.
Z jakého důvodu jste z divizního Nového Jičína přestoupil do Jakubčovic? Není to pro vás příliš nízká soutěž?
Pracovní vytížení, rodina a tréninky čtyřikrát týdně se již nedaly skloubit, takže to byla pouze otázka času. Opravdu obdivuji všechny kluky, kteří mají rodiny a hrají divizi, popřípadě MSFL. Naopak si myslím, že „opavská“ 1.A třída je kvalitní a hlavně velmi specifická soutěž. Venkovní zápasy jsou hojně navštěvované a dost vyhecované, takže mě to pořád strašně baví.
Jak se vám v Jakubčovicích líbí? Předpokládám, že minulé týdny jste si asi hodně užíval…
Já si užívám každý trénink a zápas, který tam absolvuji. I minulé sezony byly skvělé. Opravdu jsem šťastný za to, jaké lidi jsem v Jakubčovicích potkal a spousta z nich patří mezi mé nejbližší přátele.
Jaké fotbalové cíle si dáváte směrem do budoucna?
Na nějaké osobní cíle jsem už starý, takže bych si přál, abychom jako tým hráli fotbal, který nás bude bavit, bude se na něj dát dívat a hlavně z něj budeme mít radost.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.