Fotbal se hraje pro diváky a ne pro prázdné tribuny, říká hráč kola Adam Staněk

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě hráč kola. V utkání s Lišovem jste v prvním poločase zajistil dvoubrankový náskok Bernartic, ale i přesto jste nakonec dosáhli pouze remízy. Jak hodnotíte tento zápas z Vašeho pohledu?
Zápas jsme začali velmi dobře, do poločasu jsme vedli 2:0. Jsem velice rád, že jsem se 2x prosadil, jednou ze standardní situace a druhý gól padl po centru ze strany, kdy jsem doklepl míč do branky. Potřeboval jsem se už prosadit. O poločase jsme si řekli, že nesmíme dostat na začátku druhé půle rychlý gól, což se stalo pět minut po začátku. Poté jsme dostali gól v 80. minutě a v 90. minutě jsme dostali na 3:3. Hrozně nás to mrzí, že jsme nezískali tři body, byla to velká škoda.
O víkendu na vaše hřiště dorazí Čtyři Dvory, na které ztrácíte pouhý bod. Jaký zápas očekáváte?
Zápas nebude rozhodně jednoduchý. Čtyři Dvory nehrají vůbec špatný fotbal. Bude to těžké, ale věřím, že zápas zvládneme a získáme všechny tři body a tím se dostaneme před ně. Hrajeme v domácím prostředí, což je pro nás velkou výhodou.
Tento týden jsou už v platnosti nová omezení týkající se sportovních akcí. Bude pro vaše mužstvo těžší hrát bez diváků?
Tak určitě to bude těžší hrát před prázdnou tribunou a myslím, že to nebude těžké jen pro nás, ale pro všechny týmy. Fotbal se hraje pro diváky a ne pro prázdné tribuny. Je škoda, že je taková situace a doufám, že se to brzy zlepší a fanoušci se budou moci vrátit na stadiony po celé České republice. Fotbal bez fanoušků není fotbal.
Jaká je Vaše dosavadní fotbalová kariéra?
Začínal jsem v Bernarticích, pak jsem prošel Bechyní, v Písku na Hradišti odkud jsem šel do Milevska a z Milevska jsem se vrátil zpět do Bernartic kde jsem spokojený.
Jaké cíle mají Bernartice v této sezóně?
Doplnění a stabilizaci týmu. Ohledně umístění bychom se rádi pohybovali co nejvýše jako v minulých ročnících. Hlavní je, aby se soutěž dohrála. Nikdo neví, kdy se může stát, že se amatérské soutěže kvůli situaci ohledně Covidu-19 opět přeruší.
Máte nějaký oblíbený fotbalový klub, ať už český nebo zahraniční?
Můj oblíbený český klub je FC Viktoria Plzeň a zahraniční je italský Juventus.
Zažil jste někdy nějaký pro Vás výjimečný fotbalový zážitek?
Tak určitě zažil a ne jenom jeden, bylo jich více.
A podělíte se s námi o nějaký?
Tak asi nejvíc zajímavý zážitek byl, když jsem byl v Praze na derby pražských S. I když nejsem fanouškem ani jednoho týmu, tak tam byla neuvěřitelná atmosféra.
Jak je to s vaším klubovým pokladníkem, je mírný nebo Vás čeká tučný příspěvek do klubové pokladny za tento rozhovor?
Já si myslím, že mi to Ťupík (Václav Ťupa) za hráče kola a tento rozhovor spočítá a že to bude hodně drahé. (smích)
Máte kromě fotbalu i jiné záliby a koníčky?
Tak kromě fotbalu toho moc ohledně práce nestíhám, ale občas si vyjedu na kole a v zimě chodím bruslit.
Děkuji moc za rozhovor a přeji, ať se Vám daří jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Já vám děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.