Diváci mě dokáží vyhecovat, říká Joël Mbemba

Krásnou střelou poslal svůj tým "Benji" Mbemba do vedení a gól řadí k svým Top 3. Rád to zkouší z větší vzdálenosti a častokrát to vychází. Ale Joël je silný i v osobních soubojích a patří k hlavním pilířům ratbořského Slavoje.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jste s fotbalem začínal?
S fotbalem jsem začal od malička. Už v rodném Kongu jsme si vyrobili balon a postavili z cihel brány. První klub, za který jsem začal hrát v Čechách byl FC Velim v roce 2000. Do týmu mě přivedli kluci ze základní školy Velim. Hned mě to začalo bavit. Fotbal mám od malička v krvi.
Jak šla vaše kariéra?
Prošel jsem kluby AFK Kolín, FK Kolín, TJ Sokol Plaňany, Loko Vltavín a skončil jsem v Ratboři, kde plánuji i kariéru dokončit. Ale kdo ví. Nejvíc se mi líbilo v žákovské lize v FK Kolín pod trenérem Romanem Brunclíkem. A naopak nejvíc mě v kariéře mrzelo, že jsem v Loko Vltavín nechytil šanci za pačesy.
Jaký jste na hřišti?
Můj oblíbený post je střední záložník. Nicméně jsem univerzální hráč. Jeden čas jsem dokonce chytal. Během kariéry jsem vyzkoušel všechny posty. Začal jsem jako střední útočník. Dokáži hrát oběma nohama. Nedělá mi to problém. Nicméně moje silnější je pravá noha. Moje silná stránka jsou osobní souboje na hřišti a střelba ze střední vzdálenosti. Slabá stránka je moje neustálé diskutování s rozhodčím.
Jak jste se vůbec ocitl v Čechách?
Narodil jsem se v Kongu a v osmi letech jsem se přestěhoval do Čech za mým otcem, který zde studoval. V Čechách jsem velmi spokojený. Vyrůstal jsem v Česku a české tradice mi přirostly k srdci. Jelikož jsem tu celkem od malička, tak jsem si v Česku ani na nic zvykat nemusel. Humorná story: Když jsem poprvé viděl sníh, nevěděl jsem, co se děje. Začal jsem dělat andělíčky a byl jak Alenka v říši divů.
Vyvíjel se zápas v Pečkách podle vašich představ?
Zápas nebyl úplně jednoduchý, ale po mém prvním gólu jsme se zklidnili a do druhého poločasu jsme vstoupili s tím, že urveme tři body a přidáme pár gólů. Šancí bylo dost a věřili jsme si.
Dal jste výstavní gól. Jste střelec z větších vzdáleností?
Ano, rád to zkouším z větší vzdálenosti. Gól padl z mého cca čtvrtého pokusu. Tento gól patří k nejhezčím, co jsem dal. Zařadil bych ho do Top 3. Jeden z nejdůležitějších gólů byl o postup do okresu v zápase TJ Sokol Ratboř - Ovčáry. Přijel jsem na západ pozdě, nastoupil jsem ve druhém poločase a otočil dvěma krásnými góly zápas na 3:2.
Jaké bude derby s Č. Pečkami bez diváků?
Na zápas se těším. V Červených Pečkách mám mnoho bývalých spoluhráčů, takže zápas bude vyhecovaný. Je škoda, že diváci nebudou. Ty mě totiž dokáží vyhecovat k lepším výkonům.
Teď si budeme muset dát na minimálně dva týdny od fotbalu pauzu. Jak budete čas trávit?
Fotbal mi určitě bude chybět. Alespoň na trénink si zajdu, abych si udržel kondičku a budu se těšit na další utkání. Pokud ho tedy povolí.
Čemu se věnujete mimo fotbal?
Rád si s klukama zahraju fotbal na playstationech. Když máme ve fotbale pauzu, tak se věnuji MMA.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.