O víkendu dal Pavel Juroška hattrick a nyní věří, že přerušení soutěže rozjeté Slovácko nepřibrzdí

Hráčem devátého kola Moravskoslezské fotbalové ligy se stal fotbalista béčka Slovácka Pavel Juroška, který nastřílel za pětačtyřicet minut tři branky do sítě Velkého Meziříčí. Nejvíce se mu líbila právě ta, která hattrick zkompletovala. Společně se spoluhráči se vyhřívá na čele soutěže a věří, že po zmíněné čtrnáctídenní pauze jeho tým naváže na výkony z úvodu sezony. „Jsme profesionálové a motivace je vždycky,“ zdůrazňuje.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zatím vedete MSFL. Je to pro vás překvapení?
Všichni si to užíváme a společně s realizačním týmem táhneme za jeden provaz. Důležité je, abychom takhle pokračovali dál a šance udržet se nahoře určitě jsou.
Jaké má béčko Slovácka cíle pro letošní sezonu?
Hrát co nejvýše v tabulce a podávat kvalitní výkony. Naše momentální umístění nás motivuje k lepším výsledkům.
O víkendu jste dal hattrick za poločas, jak vaše branky padaly?
Při první brance to byl náběh za obranu, kam jsem dostal nádherný míč od Poldy (Poláška), stihl jsem si to píchnout kolem gólmana a pak jsem to z úhlu trošku se štěstím trefil. Při druhé brance jsem dostal hezký balon od Vechyho (Vechetu) a dorážel jsem skoro do prázdné brány. A třetí branka byla po rohu, kdy jsem byl na odražené, dostalo se to ke mně, zpracoval jsem si to a z half-voleje se mi to povedlo trefit snad do šibenice - ten byl asi nejhezčí.
Vzpomenete si, kdy naposledy jste dal tři góly v jednom zápase?
Vzpomenu. Vylo to v dorostu Baníku U18, kdy jsem vstřelil hattrick proti Zbrojovce Brno.
Vyhrát 8:0 v této soutěži je velmi náročné, jak se vám to podařilo?
V první řadě rozhodla naše efektivita. Ale do zápasu jsme vletěli hned od začátku a nic jsme nepodcenili. Podařilo se nám dát dva rychlé góly, což nám určitě pomohlo. Druhý poločas jsme na to chtěli navázat, což myslím, že se povedlo a zaslouženě jsme vyhráli. I když pro soupeře tak krutým výsledkem.
O víkendu vás čeká béčko Sigmy, co od tohoto zápasu očekáváte?
Každý zápas je velmi náročný. Sigma je kvalitní soupeř, tudíž budeme chtít navázat na výkon z minulého zápasu a samozřejmě vyhrát.
Do Slovácka jste přestoupil z Baníku Ostrava. Jaké byly důvody tohoto přestupu a jak tyto dva týmy porovnáváte?
V Baníku U19 jsem cítil menší herní vytížení a v té době se ozvalo se zájmem Slovácko, což pro mě byla nová výzva. Kluby nechci porovnávat. Všude je to v něčem jiné, ale oba kluby jsou na vysoké úrovni a jsou kvalitní.
O víkendu už se bude hrát bez diváků. Jak se na to (ne)těšíte a jaký na to máte názor?
Samozřejmě bychom všichni byli radši, kdyby diváci mohli přijít na zápas. Pro nás hráče, je to vždy lepší, ale jsme rádi, že se zápas může odehrát.
Naopak po víkendu se soutěž minimálně na dva týdny přeruší. Co na to říkáte?
Samozřejmě to není dobrá zpráva pro nikoho. Už tak se to omezilo, aby se hrálo bez diváků a nakonec se to pozastavilo úplně. Bohužel tohle nijak neovlivníme. Musíme se s tím poprat a doufat, že to bude trvat maximálně čtrnáct dní.
Nebojíte se, že vás tato pauza může přibrzdit nebo že budete hůře hledat motivaci do tréninků?
Všichni jsme profesionálové, motivace je vždy a nesmíme nad tím takhle přemýšlet. Musíme pořád kvalitně trénovat a pokračovat tak, jak jsme sezónu rozjeli.
Jaké jsou vaše fotbalové cíle?
Momentálně bych se chtěl dostat do kádru A-týmu Slovácka. Následně je také mým snem hrát v zahraničí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.