Máme skvělého pokladníka, který rád pokutuje všechno, říká hráč kola Jakub Svojše

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. Minulý víkend jste remizovali s Hlubokou, se kterou stále držíte krok v tabulce. Jak hodnotíte tento zápas ze svého pohledu?
Po mém gólu jsem věřil, že výsledek udržíme. Hluboká měla nějaké šance celý zápas, stejně tak jako my, ale bohužel v té nejhorší chvíli se jí podařilo vyrovnat. Myslím si, že se hodně strachovali o výsledek, protože jsme jim celý zápas ukazovali, že jsme hodně silné mužstvo. Dojem ze zápasu podle mě hodně pokazili rozhodčí a to nejspíš i výsledek, ale to nechci dál komentovat.
Vstřelil jste branku, která dostala tým do vedení, ale ke konci zápasu Hluboká vyrovnala. Jak jste byl spokojený s Vaším výkonem?
Od začátku soutěže jsem se svými výkony spokojen. Daří se mi střelecky a s mým spoluhráčem ve středu zálohy se nám daří tvořit hru a tento zápas se to potvrdilo, takže jsem rád. Sice jsme nevyhráli, ale výkony všech kluků od nás z týmu byli skvělé.
Tento víkend vás čeká utkání se Ševětínem, který zatím ani jednou nebodoval. Myslíte si, že by mohl bodovat právě u vás?
Takové zápasy jsou vždy zrádné, soupeř nemá co ztratit. Už se nám to v minulosti několikrát potvrdilo a nechali jsme soupeře bodovat, ale vím, že tentokrát se to nestane.
Jaké cíle má Kovářov v této sezóně?
Každý z nás má asi trochu jiné cíle. Já za sebe můžu říct, že máme kvalitu hrát o takový post, na kterém se teď nacházíme. Někomu by stačil klidný střed tabulky, ale nevidím důvod se spokojit s něčím, když ukazujeme, že máme navíc.
Jaká je Vaše dosavadní fotbalová kariéra?
S fotbalem jsem začínal ve 4 letech, v Milevsku, kde se mnou začínal trénovat můj táta. Krátce na to jsem přestoupil do MARILY Příbram (nyní 1.FK), kde jsem strávil krásných téměř 10 let a nasbíral nejvíce zkušeností, cenných ocenění a trofejí. Odtud jsem odešel do Táborska. Po zrušení juniorské ligy o mě projevili zájem Čimelice, po dvou sezonách jsem se vrátil na chvíli do Milevska, než jsem se domluvil s trenérem Jarošem na přestupu do Kovářova, kde se snažíme vybudovat lepší zázemí a hrát lepší fotbal a to se nám určitě daří. Hned jsme postoupili do této soutěže a jak vidíte, nehrajeme žádné druhé housle. Dosavadní kariéru mám pestrou a nasbíral jsem mnoho zkušeností jak od ligových hráčů a trenérů tak od kamarádů, které teď můžeme sledovat v nejlepších ligách světa. Tímto všem děkuji za předané zkušenosti a děkuji hlavně své rodině, díky které mohu doposud zažívat fotbalovou radost a třeba si ještě splnit nějaký ten fotbalový cíl.
Máte nějaké cíle, kterých byste chtěl dosáhnout, ať už fotbalové nebo osobní?
Nějaké cíle jak osobní tak fotbalové určitě mám. Samozřejmě, že se postupem času mění. Jaké cíle a jestli si mi jich podařilo dosáhnout si můžeme říct třeba v budoucnu v dalším takovém rozhovoru.(smích)
Každého se ptám, jestli má nějaký oblíbený český nebo zahraniční fotbalový klub. Jak je to u Vás?
To není ideální otázka pro mě. Já se na fotbal moc nedívám a tak nemám ani žádný oblíbený tým. Mám takový všeobecný přehled o tom co se ve světě fotbalu děje, ale žádný vyhrazený klub nemám.
Čeká Vás za tento rozhovor tučný příspěvek do klubové pokladničky?
Máme skvělého pokladníka, který rád pokutuje všechno. Já už dostal 3x pokutu za nové kopačky a přitom mám stále ty samé, takže předpokládám nějakou hodně pěknou částku a spoustu připomínek k tomu.
Máte kromě fotbalu ještě jiné záliby nebo koníčky?
Já vím, že je to klišé a zmiňuje to každý, ale opravdu rád luštím křížovky. Babička mé přítelkyně mě pravidelně zásobuje a tímto ji zdravím! Dalším mým koníčkem jsou šipky. Chodíme každý týden s přáteli do hospody pilovat mušku. Možná to je ten důvod, proč se mi teď daří dávat branky. (smích)
Chtěl byste něco vzkázat svým spoluhráčům a hlasujícím, díky kterým jste se stal hráčem kola?
Chci říct asi jen díky! Jestli jsem si toto ocenění zasloužil rozhodli oni a já jsem jenom rád. Tato anketa je příjemné zpestření soutěže.
Děkuji moc za rozhovor a přeji ať se Vám daří jak ve fotbale, tak v osobním životě.
Také děkuji za přání a za příjemný rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.