"Zážitek to byl hlavně v Boltonu, kde jsem si zatrénoval s Nicolasem Anelkou" říká Jaroslav Nerad, hráč 3.kola 1.B třídy Karlovarského kraje

Hráčem 3. kola 1.B třídy v Karlovarském kraji jste zvolili Jaroslava Nerada z Dvorů, který se o to svými skvělými výkony hlásil v podstatě v každém zápase. Nám se podařilo ho vyzpovídat a rozhodně to byl zajímavý rozhovor!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak jsi s fotbalem začal?
Fotbal jsem začal hrát ve 4 letech ve Varské Slavii. V dorostu jsem šel do Sokolova, hned na to do Plzně a z té jsem se vrátil zase do Varů, kde jsem nastupoval za A tým. V té době si mě vytáhli do repre U19. Jinak jsem hrál ještě za Domažlice v ČFL, tam odsud jsem šel do Německa, kde jsem během asi 5 let vystřídal tři kluby a teď hraju za Dvory.
Teda, to už je úctyhodná kariéra. Kolik ti je vlastně let?
Je mi 29. Za áčko Varů jsem hrál již od 15 let, dal mi tam šanci trenér Procházka, kterému tak vděčím za možnost okusit brzy dospělý fotbal. Mimo jiné jsem byl také na testech v Anglii v Boltonu a v Itálii v Reggině.
Objektivně spadáš mezi nejlepší hráče 1.B třídy, kvalitou ji spíš přesahuješ. Co tě přimělo jít hrát do Dvorů?
Předtím jsem dlouho pracoval i hrál fotbal v Německu, ale vše se změnilo se situací kolem Covidu, takže jsem se vrátil do Čech. Do týmu, který založil můj dlouholetý kamarád Martin Matějček a nabídl mi za ně hrát. Dlouho jsem neváhal, a nelituji, v týmu je skvělá parta a spousta kluků, se kterými se znám a se kterými jsem i hrál v Německu. Takže jsem teď spokojený.
Co tvá pozvánka do repre U19? Máš s tím spojené nějaké vzpomínky?
Pamatuji si, že jsme hráli přátelské utkání proti Španělsku. Já jsem nahrával na gól a vyhráli jsme 1:0. Byl to skvělý pocit, po zápase mě chválil i trenér Pešice.
A co tvé stáže v zahraničí?
Zážitek to byl hlavně v Boltonu, kde jsem si zatrénoval s Nicolasem Anelkou, na to vzpomínám opravdu rád. V Reggině jsem to, dá se říci, vzdal. Byl jsem tam v podstatě jen zavřený na hotelu, kde jsem nemohl nic dělat. Jen být zavřený a trénovat. V té době jsem to prostě neustál a vrátil jsem se do Varů.
Bolton byl tedy jen na zkoušku? A v Reggině měli stejný režim všichni?
Ano, v Boltonu to nedopadlo tak, že by o mě měli zájem dál. A v Reggině jsem to měl trochu jiný, ostatní kluci chodili do školy, já byl jen zavřený na hotelu, a to jsem prostě nedával. Tam jsem to ukončil sám.
Nevyčítáš si občas, že jsi to nedotáhl výš?
Samozřejmě, že na to někdy myslím, ale v té době jsem byl prostě hloupý. Teď už to beru jinak a vím, že na prvním místě je rodina, přítelkyně a naše malá dcerka.
K dceři gratuluji, to je určitě více, než fotbal. Dvory jsou zatím dost suverénní, jak dlouho tým jako takový funguje?
Děkuji ke gratulaci. Tenhle tým funguje vlastně až od téhle sezóny. Přišli noví kluci, nový trenér. Dvory už hráli nižší soutěže, ale udělalo se hodně změn v týmu a teď v B třídě se v podstatě ještě pořád sehráváme. Proto, i když jsme zatím vyhráli vše docela jednoznačně, hra ještě není optimální, nebo podle našich představ. Ale jsme stále na začátku sezóny, věřím, že časem to bude lepší a lepší.
Za pět utkání máš dvanáct branek. Jak vidíš své šance na krále střelců?
Zatím se cítím při zápasech dobře a daří se mi i střelecky, takže po této stránce jsem spokojený. Pokud mi to tam bude padat, jako dosud, a nepřibrzdí mě nějaké zranění, tak určitě věřím, že šanci mám, a vyhrát bych to chtěl! Ale naším hlavním cílem je postup do A třídy, takže je vlastně jedno, kdo ty branky dá, hlavně, abychom postoupili.
A třída je vytyčený cíl? Nebo ještě výše?
No, prvním cílem je A třída (smích). Pak se můžeme bavit dál, ale do budoucna bychom určitě chtěli hrát ještě o něco výš.
Máš v plánu ještě zkusit nějaký jiný tým?
Jsem ve Dvorech spokojený, nemám v plánu někam přestupovat. Upřímně jen doufám, že se soutěž znovu nepřeruší kvůli současné situaci.
A poslední dotaz - tvůj oblíbený hráč a oblíbený tým?
Tým jednoznačně Sparta, a hráč Lionel Messi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.