Pokuty se u nás prý pohybují v astronomických výšinách, říká hráč kola Martin Vodák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak vypadal z vašeho pohledu zápas proti Lhenicím ?
Do zápasu jsme nastupovali s vědomím, že musíme zlomit sérii dvou porážek a také, že nám chybí náš nejlepší střelec Lukáš" Wolgi" Wohlgemuth. To prohloubilo mírný respekt ze soupeře, který se při pohledu na tabulku zdál býti favoritem. Hned ze začátku jsme ho však překvapili aktivní a kvalitní hrou a našeho střelce benjamínka nahradil velezkušený Láďa Nekvinda. Ten svým rychlým průnikem, který jak on sám říká pamatuje naposledy před 20 kily, obelstil celou Lhenickou obranu i s gólmanem a poslal nás do vedení. Druhý poločas byl z mého pohledu divácky atraktivní. Hráči věděli že se s dalším gólem bude lámat chleba, zákroky přiostřovaly a rozhodčí ukázal, že žlutou a na nakonec ani červenou kartu rozhodně nenechal v šatně. Při předzápasové přípravě jsme se dozvěděli, že achillovou patou hostí jsou standardky. Po několikátém rohovém kopu zvýšil naše vedení opět Láďa a uvedl nás do možná předčasného klidu. Od našeho předsedy a trenéra jsem v kabině dostal pokyn " Voda stačí to vodbránit", což se mně i celé naší obraně (která byla složená z mých bývalých spoluhráčů z dorostenecké divize) povedlo. Jediným zaváháním byla na můj vkus přísně odpískaná penalta, kdy se skóre změnilo na 2:1. Infarktový závěr, kdy jsme si málem přihráli balón do vlastní sítě raději nekomentuji. Hned potom z bekovky náš gólman vykopl míč až na tribuny, kdy rozhodčí raději zápas ukončil a my se mohli radovat.
V příštím kole vás čeká zápas na hřišti Kamenného Újezda, jaký zápas očekáváte ?
Na tento zápas se těším nejvíc v sezóně, je to derby, v Kameňáku se vždy atmosféra dá krájet a já doufám že budeme pokračovat ve šňůře a připíšeme si další výhru. Body se nám z venku vozí velmi těžko, a proto věřím, že do toho s klukama dáme všechno a předvedeme alespoň takový výkon jako naposledy!
S jakým umístěním vašeho týmu by jste byl na konci sezony spokojen ?
Podle mých informací, se může kvůli koronaviru soutěž přerušit neočekávaně kdykoli a rozhodovat bude aktuální umístění. Když se podívám na tabulku a vidím že na první místo ztrácíme pouhý bod, nemám důvod nevěřit v to nejlepší.
Jaká je vaše dosavadní kariéra ?
Po celou moji kariéru působím v Roudném, kde jsem byl vychován. Od mladší přípravky až po muže jsem byl vždy nadmíru spokojen se zázemím, trenéry, partou kluků a diváky. Zažili jsme spoustu radostných momentů a doufám že to bude nadále pokračovat. Za vrchol své kariéry považuji třetí místo v dorostenecké divizi a start v divizi mužů. Poté jsem však kvůli studiu nemohl trénovat tak často a přesunul jsem se do rezervy. Při poctivé práci třeba jednou posílím znovu A mužstvo.
Jak se vám vracelo po nucené jarní pauze k fotbalu ?
V době karantény jsem pilně studoval fotbalové taktiky ve Fifě na Playstationu, takže si troufám tvrdit, že jsem nic nezanedbal. Na reálný fotbal sem se však těšil velmi, a jediné co mi dokázalo pobyt na trávníku trochu znechutit byla ztracená fyzička :-).
Jak vy sám vnímáte aktuální situaci kolem koronaviru ?
Chápu, že je potřeba k situaci přistupovat s respektem a chránit naše blízké. Z pohledu fotbalisty mě však situace velmi mrzí. Koukat v televizi na světový fotbal bez diváků je nepříjemné. Naší fanouškovské základny se omezení zatím naštěstí netýká, za což jsem rád. Omezení otevírací doby barů a hospod po 22:00 se nás dotkne také, protože se někteří hráči konečně před zápasem vyspí.
Už víte co vás vítězství hráče kola bude stát do týmové kasy ?
Slyšel jsem od našeho nehrajícího kapitána Honzy Rezka, že pokuty se pohybují v astronomických výšinách. To si samozřejmě jako student z brigád nenašetřím, a tak to vidím na dokopné na nějaký zpěv před celou hospodou a buchtu do kabiny.
Jaký je váš oblíbený hráč a tým ?
Po celé generace se v naší rodině nefandí nikomu jinému než Spartě. I já jsem její fanoušek. Z Evropy mě hodně baví Real a jako svůj vzor považuji jejich obránce Marcela, jehož hra dozadu a hlavně dopředu je pro mne inspirací.
Jaké jsou vaše koníčky ?
Můj největší koníček fotbal musím občas kvůli dojíždění do školy omezit, proto se věnuji také hraní na kytaru a cestování.
Děkuji za rozhovor.
Také děkuji za rozhovor. Jako poslední bych chtěl poděkovat svému taťkovi, který mě přivedl k fotbalu a celou moji kariéru mě podporoval a nechybí na skoro žádném našem zápase.
Minianketa
Oblíbené jídlo a pití ?
Svíčková a vše co teče (před zápasem pouze nealko)
Oblíbený film a seriál ?
Okresní přebor- poslední zápas Pepika Hnátka, Studio fotbal: dohráno
Oblíbená hudba ?
Kryštof - Milan Baroš
Ideální relax ?
fotbal v televizi+ pivo
Oblíbený herec/herečka ?
Leonardo DiCaprio, David Limberský

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.