Představa zkusit hrát o třídu výš je lákavá, říká hráč kola Daniel Kroupa

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zápas proti Staré Hlíně se vám povedl, dal jste jednu branku. Očekával jste nominaci do sestavy kola a následně prvenství?
Tak s nominací do sestavy to bylo z prvopočátku složitější, protože jsem nastupoval po zranění, které jsem si způsobil v prvním zápase, takže jsem byl domluvený s trenérama, že to vyzkoušíme a uvidíme co jak půjde. Nakonec jsem rád, že jsem dostal nominaci do útoku. Branku jsem sice dal, ale ta byla jen kosmetická na úpravu skóre, ale hned na začátku jsem promarnil 2 tutovky, což mě mrzí. Prvenství jsem popravdě trošku očekával, protože jsem koukal na zápasy a včelnickému „béčku“ jsem trošku věřil, že Slavonice potrápí. A tým hrál den předtím, takže jsem si říkal, že béčko někdo posílí.
Jaké jste si stanovili v kabině předsezónní cíle?
No předsezónní cíle máme spoustu let pořád stejné. Neudělat ostudu a hrát v top 5 okresu (smích) Což se nám poslední dobou daří.
Na jakém postu nastupujete, kde se cítíte nejlépe a kde byste naopak nedokázal zápas odehrát?
Většinou hraji stopera. Je to post, na kterém jsem v žácích začínal a asi mi sedí i nejlépe, potom ještě střed zálohy, takže celkově ty středové posty. No a zápas bych nedokázal odehrát na žádné krajní pozici, míň by mi vadil asi krajní obránce, ale kraj zálohy si v mém případě nedokážu ani představit.
Jaký tým v soutěži považujete za nejkvalitnější, koho byste označil jako aspiranta na postup?
Tak náš tým je kvalitní přece (smích) Když to vezmu podle tabulky, tak jediného, koho jsem neviděl hrát jsou právě Slavonice, takže si myslím, že budou chtít zpátky do B. třídy a určitě budou hrát také kvalitní fotbal. Ale představa zkusit hrát o třídu výš je lákavá, tak doufám, že se kousneme a zkusíme s tím něco udělat i my. Jinak hlavní adepti z těch 14. týmu jsou Slavonice.
Proti kterému týmu se vám nehraje vůbec dobře, na jaké hřiště se netěšíte?
Každý soupeř je nepříjemný, ale není vysloveně nějaký tým, proti kterému by se nehrálo vůbec dobře. Přece jen už s většinou týmů hrajeme nějaký ten rok, tak vím, co kde očekávat. A na hřiště, no to máme v týmu asi všichni stejný, vůbec nám nesedí hřiště v Popelíně (smích) strašně malé, né že bych se tam netěšil, přece jen menší hřiště, tak méně kroků, ale prostě to není pro mě.
Na jakou část svého fotbalového angažmá vzpomínáte nejraději?
Ze všeho nejvíc, asi do dob, kdy jsem s fotbalem začínal v Lomnici. Minižáci, pěkně po každém zápase penalty, takže skoro každý zápas radost z gólu. Mělo to něco do sebe. Ale taky trochu doufám, že letos se to změní, že budu moct vzpomínat na sezónu 20/21 a 1. místo v OP.
Jakého hráče v české nejvyšší soutěži obdivujete a kdo si naopak nezískal vaše sympatie?
Českou ligu nějak výrazně moc nesleduji, občas kouknu na nějaký zápas, ale nejvíce obdivuji asi Nica Stanciu. Je to poměrně šikovný hráč, má tvrdou střelu, je šikovný s balonem. Naopak třeba Tecl ze Slavie mi moc nesedl, přijde mi, že tam teď nemá moc co dělat. Na lávce jim sedí, aspoň za mě, kvalitnější hráči.
Věříte, že se letošní fotbalový ročník dohraje nebo bude v důsledku různých bezpečnostních opatření přerušen nebo dokonce zrušen?
Tak pevně věřím, že se letošek dohraje, přeci jen jindřichohradecký okres na tom není až tak zle, co se týče počtu nakažených. Stačilo jaro bez fotbalu, to je utrpení.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.