Nejlépe se cítím asi ve středu zálohy, říká hráč kola Petr Kladenský

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Lišovu si vstřelil dvě branky. Jak bys svůj výkon v tomto utkání okomentoval?
V 25ti letech skvělý výkon a dva góly. Ve dvaceti bych dal ale o dvě branky víc. Za zmínku stojí rozhodně druhý gól, kdy Honza Gruber zatáhl míč po pravé straně a neváhal mě najít svým milimetrově přesným pasem, na který jsem si naběhl a z voleje ho placírkou usměrnil za záda brankáře. Na noze jsem měl snad i první hattrick v kariéře, ale bohužel jsem nedokázal zužitkovat nezištnou přihrávku Ondry Polanského.
Hlasování o hráče kola vyhrál Václav König ml., co říkáš na to že vítězství přenechal tobě?
Václav König ml. si zaslouží opravdu velký respekt, ihned po ukončení soutěže dementoval výsledky hlasování, v důsledku jejich diskreditace. Za to má můj velký obdiv a nezbývá nic jiného než před tímto ohromným gestem smeknout klobouk. Přeji jemu a celému SK Mladé mnoho úspěchů na hřišti i mimo něj. Touto cestou bych chtěl také poděkovat bohužel nedávno zesnulému trenérovi panu Schusterovi, pod jehož vedením jsem v SK Mladé začínal svou fotbalovou kariéru.
Nastoupil jsi na pozici záložníka, jaké jiné posty zvládneš odehrát?
V předchozích zápasech jsem nastupoval především ve středu zálohy, ale tentokrát mě hrající trenér Ondra Polanský postavil o něco výše na pozici falešné devítky, kde jsem kooperoval s Honzou Gruberem. V mládeži jsem hrával i na postu stopera, ale nejlépe se cítím asi ve středu zálohy, svázán co nejméně defenzivními povinnostmi.
Proti kterému týmu se ti nehraje vůbec dobře, na jaké hřiště se netěšíš?
Vzhledem k tomu, že jsem na Včelné teprve krátce a většina soupeřů je pro mě nových, tak bych doposud zmínil asi Chrášťany, kde zatím přišla naše jediná porážka. Kluci v kabině říkali, že např. ve Štěpánovicích nás také nečeká nic jednoduchého. Pokud bych měl vybrat nejspecifičtější hřiště v průběhu mé dosavadní kariéry, určitě by to bylo to v Nové-Vsi Brloh. Obecně nemám rád stadiony, v jejichž blízkosti je atletická dráha, tudíž půlku Serie A.
Koho bys označil za tahouna týmu?
Tuhle otázku bych rád rozdělil na dvě části. Z nově příchozích má na naši hru obrovský vliv hned trojice hráčů. Jedním z nich je sice nenápadný, ale pro naši hru neméně důležitý Tomáš Jordán, který svou fantastickou rozehrávkou usnadňuje práci celému týmu. Nerad bych vynechal třeba i Filipa Zárubu, jehož přítomnost na lavičce nám dává určitou variabilitu směrem dopředu ve finálních fázích zápasů. S Filipem jsme se dohodli, že si ho letos vezmu na paškál a pracujeme spolu téměř každý trénink. Mrzí mě, že se ještě nezapsal do střelecké listiny, bohužel se mi v něm zatím nepodařilo probudit jeho nezpochybnitelný potenciál. V neposlední řadě bych rád zmínil Honzu Žemličku, kterému byl svěřen post brankářské jedničky. O tom, že ho nečeká nic jednoduchého, se mohl přesvědčit poslední dvě kola, kdy jeho post uzmul fantom mezi třemi tyčemi Myro Cherkas a zamkl svou svatyni. Nicméně věřím, ze Žemla vystoupí ze stínu své modly a zanedlouho jistě předčí svého učitele. Co se týče kluků, kteří na Včelné působí již řadu let, jsou tahouny legenda Víťa Šálek, dělník středu hřiště David Tondl, stálice obranných řad Lukáš Krajčír a kapitán týmu Vláďa Adamovský.
Jaké jsou tvé mimofotbalové aktivity?
Vzhledem k mému časově náročnému povolání mi v této nelehké době na mimofotbalové aktivity moc času nezbývá. Rád bych využil tento mediální prostor k zacílení na mladé studenty, a proto mi dovolte, abych oslovil absolventy středních i vysokých škol. Mluvím za sebe, ale jsem přesvědčen o tom, že bychom na našem radiologickém oddělení rádi přivítali nového laboranta či laborantku.
Kdo je dle tebe nejlepší fotbalista v české nejvyšší soutěži?
Byl jím rozhodně Guélor Kaku Kanga a mrzí mě, že se s ním Sparta nedohodla na podmínkách nové smlouvy. Momentálně je jím Ondřej Tankovka Kolísek brankářská jednička pražské Slavie.
Co do kabiny přineseš za podporu při hlasování v sestavě kola?
Po vítězství hráče kola je u nás již tradicí naplnit lednici v kabině. Vzhledem k tomu, že ji Bigzóna (Honza Gruber, pozn. red.) nebyl schopen stále ještě naplnit, mi tak zbývá spoustu času se s tímto nelehkým úkolem vypořádat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.