Možná se okres bude vysílat v televizi a hrát v jiném formátu, předpovídají Milan Tománek a Denis Klas

Dva vítězové a tudíž se nabízí dvojrozhovor. Denis Klas, teprve osmnáctiletý debutant mezi dospělými a zkušený Milan Tománek, obránce Kouřimi, odpovídali na shodné otázky. Čtěte dále.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak je pro klub důležité nasazovat věkem ještě dorostence do dospělého fotbalu? Co to dá mladým hráčům?
Denis: Z pohledu hráče a klubu je jednoznačně přínosné, aby dorostenci nastupovali a sbírali zkušenosti mezi muži. Přechod mezi dorostem a dospělými je zásadní, co se týká rychlosti a tvrdosti hry. Čím dříve dorostenci nakouknou do "velkého fotbalu", tím dříve si tyto věci osvojí. Pro klub to má výhodu v tom, že může vybírat z dorostu včas hráče na posílení A mužstva. Milan: Já jsem určitě pro. Sám jsem nastupoval od patnácti let za českobrodské, následně po přestupu do Kolína i za kolínské béčko a zkušenosti v dospělém fotbale to byly k nezaplacení. Záleží, jak to kdo má nastavené v hlavě. Mně osobně to bylo jedno, jestli nastupuji proti mladším či starším. Hráči to přinese stoprocentně zkušenosti, které jsou zapotřebí. Bez nich se ten fotbal prostě hrát nedá. Týmu minimálně snížení věkového průměru, což není na škodu :D a když dotyčný nebude kopyto, tak klubu přinese peníze z případného přestupu do vyšší soutěže.
Jaký byl tento přechod pro vás osobně?
Denis: Ke každému utkání se snažím přistupovat se 100% nasazením, ať je to dorost nebo chlapi. Milan: Přechod z dorostu do chlapů jsem prožil absolutně v klidu. Jak už jsem říkal v předchozí otázce. Zkušenosti jsem nabral v českobrodském a kolínském béčku.
Jak vnímáte vliv starších na hřišti?
Denis: Z mého pohledu obránce staré a pomalé útočníky vítám! Jinak od koho jiného by se mladí měli učit?? Milan: "Starší dědky" vnímám v pohodě, protože jich pár v týmu máme :D. (Konkrétní nechci být, ale tak překecal jste mě :D. Novas a Sněhulák :D) Když si odehrají to, co mají, tak s tím nemá nikdo problém a můžou hrát klidně do šedesáti, viz Novas a Sněhulák.
Do kolika let byste chtěli vy sami běhat po hřišti? Chcete se fotbalu nějak věnovat i po aktivní kariéře?
Denis: Fotbalu bych se chtěl věnovat, dokud to zdraví a čas dovolí. Ve 40-ti letech se vidím jako starý, pomalý obránce, který nenávidí mladé rychlé útočníky! Milan: Když budu platný pro tým, tak budu hrát do maxima. Druhá věc je zdraví. Už teď úplně nemám dobré vyhlídky :D. Ve čtyřiceti se vidím s céčkem na ruce a budu nejlepší střelec soutěže :D :D Chtěl bych vlastnit věhlasnější klub, ale to je zase o něčem jiném :D
Proč mají některé kluby problém s výchovou mladých hráčů?
Denis: Samozřejmě začátek všeho je v přípravce, kde začíná fotbalový život hráče. Bez těchto základů a bez výchovy svých hráčů, nemá klub šanci uspět, pokud nenarazí náhodou na zlatou žílu! Milan: Je doba počítačů. Hodně velké procento dětí tráví svůj volný čas u hraní her a koukání na "jůtubery". To je za mě největší kámen úrazu, proč nezačnou s nějakým sportem a nebo s ním i skončí.
Měli jste osobně nějakou krizi, kdy jste chtěli s fotbalem seknout?
Denis: Ano, po asi šesti letech jsem měl onu krizi a ze zdravotních důvodů jsem asi rok a půl nehrál. Po odeznění těchto problémů jsem se opět vrátil do mužstva. Milan: Menší krizi jsem měl, když jsem byl v Bohemia Poděbrady. V Poděbradech se mi absolutně fotbalově nedařilo. Ale nikdy sem nepřemýšlel, že bych s fotbalem skončil. V takové depresi jsem ještě nebyl :D
Jak vidíte budoucnost okresní fotbalu za nějakých deset, patnáct let?
Denis: Budoucnost bohužel nevidím úplně optimisticky. Z důvodu nedostatku zájemců o tento krásný sport. Řešení se nabízí pro venkovský fotbal v jiných formátech hry. Tzn. menší počet hráčů na menším hřišti a v kratším hracím čase. Milan: Okresní přebor se bude vysílat každý víkend v televizi a tam všichni zjistíme, jaký jsme doopravdy dřeváci :D Závěrem chci poděkovat všem, co mi poslali hlasy a vám, za otázky. Díky! Moc si toho vážím. Gratulaci také posílám Denisovi! A chtěl bych popřát všem soupeřům hodně štěstí proti nám. Budete ho potřebovat ;)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.