David Šenkýř: Hrálo se mi celkem dobře, pořád říkám, že hrát stopera může i důchodce

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
S fotbalem jsem začal asi tak v sedmi letech a přivedli mě k němu rodiče
Kolik Vám je let?
Za rok a pár dnů mi bude 30… takže se pomalu ale jistě blížím fotbalovému důchodu
Na jakém postu nastupujete?
Nastupuji většinou tam kde je potřeba… poslední dobou většinou hrají stopera
Pamatujete si kdy jste vstřelil svoji první branku?
To bohužel nepamatuji, budu rád když vám dokážu popsat tu poslední
Kdy jste poprvé nastoupil za muže?
V 15 letech v nějakém přáteláku
Hrál jste za jiný klub než je Vír?
Za žáky jsme museli jezdit hrát za Sokol Rovečné, protože u nás mládežnické týmy nebyli
Jak hodnotíte zápas s Velkou Losenicí?
Zápas hodnotím celkem kladně, oproti předchozímu zápasu byli v základní sestavě 3 nebo 4 změny, Ale na to jsme celkem zvyklí protože si nepamatuji kdy jsme měli základní sestavu dva zápasy po sobě stejnou… pomohl nám první gól po výborné práci Davida Lahodného v malém vápně,který nahrál před prázdnou bránu našemu‘‘ útočníkovi číslo 1‘‘ a ten by se v těchto situacích mýlit neměl. Těsně před poločasem jsme dali na 0:2 což nás uklidnilo a i přes snahu domácích jsme si druhý poločas pohlídali a přidali ještě třetí branku.
Jak by jste popsal branku, kterou jste vstřelil?
Opět i na druhém gólů má velký podíl David Lahodný, který podržel balón u rohu velkého vápna ani nevím jak jsem se zjevil několik metrů za velkým vápnem i přes faul mi poslal David balón proti noze tak jsem moc nevymýšlel a z první jsem se snažil trefit bránu. Byl z toho i celkem pěkný gol, ale kdyby rozhodčí neponechal výhodu tak jsem se k té střele ani nedostal.
Byl jste zvolen hráčem 6.kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Hrálo se mi celkem dobře, pořád říkám, že hrát stopera může i důchodce a když teď poslední dobou bývám jeden z nejstarších v týmu tak i když nerad tak fotbal je týmová hra a posty vybírá trenér, poslední dobou mu u výběru asistuje náš ‘‘útočník číslo 1“ takže těžko říct kdo má hlavní slovo.Máme v týmu přece jen mladší a v lepší kondici(ne že bych byl tlustej a bez fyzičky - smích) abych to uzavřel tak zápas jsem jako vždy tak nějak odchodil….
Co je cílem Víru v této sezóně?
Ani vlastně nevím co máme za cíl nikdo to ani neřešil, když se vyhrává tak to baví a řešit umístění se může v druhé půlce sezóny jestli se tam vůbec dostaneme a nebo skončíme v karanténě. Já osobně bych byl rád kdybychom hráli tak do 5 místa…
S kým si na hřišti nejvíce rozumíte?
Asi jako stoper bych si měl rozumět nejvíc s naším Františkem v bráně, když si nerozumíme tak to bývají většinou góly v naší sítí nebo nějaká kartička… (smích) Ale jinak si rozumím se všema většinu mladších znám od žáků takže jsme toho spolu zažili za ty roky dost na hřišti i mimo něj.
Jak jste vyplnil dlouhou koronavirovou pauzu?
Pauzu jsem vyplnil jako většina prací. Stejně nás nic moc jiného dělat nenechali než chodit do práce a na zahradu… Když se omezení trochu rozvolnila tak jsme většinou trénovali 2 krát týdně a možná i to pomohlo že nám balón zas tolik nezavazí…
Co říká fotbalu vaše rodina?
Na fotbal chodí většina rodiny takže je to sport číslo jedna… někteří se už nemůžou dočkat, co tu ze mě při rozhovoru vypadne…(smích)
Jaké máte zaměstnání?
Pracuji ve firmě Železárny Štěpánov…
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Arsenal, Real Madrid
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Eden Hazard, Pierre-Emerick Aubameyang
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Gyros v tortile
Oblíbené pití?
Pivo
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Rád bych řekl že je to odreagování, ale většina ví, že jsem na hřišti tak trochu magor… takže je to spíš zábava u které se sem tam rozčiluji… (podle toho většinou vypadá moje sezónní sbírka karet)
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.