Patrik Kozelek - Musíme se vyvarovat obrovským chybám, které děláme a začít proměňovat šance

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře. Kde všude jste hledal podporu?
Dobrý den, děkuji. Nejvíce určitě hlasovala moje rodina s otcem včele a taky má přítelkyně, která to poslala i své rodině. Navíc to otec sdílel na svém facebooku. Taky jsem oslovil pár přátel a kluky z týmu. Tímto bych chtěl pozdravit Lukáše Marka, který kvůli toho ani nespal.
Ze začátku jste v hlasování dost ztrácel. Jak jste dokázal zmobilizovat své fanoušky?
Že jsem v sestavě kola jsme si všimli až když už kluci měli nějaké procenta, takže to nebylo vůbec lehké ale otec to pořádně rozjel, tímto mu děkuji a děkuji všem, kteří pro mě hlasovali.
Na co se můžou těšit kluci v kabině?
Jelikož všechny pokuty vybírám já, tak si za to nechám ještě já od nich zaplatit. Ne, samozřejmě jim přinesu to, co je napsané na papíře, takže asi 3 litry vodky. Doufám, že jim bude na druhý den aspoň špatně.
V sobotu jste těsně prohráli s Vávrovicemi. Zkuste ještě našim divákům popsat zápas z vašeho pohledu.
Zápas to byl hodně divoký, pro oko fanouška určitě velice zajímavý a myslím, že žádný fanoušek se nenudil. Pro nás bohužel zase za nula bodů. Z mého pohledu to bylo vyrovnané utkání, kdy jsme 2x šli do vedení ale 2x jsme o něho přišli, poté soupeř vedl a my naopak po krásné akci dokázali vyrovnat. Soupeř šel znovu do vedení ale my už nedokázali vyrovnat. Zápas bohatý na šance na obou stranách, bohužel pro nás, že jsme je nedokázali proměnit.
V závěru zápasu jste vy sám mohl dvakrát vyrovnat. Co chybělo k tomu, aby se tak stalo?
Asi jen štěstí. Byly to dvě totožné situace, jedna z volného kopu a jedna z rohu. V obou případech jsem si ve vzduchu našel míč a hlavou zakončoval, v obou případech do té stejné tyčky. Takže asi jen to štěstí.
Většinou jste zatím prohráli o jednu branku. Jak moc jsou tyto těsné prohry náročné na psychiku?
Pro mě osobně to je na psychiku strašné, každá prohra. Ještě o to víc, když se porážíme dalo by se říci sami. Většinu branek dostáváme po naších chybách. Nevím, kdy jsme naposled dostali branku, kdy by si soupeř vzal míč a nějakou krásnou akci nám dal branku. Všechno jsou to naše branky, naše chyby. Proti Vávrovicím jsme 2 branky dostali ze standardek, další 2 po naších chybách. Ve Štítině jsme si dokonce dali vlastní branku. A takhle bych zpětně mohl pokračovat dále.
Zatím máte na kontě nula bodů. Jak se pokusit vybřednou z této mizérie?
Nic není ztraceno. Musíme se vyvarovat obrovským chybám, které děláme a začít proměňovat šance, které máme. My si dokážeme vytvořit krásné šance ale koncovka nám drhne.
A kde hledat příčiny tohoto neutěšeného stavu?
Příčin je spousta, ať už jde o tréninkovou morálku, zápasovou účast nebo spíše neúčast, zápasové nasazení atd. Musíme ale hledat i pozitiva, od kterých se odrazíme. Musíme se zvednout a začít bodovat.
Vy sám jste začal trénovat muže. Jak se cítíte v pozici hrajícího trenéra? Co jste změnil v trénincích, a jak moc jste spokojen s tréninkovou morálkou?
Já se cítím dobře. Vždy jsem přemýšlel o tom, že udělám kariéru jako hráč a poté bych chtěl být trenér. Kariéru jako hráč jsem neudělal, uvidíme co s tím trénováním. Nepočítal jsem, že to přijde už ve 24 letech. Určitě se na to zaměřím, udělám si licence a budu v tom chtít pokračovat, ale to spíše do budoucna. Teď to je pro mě obrovská výzva, trénovat v takovém věku mužský tým a ještě do toho hrát. Ale baví mě to. V trénincích jsme změnili hodně věcí, většinou se snažím dát klukům to, co jsem pochytil já od mých trenérů, kteří mě trénovali v Opavě v dorostu a nebo co jsem pochytil třeba v mužích jako třeba v divizi apod. Taky vymýšlím své tréninkové věci. S tréninkovou morálkou absolutně nejsem spokojen.
V týmu jste se sešel se svým otcem Pavlem. Jak se vám s ním hraje?
Otce jsme přivedli po prvním mistrovském utkání. Vždycky jsem si s ním chtěl zahrát v soutěžním zápase, takže se mi splnil takový sen. Jinak všechna úcta a respekt k němu. Ať už hraje ze začátku nebo třeba posledních 20 minut, vždy tam jde stejně naplno. Nevypustí žádný souboj a dokáže rozdat, dobře si plní své taktické povinnosti. Kéž by si někteří kluci dokázali od něho vzít tu jeho dravost a energii. Hraje se mi s ním dobře.
Hrával jste vyšší soutěže. Nelákal by vás návrat do vyšší soutěže?
Nějaká myšlenka tam asi pořád je. Vyskytly se i příležitosti, za které jsem rád ale teď jsem v Kylešovicích a čelím stále nové výzvě v podobě hrajícího trenéra, která mě baví.
Jaký máte předzápasový rituál?
Vždy hodinu před zápasem nesmí chybět banán. Teď už k tomu přibyl i brufen nebo ibalgin.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.